<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nem og hurtig opskrift på immigrationspolitisk klarsyn

Hvad indvandringen fra de varme lande gør ved Vesteuropa, er ikke længere raketvidenskab.

Først tager du dagens kronik i JP – og læser den. Det er Venstres forhenværende medlem Eyvind Vesselbo, der ene mand tegner og fortæller og viser, at 30 års socialdemokratisk og liberal udlændingepolitik har været en eskalerende krise for den danske velfærdsstat og med tiden vil udvikle sig til en katastrofe. Uanset hvad den ene, anden eller tredje regering udsender af narrativer og kommunikéer om stramninger og lempelser.

Summa summarum er, at de etablerede partier ingen reelle svar har på folkevandringen og den demografiske udvikling, der finder sted for øjnene af os.

Dernæst tager du historien om de 400 voksne mænd, der bare siden 2017 med held har snydt sig til Danmark som børn. De danske myndigheder har enten ikke øjne i hovedet – eller også lukker de bedragerne ind i landet bevidst for at komme mangfoldigheden i hu. Jeg ved i skrivende stund ikke, hvad der er værst, men resultatet er det samme.

Til sidst tager du historien om brødrene i det kriminelle netværk af forretningsfolk med eksotiske navne, der nu er dukket op i JP og dagbladet Information, og fra et virvar af dækadresser i hovedstadsområdet har snydt og bedraget statskassen for en formue i løbet af de seneste år.

En formue, som for en dels vedkommende lader til at være sendt videre til brødrene i al-Qaeda, Islamisk Stat, Kaldet til Islam og hvad disse friske og fyrrige organisationer nu ellers hedder.

Kemal, der kom til Danmark i 80’erne – altså takket være direktøren for Dansk Flygtningehjælp, Hans Gammeltoft-Hansen og især Det Radikale Venstres ihærdige bistand – har sammen med Mohammed El-Mahdaoui, Hasnat Siddique Ahmed, Mohammad Zoraiz Iqbal, Khurram Quereshi og de andre banditter i netværket ved hjælp af moms- og skattesvindel, stråmænd, falske pas, salg af selskaber, familierelationer, skjult ejerskab plus det løse påført den danske stat for lidt over 800 mio. kr. I tæt kontakt med en naiv kvinde, i hvis telefon Kemals nummer stod opført under dæknavnet ”Moms”.

Ha! Det er lige til en film, men det er den tragikomiske og brutale virkelighed. Altsammen importeret udefra – bortset fra den naive kvinde – og hvis jeg skal være ærlig, så er der snart sagt intet, som kan overraske mig længere.

God appetit og rigtig god weekend!

 

Vil du have mere Jalving? Klik her og få overblikket over udgaverne af Jyllands-Postens nye podcast ”Jalving ser rødt”, hvor vært Michael Jalving hver uge sammen med to nye gæster undersøger det, han kalder den borgerlige idékrise.

Eller lyt til én af udgaverne ved at trykke på en playknap herunder:

 
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Desiree Ohrbeck
28.11.20, 01:48
At forlade trygge velfærdsdanmark for at tilslutte sig ISIS gør det svært at tro på, at selvsamme mennesker vil dele værdier med det velfærdssamfund, de vendte ryggen. Læs mere
Af Utku H. Güzel
27.11.20, 21:03
Hvor stiller det så os helt almindelig dødelige? Ja, vi ser vel bare pænt på, imens politikerne - altså de mennesker, som vi ikke stoler på, men som styrer landet og sætter reglerne for, hvad vi må og ikke må m.m., endnu engang udstiller deres hykleri. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.11.20, 20:17
Man bør gøre sig endog meget store anstrengelser for at lade være, fordi man ellers er uden selvkontrol. Læs mere
Af Nauja Lynge
27.11.20, 19:48
Jeg vil have demokratiet tilbage, og kampen om corona skal foregå på befolkningen præmisser. Læs mere
Af Mikael Jalving
27.11.20, 14:53
Det sværeste af alt på en sort fredag: At komme arvesynden i hu. Læs mere
Af Marie Høgh
27.11.20, 14:00
Det uhyggelige​ er ikke Mette Frederiksen, men den socialistiske tyrkertrostat som ”den gode hyrde”. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
27.11.20, 10:33
Hver gang man gradbøjer grundloven, så har det utilsigtede konsekvenser. Læs mere
Af Henrik Højlund
26.11.20, 17:38
I den hylende morsomme film ”Retfærdighedens ryttere” er der en underliggende, klog tråd om forskellen på vores udregninger af al tings sammenhæng og den dybere mening med alt. Læs mere
Af Signe Munk
26.11.20, 13:30
De midler, som regeringen lovede til øget rengøring i daginstitutioner, er ikke dukket op. Det sætter personale under yderligere pres – og det går ud over børnene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
26.11.20, 09:47
Var Coronaen blot en undskyldning for at lukke erhvervet? Læs mere