<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Amerikaniseringen er over os

Den såkaldt antiracistiske bevægelse rummer alt det, den beskylder andre for.

»Mange demonstrerer for retfærdighed i USA«, står der på forsiden af Børneavisen, der udgives af Politiken og JP i fællesskab, over et foto af demonstrerende afroamerikanere.

Sådan kan man jo også formidle nyheder. Som en utvetydig sympatierklæring serveret for børn. Så de fatter sympati for den gode sag. Man tager sig til hovedet, men det hjælper ikke. Hjernevasken er så massiv i de danske mainstreammedier, når det kommer til dækningen af USA, at den er blevet skamløs, sådan som professor Ole Bruun var inde på i går. På sæt og vis er de fleste mainstreammedier blevet til børneaviser. Beregnet til hjernevask.

En retvisende rubrik kunne have været: Unge afroamerikanere demonstrerer imod politivold, for det er jo det, de gør, sådan helt konkret og uabstrakt. Men nej, det er ikke engagerende nok. På med paletten, smør tykt på.

Inde i Børneavisen er TV 2’s reporter Jesper Steinmetz citeret for, at han tror, at Black Lives Matter er en fredelig bevægelse. Han ved naturligvis ingenting, det er ikke hans job på TV 2. Hans job er at tro, håbe og elske den gode sag og vilje, og sådan fortsætter det derudad, som når DR med hjælp af en venstreorienteret aktivistakademiker fra Aalborg Universitet beredvilligt laver en lille guide til, hvordan danskerne kan kurere sig selv for hverdagsracisme.

Hvad vi oplever i disse dage, er en parade for de sidste dages hellige. Nu er også Danmark gone woke. Sort er blevet det nye sort. Mens det farveblinde fællesskab forvitrer i USA, forsøger den europæiske venstrefløj at gøre ødelæggerne kunsten efter.

»I er så bange for, at sorte bare kan få en lille smule rettigheder,« udtaler arrangøren af søndagens Black Lives Matter-demonstration i København, Bwalya Sørensen.

En lille smule rettigheder? Hvad snakker damen om?

Som dansk statsborger har man samme rettigheder uanset hudfarve. At der er flere hvide end sorte mennesker i Danmark skyldes oplagte historiske og demografiske årsager, ikke diskrimination. Men ret skal være ret: Black Lives Matter ligger helt på linje med Hitzb-ut-Tahrir, som i et nyt communiqué (»i Allahs navn, Den Nådige, Den Barmhjertige«), bekendtgør, at statsracismen også kendetegner Danmark.

Sjældent har det været mere dem og os. De gode mod de onde. Sidstnævnte bør følgelig holde sig i baggrunden, når de sorte demonstrerer. Reglen hedder Protest Etiquette for White Folks, sorte forrest, hvide bagerst, lidt ligesom ved muslimske begravelser, her er det blot kønnene, der skal være adskilt med mændene forrest. Hos BLM sker adskillelsen selvfølgelig i antiracismens navn.

Man tror, det er løgn, men det er den skinbarlige sandhed. Amerikaniseringen er over os for fuld skrue og forlængst internaliseret på diverse redaktioner, hvorfor det kom helt bag på Politikens wokejournalister, at søndagens demonstration på 15.000 mennesker i København måske var i strid med måneders coronalogik med tanke på smittefaren. Gud, var der nogen, der blev stødte over det? Det var jo ellers de unge jesusser, der gik på gaden!

Løbet lader til at være kørt i et USA, som flækker på kryds og tværs. Den hvide majoritet i USA var, som Henrik Jensen gør opmærksom på i dagens avis, »de sidste til at advokere for en fælles amerikansk identitet, som ingen længere tager alvorligt«. Jeg gætter på, at konflikterne og de voldelige konfrontationer vil gøres deres til, at Donald Trump genvælges til november.

Vi har lige hørt om debatredaktøren på New York Times, der blev fyret for at bringe et indlæg, som avisens venstreorienterede journalister ikke brød sig om.

Her er en mere: Da en redaktør ved avisen Philadelphia Inquirer anvendte overskriften »Buildings Matter, Too«, blev han straks anklaget for krænkelser af sortes følelser. Fjernet efter 20 års tjeneste. På grund af en overskrift. Som for øvrigt er sand.

Det er dette vanvid, vi er oppe imod, og som vi kraftedme ikke skal importere, men det ser ud til, at vi kun står ved indgangen til en identitetspolitisk besættelse, som er maskeret under den tilsyneladende pletfri betegnelse antiracisme.

Det er en bevægelse, der rummer alt det, den beskylder andre for.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Christina Egelund
18.01.21, 15:03
Forløbet op til Folketingets beslutning om at bringe sagen om den ulovlige instruks for rigsretten er en uskøn og bevidst manipulerende sammenblanding af politik og jura. Fordelen ved anklagere og dommere er, at de skal være retfærdige, ikke populære. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.21, 13:40
Lad os få gange i hverdagen for danskere og virksomheder, så hurtigt vi kan. Vaccinen er gratis og man kan helt selv vælge til eller fra. Mens jeg venter, håber jeg, der er nogle med et vaccinepas i lommen, som vil skåle en ekstra gang for alle os, som venter lidt endnu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.21, 17:00
Til gengæld siger Joe Biden intet om at øge sikkerheden ved grænsen til Mexico. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.01.21, 10:00
Arla & Co. trænger til et frikvarter fra tidsånden. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere