Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

John Cleese havde ret: Gakkede gangarter her, dér og allevegne

Betragt de seneste nyheder fra Tyrkiet, Bruxelles og Odense Kommune: Gakken er løs

Verden er, som allerede John Cleese viste os, fuld af gakkede gangarter.

I går kunne Jyllands-Posten videreformidle en kritik af europæiske lande for overhovedet at overveje grænsekontrol med henblik på at stoppe folkevandringen fra syd, og for at give plads til indvandringskritiske stemmer, endda i flere regeringer, også i Danmark. Det første kan ikke betale sig. Det andet er direkte ondskabsfuldt.

Kritikken kommer fra en hidtil ukendt lobbyorganisation ved navn Mixed Migration Centre, hvis blotte navn må vække mistanke. Mixed Migration? Hvad går det mon ud på?

Lobbyorganisationens hjemmeside er ikke videre meddelsom, men oplyser, at organisationen, der har til huse i Genève og var er en stor tilhænger af FN’s omdiskuterede Migrantpagt fra 2018, ønsker at skabe forståelse for migration og bidrage positivt til den globale og regionale indvandringspolitik, beskytte migranter og understøtte en fremskridtsvenlig indstilling i den politiske debat på grundlag af noget med menneskerettigheder.

Oversat til dansk: Mixed Migration Centre, som har en medarbejder fra Dansk Flygtningehjælp tilknyttet, arbejder på at blande verdens befolkninger yderligere i fremtidens Europa, herunder svække de nationale forsvarsværn med henvisning til universelle menneskerettigheder, og smede et nyt narrativ om indvandringens nødvendighed, fordele eller uafvendelighed.

På en eller anden måde opfatter disse globale mennesker mangfoldighed som noget naturligt eller efterstræbelsesværdigt. Det er ideologi og drømmesyner løsrevet fra empirisk virkelighed. Det er gak, men mange moderne mennesker sluger det råt.

I dag kan Jyllands-Posten så oplyse, at Danmark kaldes ”islamofobisk” i en tyrkisk rapport finansieret af EU. Rapporten bærer titlen ”European Islamophobia Report 2018” og er på mere end 800 sider, og så er stilen jo ligesom lagt. Eftersom EU’s institutioner og kommissærer gerne vil være venner med tyrkerne, har foretagendet støttet udgivelsen med rundt regnet en mio. kr., hvilket naturligvis er småpenge i Unionens imperiale målestok, men alligevel. Rapporten mener, at Danmark sidste år var præget af ”krænkende holdninger” til muslimer og meget andet fælt.

Heller ikke dette kan overraske nogen, ligesom nyheden konfirmerer det generelle indtryk, at hver gang Tyrkiet og EU nævnes i samme sætning, kan man være sikker på, at gakken er løs.

Gakkeriet fortsætter imidlertid også i Danmark. Ikke på grund af islamofobi, men på grund af islam og årtiers indvandring, som får den stedse mere belastede velfærdsstat til at puste og stønne i forsøget på at holde trit med afviklingen af Danmark.

I Odense Kommune, som i generationer har været ledet af socialkammerater og bonbonsocialister, er man nu begyndt at dele penge ud til kriminelle elementer i det ”mangfoldige” Risingkvarter for at få elementerne til at flytte til en anden by. 15.000 kr. plus flyttehjælp. Så er problemet jo væk, ikke sandt?

Kommunens beskæftigelses- og socialrådmand, SF’eren Brian Dybro, ved godt, at pengesvineriet svarer til at pisse i bukserne for at få varmen, men som den gode folkesocialist, han er, gør han det alligevel: »Det er rent ud sagt en lortesituation, som jeg har det rigtig dårligt med«, udtaler han til Fyens Stiftstidende, og fortsætter: »Det er et valg imellem at gøre noget, der dybest set er forkert, eller risikere, at en masse beboere mister deres hjem.«

Tilbuddet til kvarterets rødder giver begrebet bestikkelsespenge, som vi kender fra den arabiske verden og Sicilien, en helt ny drejning. Og udgør endnu et varsel om, at velfærdsstaten formentlig vil segne under indvandring og en stedse mere mellemøstlig demografi, hvis ikke vi snart tager affære som folk.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Jan E. Jørgensen
26.02.20, 16:00
Socialdemokraternes opgør med arbejdskraftens fri bevægelighed er tom snak - heldigvis. Selv om masser af socialdemokrater bedyrer, at der skal ske noget, så bliver det ved ordene. Læs mere
Af Isabella Arendt
26.02.20, 11:28
Hvis vi vil bevare magt og ansvar i kommunerne. Hvis kommunalvalget i 2021 skal give mening, så skal borgernes stemme også gøre en forskel. Det gør den kun, hvis der er reel frihed til, at kommunerne kan styre, som de vil. Læs mere
Af Peter Kofod
26.02.20, 10:16
Udenlandske studerendes SU-gæld fortsætter med at stige, mens regeringen intet gør af frygt for EU. Læs mere
Af Annika Smith
25.02.20, 16:26
Vi må tage et opgør med konkurrencestaten og give de unge mere ro på Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
25.02.20, 15:59
Håndtrykket sætter to streger under om man vil Danmark Læs mere
Af Gitte Seeberg
25.02.20, 13:53
Kvinder og mænd får forskellig løn. Mon det er, fordi kvinderne gør det dårligere i jobbet? At jobbet har fået en lavere værdi? Eller er det, fordi kvinderne er dårligere til at forhandle løn? Eller er der en anden grund, jeg ikke kender? Læs mere
Af Nauja Lynge
25.02.20, 11:25
Danmark eksamineres af FN's komite for afskaffelse af alle former for racediskrimination, men man kan ikke afskaffe racediskrimination ved at lukke øjnene for politisk betændte områder. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret for let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere