Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nem og hurtig opskrift på immigrationspolitisk klarsyn

Hvad indvandringen fra de varme lande gør ved Vesteuropa, er ikke længere raketvidenskab.

Først tager du dagens kronik i JP – og læser den. Det er Venstres forhenværende medlem Eyvind Vesselbo, der ene mand tegner og fortæller og viser, at 30 års socialdemokratisk og liberal udlændingepolitik har været en eskalerende krise for den danske velfærdsstat og med tiden vil udvikle sig til en katastrofe. Uanset hvad den ene, anden eller tredje regering udsender af narrativer og kommunikéer om stramninger og lempelser.

Summa summarum er, at de etablerede partier ingen reelle svar har på folkevandringen og den demografiske udvikling, der finder sted for øjnene af os.

Dernæst tager du historien om de 400 voksne mænd, der bare siden 2017 med held har snydt sig til Danmark som børn. De danske myndigheder har enten ikke øjne i hovedet – eller også lukker de bedragerne ind i landet bevidst for at komme mangfoldigheden i hu. Jeg ved i skrivende stund ikke, hvad der er værst, men resultatet er det samme.

Til sidst tager du historien om brødrene i det kriminelle netværk af forretningsfolk med eksotiske navne, der nu er dukket op i JP og dagbladet Information, og fra et virvar af dækadresser i hovedstadsområdet har snydt og bedraget statskassen for en formue i løbet af de seneste år.

En formue, som for en dels vedkommende lader til at være sendt videre til brødrene i al-Qaeda, Islamisk Stat, Kaldet til Islam og hvad disse friske og fyrrige organisationer nu ellers hedder.

Kemal, der kom til Danmark i 80’erne – altså takket være direktøren for Dansk Flygtningehjælp, Hans Gammeltoft-Hansen og især Det Radikale Venstres ihærdige bistand – har sammen med Mohammed El-Mahdaoui, Hasnat Siddique Ahmed, Mohammad Zoraiz Iqbal, Khurram Quereshi og de andre banditter i netværket ved hjælp af moms- og skattesvindel, stråmænd, falske pas, salg af selskaber, familierelationer, skjult ejerskab plus det løse påført den danske stat for lidt over 800 mio. kr. I tæt kontakt med en naiv kvinde, i hvis telefon Kemals nummer stod opført under dæknavnet ”Moms”.

Ha! Det er lige til en film, men det er den tragikomiske og brutale virkelighed. Altsammen importeret udefra – bortset fra den naive kvinde – og hvis jeg skal være ærlig, så er der snart sagt intet, som kan overraske mig længere.

God appetit og rigtig god weekend!

 

Vil du have mere Jalving? Klik her og få overblikket over udgaverne af Jyllands-Postens nye podcast ”Jalving ser rødt”, hvor vært Michael Jalving hver uge sammen med to nye gæster undersøger det, han kalder den borgerlige idékrise.

Eller lyt til én af udgaverne ved at trykke på en playknap herunder:

 
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
05.06.20, 14:51
Eller hvorfor Mette Frederiksen ikke er nogen Václav Havel. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.06.20, 14:16
En ulykkelig død og højst sandsynligt en uacceptabel handling fra politimandens side, men George Floyd var på stoffer og havde fem tidligere domme. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.06.20, 10:30
Begrav den magtarrogante statsminister og find den side frem, der lægger alle oplysninger frem, så vi fortsat kan have tillid til, at alt går rigtigt til. Læs mere
Af Signe Munk
04.06.20, 16:00
Grønne ildsjæle har i årtier kæmpet for at få fjernet de store miljøbomber, vi kalder generationsforureninger. Nu har vi endelig sort på hvidt, at der skal ryddes op efter fortidens synder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.06.20, 22:05
Lad nu dansk udenrigspolitik blive formet på Christiansborg og ikke blive dikteret fra Washington. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.06.20, 21:20
Danskere, islændinge og grønlændere er velkommen på Færøerne – selvom Færøerne overhovedet ikke blev nævnt, da statsministeren åbnede Danmark lidt mere op. Læs mere
Af Henrik Højlund
03.06.20, 17:40
Formanden for Ateistisk Selskab hævder i mindeartikel om den omstridte præst Thokild Grosbøll, der ikke troede på en skabende Gud, at mange medlemmer af folkekirken er ateister. Det tror jeg, han har ret i. Men ateismen er også en tro. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.06.20, 15:53
Tyskland fjerner rejserestriktionerne, mens Danmark stædigt holder fast uden sundhedsfagligt belæg Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
03.06.20, 08:13
Det er latterligt, når borgerlige debattører stempler Frederiksen-kritikere som onde mennesker Læs mere