Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

John Cleese havde ret: Gakkede gangarter her, dér og allevegne

Betragt de seneste nyheder fra Tyrkiet, Bruxelles og Odense Kommune: Gakken er løs

Verden er, som allerede John Cleese viste os, fuld af gakkede gangarter.

I går kunne Jyllands-Posten videreformidle en kritik af europæiske lande for overhovedet at overveje grænsekontrol med henblik på at stoppe folkevandringen fra syd, og for at give plads til indvandringskritiske stemmer, endda i flere regeringer, også i Danmark. Det første kan ikke betale sig. Det andet er direkte ondskabsfuldt.

Kritikken kommer fra en hidtil ukendt lobbyorganisation ved navn Mixed Migration Centre, hvis blotte navn må vække mistanke. Mixed Migration? Hvad går det mon ud på?

Lobbyorganisationens hjemmeside er ikke videre meddelsom, men oplyser, at organisationen, der har til huse i Genève og var er en stor tilhænger af FN’s omdiskuterede Migrantpagt fra 2018, ønsker at skabe forståelse for migration og bidrage positivt til den globale og regionale indvandringspolitik, beskytte migranter og understøtte en fremskridtsvenlig indstilling i den politiske debat på grundlag af noget med menneskerettigheder.

Oversat til dansk: Mixed Migration Centre, som har en medarbejder fra Dansk Flygtningehjælp tilknyttet, arbejder på at blande verdens befolkninger yderligere i fremtidens Europa, herunder svække de nationale forsvarsværn med henvisning til universelle menneskerettigheder, og smede et nyt narrativ om indvandringens nødvendighed, fordele eller uafvendelighed.

På en eller anden måde opfatter disse globale mennesker mangfoldighed som noget naturligt eller efterstræbelsesværdigt. Det er ideologi og drømmesyner løsrevet fra empirisk virkelighed. Det er gak, men mange moderne mennesker sluger det råt.

I dag kan Jyllands-Posten så oplyse, at Danmark kaldes ”islamofobisk” i en tyrkisk rapport finansieret af EU. Rapporten bærer titlen ”European Islamophobia Report 2018” og er på mere end 800 sider, og så er stilen jo ligesom lagt. Eftersom EU’s institutioner og kommissærer gerne vil være venner med tyrkerne, har foretagendet støttet udgivelsen med rundt regnet en mio. kr., hvilket naturligvis er småpenge i Unionens imperiale målestok, men alligevel. Rapporten mener, at Danmark sidste år var præget af ”krænkende holdninger” til muslimer og meget andet fælt.

Heller ikke dette kan overraske nogen, ligesom nyheden konfirmerer det generelle indtryk, at hver gang Tyrkiet og EU nævnes i samme sætning, kan man være sikker på, at gakken er løs.

Gakkeriet fortsætter imidlertid også i Danmark. Ikke på grund af islamofobi, men på grund af islam og årtiers indvandring, som får den stedse mere belastede velfærdsstat til at puste og stønne i forsøget på at holde trit med afviklingen af Danmark.

I Odense Kommune, som i generationer har været ledet af socialkammerater og bonbonsocialister, er man nu begyndt at dele penge ud til kriminelle elementer i det ”mangfoldige” Risingkvarter for at få elementerne til at flytte til en anden by. 15.000 kr. plus flyttehjælp. Så er problemet jo væk, ikke sandt?

Kommunens beskæftigelses- og socialrådmand, SF’eren Brian Dybro, ved godt, at pengesvineriet svarer til at pisse i bukserne for at få varmen, men som den gode folkesocialist, han er, gør han det alligevel: »Det er rent ud sagt en lortesituation, som jeg har det rigtig dårligt med«, udtaler han til Fyens Stiftstidende, og fortsætter: »Det er et valg imellem at gøre noget, der dybest set er forkert, eller risikere, at en masse beboere mister deres hjem.«

Tilbuddet til kvarterets rødder giver begrebet bestikkelsespenge, som vi kender fra den arabiske verden og Sicilien, en helt ny drejning. Og udgør endnu et varsel om, at velfærdsstaten formentlig vil segne under indvandring og en stedse mere mellemøstlig demografi, hvis ikke vi snart tager affære som folk.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Anna Thygesen
15.11.19, 14:30
Jeg er så træt af alle de sager, hvor offentlige kasser agerer tag selv-bord for svindlere og bedragere. Læs mere
Af Peter Kofod
15.11.19, 10:33
Der er snart ikke det, der efter flertallet i Europa-Parlamentets mening ikke skal være en EU-opgave. Selv danskernes sexliv skal efter det store flertals mening være en opgave, som EU skal tage sig af. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.11.19, 06:23
Kære danske medborger, stop med at generalisere og sætte alle med anden etnisk baggrund i samme bås. Læs mere
Af Søren Gade
14.11.19, 15:32
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. Læs mere
Af Rune Lund
14.11.19, 13:51
Bedragere kan med skattekroner i ryggen føre klagesager mod den danske stat. Læs mere
Af Isabella Arendt
14.11.19, 13:43
Tja. Jeg har ikke den store tillid til, at regeringen læser med her. Og heller ikke tillid til, at regeringen holder sine valgløfter. Desværre. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
14.11.19, 11:24
Politisk korrekthed gør Vesten blind for de voldsomme kristenforfølgelser. Nu sætter vi, præster i folkekirken, fokus på sagen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.11.19, 22:17
Danmark har ikke længere interesse i at opretholde den (u)orden, at vi skal tage imod alle med rødbedefarvet pas, som gerne vil tilbage til Danmark. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.11.19, 18:50
Det er en skændsel, at jødiske landsmænd ikke kan være i fred i Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
13.11.19, 13:19
Rasmus Jarlov reagerer positivt på Atassuts udmelding om at arbejde på at bevare rigsfællesskabet. Læs mere