<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Amerikaniseringen er over os

Den såkaldt antiracistiske bevægelse rummer alt det, den beskylder andre for.

»Mange demonstrerer for retfærdighed i USA«, står der på forsiden af Børneavisen, der udgives af Politiken og JP i fællesskab, over et foto af demonstrerende afroamerikanere.

Sådan kan man jo også formidle nyheder. Som en utvetydig sympatierklæring serveret for børn. Så de fatter sympati for den gode sag. Man tager sig til hovedet, men det hjælper ikke. Hjernevasken er så massiv i de danske mainstreammedier, når det kommer til dækningen af USA, at den er blevet skamløs, sådan som professor Ole Bruun var inde på i går. På sæt og vis er de fleste mainstreammedier blevet til børneaviser. Beregnet til hjernevask.

En retvisende rubrik kunne have været: Unge afroamerikanere demonstrerer imod politivold, for det er jo det, de gør, sådan helt konkret og uabstrakt. Men nej, det er ikke engagerende nok. På med paletten, smør tykt på.

Inde i Børneavisen er TV 2’s reporter Jesper Steinmetz citeret for, at han tror, at Black Lives Matter er en fredelig bevægelse. Han ved naturligvis ingenting, det er ikke hans job på TV 2. Hans job er at tro, håbe og elske den gode sag og vilje, og sådan fortsætter det derudad, som når DR med hjælp af en venstreorienteret aktivistakademiker fra Aalborg Universitet beredvilligt laver en lille guide til, hvordan danskerne kan kurere sig selv for hverdagsracisme.

Hvad vi oplever i disse dage, er en parade for de sidste dages hellige. Nu er også Danmark gone woke. Sort er blevet det nye sort. Mens det farveblinde fællesskab forvitrer i USA, forsøger den europæiske venstrefløj at gøre ødelæggerne kunsten efter.

»I er så bange for, at sorte bare kan få en lille smule rettigheder,« udtaler arrangøren af søndagens Black Lives Matter-demonstration i København, Bwalya Sørensen.

En lille smule rettigheder? Hvad snakker damen om?

Som dansk statsborger har man samme rettigheder uanset hudfarve. At der er flere hvide end sorte mennesker i Danmark skyldes oplagte historiske og demografiske årsager, ikke diskrimination. Men ret skal være ret: Black Lives Matter ligger helt på linje med Hitzb-ut-Tahrir, som i et nyt communiqué (»i Allahs navn, Den Nådige, Den Barmhjertige«), bekendtgør, at statsracismen også kendetegner Danmark.

Sjældent har det været mere dem og os. De gode mod de onde. Sidstnævnte bør følgelig holde sig i baggrunden, når de sorte demonstrerer. Reglen hedder Protest Etiquette for White Folks, sorte forrest, hvide bagerst, lidt ligesom ved muslimske begravelser, her er det blot kønnene, der skal være adskilt med mændene forrest. Hos BLM sker adskillelsen selvfølgelig i antiracismens navn.

Man tror, det er løgn, men det er den skinbarlige sandhed. Amerikaniseringen er over os for fuld skrue og forlængst internaliseret på diverse redaktioner, hvorfor det kom helt bag på Politikens wokejournalister, at søndagens demonstration på 15.000 mennesker i København måske var i strid med måneders coronalogik med tanke på smittefaren. Gud, var der nogen, der blev stødte over det? Det var jo ellers de unge jesusser, der gik på gaden!

Løbet lader til at være kørt i et USA, som flækker på kryds og tværs. Den hvide majoritet i USA var, som Henrik Jensen gør opmærksom på i dagens avis, »de sidste til at advokere for en fælles amerikansk identitet, som ingen længere tager alvorligt«. Jeg gætter på, at konflikterne og de voldelige konfrontationer vil gøres deres til, at Donald Trump genvælges til november.

Vi har lige hørt om debatredaktøren på New York Times, der blev fyret for at bringe et indlæg, som avisens venstreorienterede journalister ikke brød sig om.

Her er en mere: Da en redaktør ved avisen Philadelphia Inquirer anvendte overskriften »Buildings Matter, Too«, blev han straks anklaget for krænkelser af sortes følelser. Fjernet efter 20 års tjeneste. På grund af en overskrift. Som for øvrigt er sand.

Det er dette vanvid, vi er oppe imod, og som vi kraftedme ikke skal importere, men det ser ud til, at vi kun står ved indgangen til en identitetspolitisk besættelse, som er maskeret under den tilsyneladende pletfri betegnelse antiracisme.

Det er en bevægelse, der rummer alt det, den beskylder andre for.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Mikael Jalving (f.1968), historiker, podcaster og forfatter til flere bøger, senest Forsvar for almindeligheden (2021).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere
Af Søren Gade
16.09.21, 16:10
Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale. Læs mere