Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Gid, vi kunne nøjes med kærestesorger

Det er med islam som med Anne Linnets berømte popsang. Det er ikke det, de siger i Utrecht, Ankara eller DR Byen, det er mere løgnen i sig selv.

Det var bare kærestesorger, kunne flere mainstreammedier berolige deres seere, lyttere og læsere med dagen efter den offentlige henrettelse i Utrecht i Holland. Herregud, ikke andet? Knuste hjerter er som bekendt det værste. Bortset fra, altså, at det ikke var sårede følelser, der fik den 37-årige tyrker Gökmen Tanis til at gå amok med et ladt skydevåben i en sporvogn og dræbe tre og såre fem mennesker, hvem han ingen relation havde til. Det var, som forudanet, endnu et politisk mord på sagesløse, vantro vesterlændinge.

Men de håbede, gjorde de, de vesteuropæiske mainstreammedier og såmænd også den tyrkiske præsident, Erdogan, der ligeledes mente at vide, at det var hormonerne, det var galt fat med i Utrecht; de håbede så flot, at det næsten gjorde ondt, skønt det snart var glemt. Allerede dagen derpå var mediemaskinen for længst i gang med et nyt stykke råt kød; jeg tror, det var noget med en baby i Folketinget, og den rent ud sagt chokerende nyhed om, at flere og flere kendisser afstår fra at drikke komælk.

Det er med islam som med Anne Linnets berømte popsang. Det er ikke det, de siger i Utrecht, Ankara eller DR Byen, det er mere løgnen i sig selv. Det er alt det, de fortier, det er måden, de får sagt farvel – og fornemmelsen af at blive løjet for hver eneste gang, sagen har noget med islam at gøre. Hvilket alt sammen leder til en erkendelse af, at man må søge mere berygtede medier og kilder for at kortlægge, hvad der skete og hvorfor.

I min søgen efter sandheder skrev jeg til en velorienteret hollandsk ven og spurgte, om det kunne være sandt, at morderen blot døjede med følelserne. Vær nu ikke dum, lød hans svar. »Familien til denne tyrkiske voldtægtsforbryder, indbrudstyv, narkopusher og kokainmisbruger har tråde til den tyske gruppe Kalifaatstaat«. Han har det så at sige hjemmefra. Min vens vurdering faldt flere dage før, BBC kunne oplyse, at Gökman Tanis har været været kriger for Islamisk Stat i Tjetjenien, og før de hollandske myndigheder selv - interessant nok dagen efter lokalvalget - beskrev angrebet som politisk og religiøst motiveret.

Min ven mente, at dødsstraf ville være en passende reaktion, til trods for at dødsstraf for længst er afskaffet i Nederlandene. Men det er den slags vrede, der får den politiske temperatur til at stige i disse år i Vesteuropa: følelsen af at være under belejring. Dels af fjender, som slår til hvor som helst i indkøbscentre, på strandpromenader, i koncertsale, redaktionslokaler, busser og sporvogne. Dels af medier, der lyver om fjendens hensigter og indirekte bliver til fjendens allierede.

For det er sigende, hvor travlt de vestlige mainstreammedier har med at berolige befolkningen, hver gang helligkrigerne angriber os. Torsdag var Kristeligt Dagblad faldet over en flere måneder gammel rapport, som tilsyneladende viser, at »verden er udsat for markant mindre terror«, til trods for at Europols seneste årsrapport siger det modsatte og peger på, at forhindrede eller udførte terrorangreb primært kommer fra islamister og venstreorienterede. Også antallet af arrestationer stiger. Avisen havde ikke desto mindre fundet frem til en håbefuld akademiker ved navn Garry LaFree, som på forsiden kunne forsikre læserne om, at verden vil vende tilbage til de gode gamle dage i 1990’erne, eftersom terrorisme kommer i bølger. Efter flod kommer ebbe.

Jeg ville ønske, jeg kunne tro på den spekulation, at den islamiske terror i Vesteuropa har toppet. Sandheden er nok snarere, at den bliver mere frekvent og stedse mindre sofistikeret. Alligevel mener de dominerende stemmer i underholdning, medier og politik, at indvandringskomplekset kan løses med pæne ord og slesk tale.

Her rammer en læserbrevsskribent i Fyns Amts Avis til gengæld hovedet på sømmet med lidt sprogforskning i den danske avisdatabase Infomedia. Skribenten har fundet en række eksempler på ord og udtryk fra de seneste 25 år med angivelse af, hvornår de tidligst optræder 10 gange. Sig goddag til den nye virkelighed: kvindelig omskæring (1994), tvangsægteskab (1995), tålt ophold (1997), æresdrab (1998), tørklædepiger (1999), shariadomstol (2001), ghettoplan (2004), kønslemlæstelse (2005), klanmentalitet (2005), æresvold (2006), muhammedkrise (2006), helligkriger (2011) og koranklodser (2017).

Alle disse ord er rundet af den sociale virkelighed, det er hverdagsprosa. Som afspejler, at muslimer bliver mere radikale, når de vokser op i Europa, hvor de europæiske magthavere i årtier har abonneret på en multikulturel ideologi, der gør dem stedse mere eftergivende over for adfærd i og krav fra den muslimske diaspora. Begge dele fremmer islamiseringen af Vesteuropa. Det er derfor, vi får flere moskéer med kontakter til Iran og Saudi-Arabien, flere bander, mere terror og mere udenomssnak fra venstrefløjen og de liberale magthavere.

Gid, vi kunne nøjes med kærestesorger.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Signe Munk
18.04.19, 09:25
Jeg tror, der er masser af plads til gode liv og lykke i et bæredygtigt samfund. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.19, 20:06
Løsningen er at ignorere disse typer og give plads til midtersøgende unge. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.04.19, 13:17
Jeg betragter nu ikke mig selv som hverken rabiat eller ekstrem på nogen måde, men den her åndssvage Paludan-sag tvinger mig til at tage stilling. Læs mere
Af Anders Vistisen
17.04.19, 13:13
Social dumping vil fortsat eksistere i transportbranchen efter ny EU-lovgivning. Og det til trods for, at socialdemokraterne roser den nye aftale til skyerne. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.04.19, 11:09
Hvis I virkelig mener, at I er sønner og døtre af Danmark, må I grine lidt mere og slås lidt mindre. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.19, 08:07
Alene rettigheder kan blive krænket. Følelser kan kun blive såret. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.04.19, 22:07
Primært fordi partiet er blevet for tamt. Læs mere
Af Anders Vistisen
16.04.19, 10:41
Når man ser på det brogede billede i Europa-Parlamentet, kan man spørge sig selv, hvorfor højrefløjen skulle fremstå særlig ekstrem? Læs mere
Af Nauja Lynge
16.04.19, 00:38
Selvstyret bygger ikke for befolkningen. De bygger for at tjene penge til selvstyret! Læs mere
Af Nauja Lynge
15.04.19, 18:30
Den kan ramme alle, når den kommer snigende, og slår ned i forbindelse med en pludseligt opstået krise. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her