Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Lad os blive voksne i eget land

Mere overvågning løser ikke problemernes årsag, som er den importerede volds- og kriminalitetskultur.

Når S-regeringen i dag fremlægger sin såkaldte sikkerhedspakke indeholdende bl.a. 300 nye overvågningskameraer på parkeringspladser, gadestrøg m.m., udkrystalliseres de sædvanlige gnidninger imellem liberale modstandere – lige fra Enhedslisten til Kristeligt Dagblad – og de mere konservative tilhængere.

Jeg opfatter mig som konservativ, men bryder mig egentlig slet ikke om overvågning, uanset om den foretages af myndigheder eller anarkokapitalistiske tech-virksomheder.

Mens Google, Facebook, Amazon og Apple overvåger vores privatliv mere og mere, monitorerer myndighederne i stigende grad vores offentlige liv. Det ene sted er det de eksporterede data, der driver værket. Det andet sted er det den importerede volds- og kriminalitetskultur, som skaber krav om flere kameraer og digital samkørsel af registre. Situationen er, hvad der på nydansk må hedde lose-lose: overvågningskapitalisme om dagen, bande- og kriminalitetskultur i ly af mørket.

Sidstnævnte kan ikke overraske nogen. Selv sosserne er i færd med at vågne op, det er interessant at iagttage og må minde enhver om, at Minervas ugle kun flyver i skumringen. Oversat til dansk: Vi mennesker forstår først tingene, når tiden er ret så fremskreden. Måske er det allerede for sent, hvad ved jeg?

Den sildige opvågnen kunne tyde på, at vi borgerlige skal begynde at tage Mette Frederiksen alvorligt, når det gælder udlændingepolitik, og vinke farvel til et Venstre, du alligevel ikke aner, hvor du har. For modsat Mette Frederiksens forgængere, der tydeligvis var mere interesserede i rober og frisurer, politiske manøvrer og udsigten til et fedt skånejob i EU, lader den nuværende statsminister til at bekymre sig for den hastigt skiftende demografiske sammensætning af befolkningen og de eskalerende problemer, det giver for vor vante sikkerhed, historiske tillid og nationale sammenhængskraft.

Mette Frederiksen erkender ligefrem, at danskerne står over for en stadig mere hårdkogt kriminalitet, som hun forbinder med en fejlslagen udlændinge- og integrationspolitik. Sådan noget vil man aldrig høre fra den arketypiske Jan E. Jørgensen eller andre urbane venstrefolk.

Mette Frederiksen stikker således snuden frem og kræver, at overvågningen øges, ligesom Socialdemokraterne vil styrke bevogtningen af grænsen mod Sverige. Jeg må være ærlig og tilstå, at jeg ikke havde troet det sidste muligt for blot et par år siden.

Samtidig piner det mig, at almindelige danskere skal betale for, at kriminelle bander, klaner og individer opholder sig i landet, og at vi alle skal overvåges, fordi de cruiser rundt som konger og baroner.

Men er det ikke mere end rigeligt, at tech-giganterne og skattevæsenet i forvejen ved alt om os? Jo, det er det. Men sandheden er bare, at offentlig overvågning er blevet et nødvendigt onde, især når det gælder berigelseskriminalitet, narkohandel og relaterede aktiviteter.

Altså, hvad tror alle disse liberale modstandere egentlig? Som Enhedslistens Rosa Lund efter sigende skal have udtalt i DR’s P1 Debat, da hun blev bedt om tre ord om Nørrebro i København, og hun valgte: trygt, rummeligt og inddragende.

Det ville naturligvis være langt at foretrække at kyle disse barbarer ud på røv og albuer, uanset om de har statsborgerskab eller ej. Men det må vi ikke, medmindre de har givet urigtige eller vildledende oplysninger i forbindelse med opnåelsen af statsborgerskab, eller hvis de dømmes skyldige i landsforræderi eller andre forbrydelser mod statens sikkerhed.

Alternativt kunne vi starte med at smide kriminelle udlændinge ud af Danmark. Altså gøre det, ikke bare sige det. Vi kunne også hæve straffen for personfarlig vold og bandeaktiviteter og indrette særligt primitive fængsler til disse primitive udskud, så de kan mærke på krop og sjæl, at vi afskyr dem.

Vi kunne sige til barbarerne: Vi foragter jer – og vil nedkæmpe jer og dermed hæve os over juristeriet, vende teenageliberalismen ryggen og blive voksne i vores eget land.

 

Vil du have mere Jalving? Klik her og få overblikket over udgaverne af Jyllands-Postens nye podcast ”Jalving ser rødt”, hvor vært Michael Jalving hver uge sammen med to nye gæster undersøger det, han kalder den borgerlige idékrise.

Eller lyt til én af udgaverne ved at trykke på en playknap herunder:

 
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
02.06.20, 20:57
Berlingske holder mikrofonen for en mand, der opfordrer til noget af den groveste kriminalitet, der findes. Læs mere
Af Harun Demirtas
02.06.20, 13:53
Fysisk vold, der kommer af et sekunds racistisk vanvid, kan vi godt bekæmpe demokratisk. Men hvad gør man i de stærke demokratier, når demokratiet bliver bøjet og i min optik misbrugt til at udøve magt med samme formål, men bare med psykisk vold? Læs mere
Af Rune Lund
02.06.20, 13:34
- og er skyld i, at hjælpepakker ender hos virksomheder i skattely Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
02.06.20, 13:13
Det er vrøvl for alle skattekronerne, når man ikke må sige ”drenge og piger” men kun ”børn” Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.05.20, 23:16
Når den storforurenende produktion bliver flyttet ud af landet, tæller den ikke længere med i vores CO₂-regnskab. Men vi kan få en dejlig følelse i maven. Læs mere
Af Mikael Jalving
31.05.20, 10:00
Unionen, der var helt væk i de første måneder af coronakrisen, er tilbage. Nu med en chokdoktrin. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.05.20, 17:21
Hvad der ligner en helt uacceptabel handling fra politimandens side, ”berettiger” åbenbart mord og skud mod politiet. Republikanerne er - på sigt - på vej til at miste magten. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.05.20, 21:52
Det er helt hen i vejret, da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, og der er ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet. Læs mere
Af Mikael Jalving
29.05.20, 16:34
Steder som Skt. Klemens ved Odense bliver stille og roligt underlagt stupid dominanskultur. Læs mere