<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jo mere islamisk terror, jo mere tavshed

Ikke se, ikke høre. Hvis vi lader som om, det ikke eksisterer, forsvinder det nok.

Fredag eftermiddag, mens andre var på vej på fredelig weekend, blev to tilfældige mennesker angrebet af en ung, rasende islamist med en kødøkse og iført noget, der lignede Manchester Citys udebanedragt, foran det franske satiremagasin Charlie Hebdos tidligere adresse i Paris. Altså, netop på gerningsstedet for det storstilede islamoangreb i 2015, som kostede 12 medarbejdere livet og viste alverden, hvor skabet skal stå. Muhammed, ham laver man ikke sjov med!

Siden er ugebladet af sikkerhedsgrunde flyttet til en hemmelig adresse. Det vidste terroristen åbenbart ikke – eller også var han bedøvende ligeglad. Lad os blot gå ud fra, at lokaliteten var symbolsk for den sindssyge stodder.

Og nej, det har du enten ikke hørt – eller kun læst en lille notits om. Herregud, et terrorangreb mere. Pæne glashusliberale medier interesserer sig ikke for den slags. I stedet hælder tidens håbefulde iagttagere, f.eks. Publicistklubbens formand, til den rosenrøde konklusion, at man da sagtens kan kritisere islam uden at være blasfemisk. Her er det slående nok, at den såkaldt publicistiske formand aldrig selv har gjort forsøget og næppe nogensinde kommer til det. Ligesom så mange andre i mediebranchen har han lært sig kunsten at tie.

Den tiltalte bag fredagens terrorhandling hedder ”Ali”, taler urdu og påstår at være 18 år. Ifølge Daily Mail har han tilstået sin gerning med henvisning til, at satiremagasinet ved flere lejligheder har krænket ham der Allah Olsen. Alis to ofre, en mand og en kvinde, begge journalister, var gået udenfor for at ryge en cigaret. Det blev muligvis deres sidste.

Ali ligner en voksen mand, men skal ifølge eget udsagn være kommet til Frankrig fra Pakistan for tre år siden som uledsaget barn. Ali er åbenbart stærkt optaget af friheden til at skabe, tænke, tegne og gøre grin med ting. Han er blot imod hele molevitten. Lidt ligesom de radikale identitetspolitikere, som er i færd med at erobre de vestlige kulturinstitutioner indefra – ud fra nogenlunde samme tankegang: Ligesom hvide ikke kan tillade sig at mene noget om mennesker med sort eller brun hud, kan ikke-muslimer ikke tillade sig at mene noget om muslimer. Muslimer kan forresten heller ikke, hvis de modsiger klanen eller kommer i konflikt med den dominerende tolkning af islam.

Den seneste terrorhandling er endnu én i rækken af overfald og konkrete angreb på den vestlige levevis, herunder vores udstrakte grad af ytringsfrihed. Men førstnævnte møder højst resignation.

Vi har fået nok af den slags, orker ikke mere. Vi siger ganske simpelt nej til terror, især på de pæne postnumre, på den glaserede venstrefløj, i de nydelige, tilpasningsdygtige medier og organisationer, overalt, hvor der slikkes røv og løbes, glides og spankuleres med tidsånden. Terror findes ikke. Nu gælder det noget med en million elbiler og vindmøller, Black Lives Matter eller hvor åndssvag Donald Trump er – og hvad vi ellers har af underholdning for masserne.

Jo mere islamisk terror, jo mere tavshed.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.20, 13:50
Hvis han har, er både målinger og medier til grin. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.10.20, 08:53
Tegningerne er en central del af den nyere Danmarkshistorie. Det skal alle skolebørn kende til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.20, 07:51
Hvorfor er justitsministeren så dårligt orienteret om fængselsbetjentenes forhold. Hvorfor snakker ministeren uden at handle. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
21.10.20, 01:02
Med spørgsmål og udveksling skal demokratier bestå Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.20, 13:02
Jeg ved ikke, hvordan I andre har det, men jeg har nået kvalmegrænsen. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.10.20, 11:06
Kære SF og Enhedslisten – I har nu en gylden mulighed for at få nedbragt pelsdyrproduktion i Danmark, og Socialdemokratiet har fundet pengene for jer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.20, 07:47
MeToo er den nye magt, som medierne må behandle lige så kritisk, som andre magter behandles. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
19.10.20, 12:13
Hvorfor reagerer statsministeren ikke på, at en dansk lærer er blevet svinet til efter at have skrevet en støtteerklæring til den franske lærer, der blev halshugget? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.20, 11:17
Endnu en pind til ligkisten med venstreorienteret, socialkonstruktivistisk tankegang. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.10.20, 12:25
Tænk, hvis tanken om at sagsøge skulle mutere til andre erhvervsdrivende. Danmark har ikke brug for flere økonomiske og sundhedsfarlige udfordringer. Læs mere