Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hærværk og kriminelle bander i Bjarne Reuters barndomsland er brikker i større ulykke

Det er kun de venstreorienterede og de liberale, som drømmer om mere mangfoldighed, frihed og flere penge.

Sidste lørdag morgen kom junior og jeg ud til en bil med fladt dæk. Vi skulle til cykelløb og kort efter være førerbil i Arbejdernes Bicykle Clubs 125-års jubilæumsløb og havde travlt med at komme ud til starten i Sengeløse vest for København. I stedet stod vi der med på villavejen med næser lige så lange som Buster Oregon Mortensens i det, der engang var en socialdemokratisk forstad og blev skildret så kærligt af Bjarne Reuter i børne- og ungdomsbøgerne ”Zappa” og ”Busters Verden”.

Nabobilen var ligeledes punkteret, og det så ud til, at nogen havde hoppet på kølerhjelmen, ridset lakken og forsøgt at bryde ind i den. Gerningsmændene var for længst over alle bjerge i Brønshøj. Mens jeg forbandede dem et stykke, fandt jeg reservehjulet frem og gik i gang med donkraften. Lad mig blot tilføje, at det ikke er første gang, nogen har stukket en kniv i mit dæk. Eller at arabisk udseende drenge har kastet sten mod mit hus.

Et par nætter senere blev vi så vækket af et kolossalt brag, der kunne høres flere kilometer væk. Det viste sig at være bombningen af et pizzeria på Jyllingevej. I skrivende stund har jeg svært ved at tro, at årsagen skulle være en kundes utilfredshed med, at der er for lidt ost på deres calzone. Det var nok heller ikke kvækere, pietister eller syvendedagsadventister. Sprængningens styrke taget i betragtning er oplagt at tro, der er tale om et banderelateret brag.

Ikke underligt, at politicheferne får stedse mere gråt hår. Man må lade dem, at den nye og fremmede demografiske udvikling i Danmark og omkringliggende lande giver politi og brandvæsen, hospitals- og fængselspersonale, dommere og advokater, skole- og kriminalforsorg, efterretningsvæsen, terrorværn og en lang række andre offentlige instanser meget mere at se til. Indvandringen og dens multiple konsekvenser i Vesteuropa øger behovet for en politistat.

Fænomenet er globalt. Overalt, hvor muslimer udgør et flertal eller et stort mindretal, findes der en repressiv eller fejlslagen stat. Denne form for globalisering er der desværre ingen, der diskuterer; i stedet lader vi stå til, som er vi alle blevet liberalister. Men den strukturelle og dybe sammenhæng er ikke til at tage fejl af, hvis man har øjne at se med: Masseindvandring og ny demografi skaber et stigende behov for politi, kontrol og straf, som vi ikke har kendt før.

Sidste uges opsigtsvækkende afsløring i JP af det udenlandske netværk af skatte- og momssvindlere med eksotiske navne peger i samme retning. Ikke mindst efter at det er kommet frem, at bagmandspolitiet og skattevæsenet helt tilbage i 2013 blev gjort opmærksom på mistænkelige aktiviteter i den eksklusive kreds med tæt kontakt til to danske jihadister – uden at gribe ind.

Men igen, der er efterhånden så meget at gribe ind i – og det er naturligvis mere fristende at lade være. Samme konklusion når man, hvis man læser Ekstra Bladets beretning om den nylige fangeflugt fra Bispebjerg Hospital, kun et stenkast fra Bjarne Reuters idylliske barndomsland. Ind fra højre kommer befrierne i en stor bil. Tilbage står kriminalforsorgen og ligner de rene amatører. Og igen slører Ekstra Bladet gerningsmændenes etnicitet. Politiet efterlyser vidner, men gerningsmændene omtales alene som ”mennesker” eller ”personer”. Skatteyderne er atter til grin for egne penge.

Jeg må tilstå, at jeg hælder mod den fortolkning, jeg forleden hørte under et behageligt møde på den ungarske ambassade med Zoltán Kovács, Orbán-regeringens talsmand, der sigende beskrev alle de europæiske hop på stedet i immigrationspolitikken som symbolpolitik. Så længe vi ikke gør alt, hvad vi kan, for at standse den voksende bølge af migranter fra at skylle ind på vores kontinent, vil små stramninger og lempelser kun forværre situationen og truslen mod de europæiske nationalstater. Hvad Kovács hentyder til, er naturligvis sømilitært og landfast forsvar på basis af et indlysende kollektivt interessefællesskab. Europæerne har ingen interesse i at smadre Europa, selv om det kun sker i slow motion. Det er kun de venstreorienterede og de liberale, som drømmer om mere mangfoldighed, frihed og flere penge. Det er dem, der er fjenden.

De venstreorienteredes og de liberales ødelæggelse af Vesteuropa kalder på modstand, uanset om den kommer fra Budapest, Birmingham, Brest, Bologna eller Brønshøj. Hærværket, bomberne, banderne og de kriminelle netværk er brikker i en større, europæisk ulykke, og det haster med at standse den.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
13.10.19, 20:20
På skjulte pladser og ved store klassikere mødes mennesker om at opleve arkitekturen. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.10.19, 06:02
Først kæmpede venstrefløjen for økonomisk socialisme, derpå for multikulti. Nu gælder det klimakampen, den nye religionserstatning. Læs mere
Af Harun Demirtas
12.10.19, 16:22
Jeg føler mig dansk, du føler dig dansk! Hvorfor føles det altid nemmere at bede et menneske, der har udenlandske rødder at forlade Danmark, til trods for at vedkommende har et hjerte, der slår kun for Danmark? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
11.10.19, 12:14
Privatskoler er for alle – ikke kun de rige Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
11.10.19, 11:05
Statsministeren tør slet ikke være realist. I stedet sætter hun sin lid til, at forskerne ad åre kommer med idéer til løsninger. Ansvaret væltes over på forskerne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.10.19, 17:09
Og rådgiver for Enhedslisten forsvarer politisk motiveret hærværk, hvis det tjener et højere formål, defineret af venstreekstremister. Læs mere
Af Signe Munk
10.10.19, 14:30
Regningen for klimaets fremtid skal fordeles ligeligt. Læs mere
Af Søren Gade
10.10.19, 13:52
Tyrkiets militære offensiv mod Syrien udstiller ikke kun, at landet ingen midler skyr i denne sag og blæser højt på alliancen mellem Natos lande. Den udstiller også EU’s magtesløshed over for Tyrkiet Læs mere
Af Gitte Seeberg
10.10.19, 13:15
Svaret på at bekæmpe kriminalitet er ikke, at vi undergraver de frihedsrettigheder, vi har. De tiltag, der iværksættes for at bekæmpe kriminalitet, må og skal være proportionale i forhold til de problemer, vi som samfund står overfor. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.10.19, 11:54
Mere overvågning løser ikke problemernes årsag, som er den importerede volds- og kriminalitetskultur. Læs mere