<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ingen demo for mordene i Reading

Hvide, midaldrende, arbejdende og døde mænd får ingen ud på gaden.

Det er ikke mange demonstrationer, der er blevet arrangeret på det østrogene Østerbro i København til fordel for de tre mænd, der forleden blev myrdet i en offentlig park i Reading i England. Det skal siges, at de tre ofre godt nok også var hvide mænd, og at gerningsmanden var en charmetrold fra Libyen.

Ifølge The Telegraph skreg Khairi Saadallah, som morderen hedder, Allah-ul-akbar! sekunder før han stak fire mænd ned og jagtede fem andre med sin kniv. De tre dødsofre var henholdsvis 36, 39 og 49 år, dvs. midaldrende, hvide og nu døde mænd. Den ene var historielærer, den anden forsker, den tredje var amerikaner. Jeg ved ikke, om de var homoseksuelle, men det er blevet antydet. En fjerde mand slap med 28 sting i ansigtet og overlevede.

Khairi Saadallah var, viser det sig nu, én blandt 40.000 personer, der skønnes at stå på det britiske efterretningsvæsens liste over radikaliserede og potentielle terrorister, men som der ikke er midler til at overvåge. Det er umuligt for tjenesten at overvåge så mange, og det vurderes, at kapaciteten ligger på ca. 3.000. MI5 menes ifølge JP at have op mod 500 efterforskninger i gang pt., hvoraf 15 betegnes som meget alvorlige og kan kræve døgnovervågning af mistænkte.

Det seneste år har britisk politi forhindret 25 større angreb, dvs. ét hvert 14. dag.

I fredelige, lille Danmark blev der sidste år foretaget 21 anholdelser, og to terrorangreb blev forsøgt gennemført, et i Aalborg og et i København.

Folk med anstændige postnumre er bare ligeglade. Og nu er det forresten sommer. Danskerne demonstrerer som bekendt kun i skoletiden, hvor de unge kan lokkes med.

Men det er naturligvis ikke kun derfor, at demoer, sympatierklæringer og politisk korrekte hashtags udebliver, og at Reading for længst er glemt. En god dansk demo skal være til fordel for de rigtige mennesker, og de rigtige lige nu er dem med sort hud.

Hudfarven er bare ikke afgørende i Europa. Ifølge Eurostats årlige rapport har der været 21 jihadangreb i 2019. Det er lidt færre end de to foregående år. Sammenligner man med terror fra højre og venstre, var der 6 terrorangreb med motiver langt ude til højre, og hele 26 fra venstre. Dertil kommer 57 separatistiske angreb, som kan være både højre- og venstreorienteret.

Venstrefløjen ser med andre ord ud til at være førende, når det gælder terror, hvilket naturligvis ikke er en historie, som kommer i tv og radio, er du da rigtig klog? Her dominerer historien om den voldelige højrefløj, og rigtigt er det, at den som i tilfældet Breivik kan være meget bestialsk.

Radikalitet og politisk dogmatik kan imidlertid antage flere former og farver og bekymrer sig først og fremmest om renhed og rettroenhed og ser fuldkommen bort fra, at et offer er et offer.

Det samme gør gadens selektive parlament. For de aktivistiske medlemmer af dette er nogle ofre langt mere ofre end andre, hvorfor hvide, midaldrende, arbejdende og myrdede mænd forbigås i demonstrativ tavshed.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
25.02.21, 14:15
Brexit er elitens projekt og folket lider Læs mere
Af Annika Smith
25.02.21, 12:43
Vi har brug for et retorisk paradigmeskifte i dansk politik. Læs mere
Af Gitte Seeberg
25.02.21, 08:31
Loven åbner mulighed for historisk registrering af borgernes adfærd Læs mere
Af Louis Jacobsen
24.02.21, 21:23
Det en stor fejltagelse, når Dennis Nørmark i søndagens Politiken kalder til intern klassekamp. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
24.02.21, 20:07
Lempelse af restriktioner er en kold kalkule om, hvor mange menneskeliv vi er villige til at ofre på bekostning af trivsel. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.02.21, 13:30
Klimabevægelsen er kun lige begyndt at marchere. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.21, 13:05
I så fald risikerer man at få ”udsat” sit forskningsseminar. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.02.21, 16:59
Studier af race, køn, hvidhed og postkolonialisme er ikke forskning, men holdninger, der skaber had. Læs mere
Af Martin Ågerup
21.02.21, 16:21
Erfaringerne fra både forår og vinter viser lille risiko for, at smitten løber løbsk Læs mere
Af Mikael Jalving
21.02.21, 10:00
Selv om det er 500 år siden, han levede, vil det være en god idé at stoppe op og lytte til den italienske forfatter, der regnes blandt magtfilosofiens klassiske stemmer. Læs mere