Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad laver Muhammedkrisens bagmand i Alternativet?

Jeg troede, de var modstandere af hate speech.

Jeg skal skynde mig at sige, at jeg har følgende nyhed fra Uwe Max Jensen, der er folketingskandidat for Stram Kurs. Eller rettere sagt: fra hans blog.

Provokunstneren er faldet over det prekære forhold, at en af Muhammedkrisens islamiske bagmænd – som slap afsted med at narre PET med dobbeltspil, og modsat Ahmed Akkari aldrig har angret – en vis hr. Kasem Said Ahmad, der siden 2016 har været kendt for ikke at ville tage afstand fra stening af kvinder, for nylig holdt valgtale, inviteret af et politisk parti. Det ville næppe været opsigtsvækkende, hvis der var tale om et politisk parti i Langbortistan, hvor hans hjerte tydeligvis har hjemme.

Men det var der ikke.Palæstinensiske Kasem Said Ahmad, der i årevis har været tilknyttet Islamisk Trossamfund, var inviteret af ingen ringere end de pæne mænd og damer fra Alternativet. Jo, dem!Foran 800 vælgere med primært pakistansk baggrund gik Kasem angiveligt på talerstolen. Hvad mon han sagde? Hvem mon han angreb?Jeg har ikke kunnet finde nogen opfølgning på Alternativets pakistanske vælgermøde i de etablerede medier. Ekstra Bladet bragte en forkølet omtale, der handlede om, at partiets spidskandidat i København Sikandar Siddique håber, at flere indvandrere vil stemme den 5. juni, dvs. stemme på ham, og at han derfor havde inviteret til »informations- og vælgermøde med Aftari, en muslimsk tradition, hvor man bryder fasten sammen ved solnedgang«.Ser man det.Hvorom alting er, forekommer et møde dedikeret til muslimske vælgere – på urdu? – mig alligevel at være temmelig ekskluderende. Er det mon god tone i Alternativet? Er valgplakaternes grønne mænd og damer så hellige at tro, at de godt må dele deres vælgere op i dem og os, mens de beskylder alle andre for det samme dag og nat?Vi ved selvfølgelig udmærket alle sammen, at Alternativet står til at få et ringe valg.Forklaringen er lige så enkel som korrekt: Alternativet er intet alternativ, men et halehæng til den almindelige venstreorientering i Folketinget. Partiet har desuden været leveringsdygtigt i skandaler, der til forveksling ligner skandaler i almindelige partier, inkl. druk og sex. Heller ikke på denne front skiller partiet sig ud som noget særligt.Sandheden er, at Alternativet er lige så gennemsnitligt som dets formand. Hertil kommer så behovet for at tiltrække nye vælgere i den voksende muslimske diaspora.Hvorfor lader Alternativet manden bag Muhammedkrisen holde brandtale for partiets muslimske vælgere, spørger Uwe Max Jensen.Lad mig stille det samme spørgsmål. Så er vi da to, der undrer os. Jeg troede, Alternativet var modstander af hate speech.P.S. Jeg har ikke kunnet få nyheden bekræftet hos andre end Uwe Max Jensen. Men landets myreflittige journalister kan jo starte med at spørge hos Alternativet.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen