Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Socialdemokratiets stramme udlændingepolitik holdt ikke engang en sommer

Det er frikvarter i det røde kabinet. Den udlændingepolitik, som statsministeren gik til valg på, er allerede ædt op af dårlige undskyldninger.

Som det er kommet frem i den forgangne uge, lovede Socialdemokratiet under valgkampen at fjerne dansk ulandsbistand fra lande, der afviser at modtage afviste asylsøgere. Det drejer sig om eksotiske destinationer som Irak, Iran, Sudan, Syrien, Congo og Myanmar, der tilsammen modtager knap 400 mio. kr. fra de danske skatteydere alene i år.

Men nu, hvor Mette Frederiksen skal tilfredsstille sine parlamentariske støttepartier til venstre, har piben fået en anden lyd. Danmark skal med en formulering, der emmer af foragt for vælgernes intelligens, »på den lange bane overveje strategien for vores udviklingssamarbejde,« sådan som udviklingsminister Rasmus Prehn (S) oplyser til Kristeligt Dagblad.

På den lange bane. Overveje. Hvad for noget? Før ville sosserne handle resolut og stille konkrete krav til menneskeeksporterende lande. Nu vil de i stedet sniksnakke herfra og til Mars og lade menneskeimporten fra de varme lande fortsætte, som var den en uundgåelig skæbne, vi bare har at tåle og bære. Gad vide, om ministeren tror, vi hopper på det nummer? Sandheden er, at de mange godtroende vælgere, der satte kryds ved socialkammeraterne i forvisning om, at de ville fortsætte den såkaldt stramme udlændingepolitik, lod sig narre af tomme ord og billig portvin.

Der er ikke andet at gøre, end at holde ud, tænke på fædrelandet eller efterårssæsonens landevejsløb og trøste sig ved tanken om, at Socialdemokratiet vil tabe spillet om magten i løbet af de næste fire år.

Nu falder tiøren endelig: Regeringen padler rundt. Det er frikvarter i det røde kabinet. Den udlændingepolitik, som statsministeren gik til valg på, er sat på pause af frygt for hendes røde støttepartier. I stedet gælder det klima, vindmøller og et eller andet med børnehaver. Man fristes til at konkludere, at kloden skal gøres ren og institutionerne stå parate, før migranterne kommer til Europa med alle deres børn og slægtninge. Danskere, ryd op! De ædle vilde skal ikke mangle noget, og der skal være pænt og ordentligt i hver en krog. Red kloden! Alle skal være her! Gør plads! Ryk sammen! Spis mindre kød!

Vi, der siger stop til denne ideologiske samfundshersen, mødes igen og igen med beskyldninger om at være nazister. Nazikortet sidder i Danmark lige så løst, som kommunistkortet sidder i USA. Selv efter 40 års dyrekøbte erfaringer med massetilstrømning fra Stormellemøsten har den herskende klasse intet lært, og den nye regering lurepasser. Det er, som om vi starter forfra igen og igen, når det gælder kulturberigelsen, og man forstår, at dannede og intelligente mennesker afstår fra at deltage i den teatralske debat.

For hver sværmer fra Alternativet, Enhedslisten eller De Radikale, som manes i jorden, dukker der to nye hipstere op med underlige briller, frisurer og planer om at skabe et mangfoldigt samfund, hvor alle er minoriteter. Med den skærpende omstændighed, at regeringen tilmed er parlamentarisk afhængig af dem.

Der er ikke andet at gøre end at holde ud, tænke på fædrelandet eller efterårssæsonens landevejsløb og trøste sig ved tanken om, at Socialdemokratiet vil tabe spillet om magten i løbet af de næste fire år. Deres bagland er for diffust, relativistisk og socialistisk. Og klimaet kan ingen redde alligevel, end ikke med de smukkeste intentioner og skolestrejker hver fredag. Hvad vi derimod kan gøre, er at sikre vores natur og nærmiljø, beskytte landskaber og naturområder, forbyde storcentre, parkeringspladser og forlystelsesparker nær strand og kyst. Føre god gammeldags miljøpolitik i stedet for narcissistisk klimapolitik.

Imens maler den multikulturelle mølle videre, og Isam B skal nok få sin ramadansang i Højskolesangbogen. Skolesocialisterne vil sjunge med og vise, hvor tolerante og menneskelige de er i al deres herlighed, præster vil henrykkes, kulturfolk klappe, forfattere, lektorer og lærere juble, mens DR vil dække den henrivende og spraglede kulturberigelse med tåkrummende underkastelse, uanset om der er tale om kønsopdelt svømmeundervisning, tørklæder til otteårige piger eller weekendens rituelle gruppevoldtægter.

Alt, hvad der kunne have været solidt og vedholdende, er dekonstrueret væk. Ligesom sossernes stramme udlændingepolitik. Den holdt ikke engang en sommer, pist, så var den borte. Den var blot et skuespil, en adgangsbillet til Statsministeriet. Men den er mere end det: Det brudte løfte er et varsel om snarligt nederlag og kommende ydmygelse, lige så sikkert som efter sommer kommer efterår og vinter. Blæst, regn, frost, slud, sne og isglatte veje. Hævnen er sød.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
16.09.19, 21:18
Vi bliver nemlig ikke betragtet som meget andet end arbejdskraft og forbrugere i dette system. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.09.19, 18:33
Der har været en del debat omkring en vikar i Københavns lufthavn og personens valg af fagforening. Ligesom det frie fagforenings valg er et faktum så er det også et faktum at dit frie valg kan have konsekvenser for alle muligt andre end dig selv. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.09.19, 17:20
Mette Thiesens synspunkter siger meget mere om hendes falske kærlighed til Danmark, end det siger om mig og min danskhed Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.09.19, 13:45
Vi nærmer os hastigt en helt ny situation i Sverige. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.09.19, 11:30
Hvordan står det til med fagforeningsfriheden, Mette Frederiksen? Læs mere
Af Mikael Jalving
15.09.19, 07:00
En muterende virus spreder sig fra Silicon Valley og FN til danske universiteter. Den politiske korrekthed. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
14.09.19, 14:20
Jesper Panduro: »Det drejer sig ikke længere om at være bedst i verden, men bedst for verden.« Læs mere
Af Mikael Jalving
13.09.19, 13:26
Hvad indvandringen fra de varme lande gør ved Vesteuropa, er ikke længere raketvidenskab. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.09.19, 11:34
Den danske verdensforfatters eventyr er mere moderne og vedkommende end megen aktuel litteratur. Læs mere