Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Selv den mest uskyldige ting kan misbruges

Og bliver det, hvis ikke der er voksne til stede, som forstår at sætte en grænse.

Der er som bekendt mange bangebukse og bortvendte rygge i Danmark, også når det gælder den stigende trussel mod danske jøder, sådan som Niels Lillelund skriver i sin søndagsklumme. Naturligvis også på Bellahøj Skole i hjertet af det multikulturelle København, på Rosenlundskolen i Ballerup, Lindehøjskolen i Herlev og sikkert mange andre steder, hvor den muslimske kulturberigelse mødes af hændervridende skoleledere og politisk korrekte lærere og dialogpædagoger. Ingen af dem aner åbenbart, hvad der er på spil: at jødiske børn snart ikke længere kan være i fred for muslimske møgunger i selv det mest socialdemokratiske Danmark, der findes.

Det er en klokkeklar skandale.

Men på London Bridge var der modstand, det er jeg nødt til at nævne. Usman Khan, gerningsmanden til fredagens terrorangreb i London, blev jagtet og indhentet af heroiske lokale mænd. Hverdagens lokale helte. At stoppe en islamisk sabelsvend, det er mod, det er civilcourage, det er i mine øjne selve definitionen på mandighed. Derpå blev han så skudt af politiet. På stedet. Det var retfærdighed.

At angrebets to dødsofre, den 25 årige Jack Merritt, som studerede kriminologi ved universitetet i Cambridge, og den 23-årige Saskia Jones, angiveligt havde arbejdet sammen med den tidligere terrordømte gerningsmand i en organisation, hvis formål er at rehabilitere kriminelle og betragtede sidstnævnte som et ”mønstereksempel”, viser kun, hvilken bizar verden, vi lever i.

Jeg havde lige siddet og tænkt, at nu begynder det igen. Men det er forkert formuleret. Det begynder ikke igen. Hverdagsterroren er formentlig kun lige begyndt. Men det nye er, at flere og flere almindelige mennesker er begyndt at genkende mønsteret og tilmed handle derefter.

Mens vore socialdemokratiske mainstreampolitikere – røde som blå – stadig taler abstrakt om ”mørkets kræfter”, ”dødskult” og sådan noget, er vi andre ordinære mennesker begyndt at forstå, at mørket udgår fra islam, især fra halvfede mænd med langt skæg eller hellige mænd iført lange kjortler. Dem skal man vare sig imod.

Blandt andet ved at være ærlig med hensyn til, hvad man frygter. Jeg frygter f.eks. at blive overrasket på gaden af en af disse sabelsvingende fantaster, f.eks. i Malmø, og derfor nøjedes vi her på matriklen med at driste os til Lund for at køre noget ræs i søndagens sol på det højdedrag, hvor Christian V desperat forsøgte at vinde Skåne, Halland og Blekinge tilbage i 1676.

2.000 af kongens mænd var gået i land ved Ystad efter at have besejret den svenske flåde ud for Øland, og hele 15.000 danske og udenlandske soldater lagde til ved Råå lige syd for Helsingborg. Kort efter var det meste af Skåne med undtagelse af Malmø under dansk kontrol.

Den svenske konge Karl XI var presset, ikke kun på grund af den danske invasion, men også fordi hans soldater døde som fluer på grund af dysenteri og ringe forsyninger. Jorden var frossen, så ligene blev stablet i bunker på kirkegårdene. Men kulden betød samtidig, at isen på Kävlingeåen var så fast, at de svenske tropper kunne vandre hen over den i retning af Lund, lidt ligesom da de vandrede henover de danske bælter 20 år forinden.

I det, der blev det afgørende slag den 4. december i bakkerne lidt nord for Lund, stod omkring 12.000 danske tropper over for ca. 8.000 svenske. Alligevel glippede det. Man skønner, at mellem 8.000-9.000 soldater blev dræbt i den dag, heraf knap 6.000 danskere, hvilket gør det til et af det blodigste i Nordens historie.

Det er heldigvis alt sammen fortid, nu bliver vi taget godt imod af arrangører og deltagere uanset hvad. Cyklecross er en lille sport i Skandinavien, og alle kender alle, eller næsten alle. Den hjemlige og trygge atmosfære er en oase. Som jeg understregede forleden, er fysisk sikkerhed et elementært menneskeligt behov og en forudsætning for alt andet, og på Sankt Hans backar hersker der øjensynlig stadig fred og ro, det gjorde der i hvert fald den søndag.

Her dyster vi, her dyrker vi den sport og passion, vi har til fælles, og her er ingen drabsmænd, imamer og camouflerede kvinder i miles omkreds. Ser man mod sydvest fra toppen, øjner man Øresundsbroen i det fjerne, som gør transporten nem og regional, men også har åbnet en ladeport for våben, tyvekoster, bandemedlemmer og islamiske fjender af både det svenske og danske folk.

Det er sådan, det er. Selv den mest uskyldige ting kan misbruges, en skole, bro, kniv, mobiltelefon eller forestillingen om dialog eller menneskers fri bevægelighed. Og bliver det, hvis ikke der er voksne til stede, som forstår at sætte en grænse.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
10.12.19, 23:44
Send pandaerne retur, og send Statsministeren på kursus i, hvordan man bedst beskytter den danske stat mod trusler fra Kina.   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.19, 17:05
En kombination af befolkningsudskiftning og svensk politisk korrekthed er årsagerne til, at traditionen er gået i sort. Læs mere
Af Martin Ågerup
10.12.19, 14:13
Vores skattesystem straffer helt almindelige mennesker for at være flittige Læs mere
Af Nauja Lynge
10.12.19, 12:15
Forsvarsminister Trine Bramsen kaster aben videre i svindelsagen i forsvaret, men på nuværende tidspunkt burde hun nøjagtig vide, hvornår alvoren gik op for departementschefen. I mellemtiden er der flere ting, politikerne kunne gøre for åbenheden. Læs mere
Af Henrik Højlund
09.12.19, 19:44
Game of Thrones og Bachs juleoratorium lokker med noget stort i vores små liv. Læs mere
Af Peter Kofod
09.12.19, 12:21
Når EU-tilhængerne taler løsninger i det europæiske samarbejde, taler de desværre om et EU, der ganske enkelt ikke findes. Læs mere
Af Nauja Lynge
09.12.19, 09:29
USA er ikke en venlig kolonimagt, som skal fortælle danskerne, hvad vi skal mene. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
08.12.19, 18:27
De seneste års nedskæringer i uddannelsessystemet, den mangelfulde klimaindsats og alvorligt forringede velfærd rettes ikke op med denne finanslovsaftale. Det er et skridt i den rigtige retning, men det er slet ikke nok – og de små forbedringer skyldes kun bevægelsernes utrættelige kamp. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.12.19, 15:18
Ole Hasselbalch vil for altid tjene som inspiration for nationalt sindede danskere. Læs mere