Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DF, vær sød at vælte regeringen

Lars Løkkes underskrivelse af FN’s migrationspagt bør være signal til et egentligt paradigmeskifte.

Vi kan jo tage partiets udmærkede medlem af EU-Parlamentet Anders Vistisen på ordet: »Kald mig old school, men jeg skriver altså ikke under på noget, som jeg ikke har tænkt mig at efterleve. Og sådan tror jeg egentlig, at de fleste danskere også har det«.

Folketingsmedlem Christian Langballe er ligeledes ude med riven på Facebook, efter at det er kommet frem, at socialdemokraten Mogens Lykketoft ifølge eget udsagn var en af idémændene bag den skæbnesvangre FN-erklæring, mens han stadig var formand for FN’s generalforsamling.

Langballe skoser med rette statsministerkandidat Mette Frederiksen for at være lunken i forhold til erklæringen. DF er som bekendt imod, at regeringen underskriver på Danmarks vegne, fordi pagten åbner for, at økonomiske migranter fremover skal opfattes som flygtninge, og fordi den knæsætter en ny symbolsk og international accept af folkevandringen fra syd mod nord, der risikerer at sive ind i fremtidig lovgivning.

USA, Australien, Østrig, Ungarn, Tjekkiet, Polen, Bulgarien, Israel og Estland har allerede gjort det klart, at de ikke skriver under på mere migration fra de varme lande. Italien, Schweiz og Belgien kan meget vel også ende med at holde sig udenfor. Frankrig nærmer sig også kogepunktet, omend af flere grunde.

Vigtigst og mest overraskende lader det til, at de sædvanligvis magelige og relativistiske danskere er ved at vågne op og forstå, at den FN-pagt er alvor.

Så kære venner i DF, hvis I mener det, og mener det oprigtigt, hvorfor vælter I så ikke regeringen?

I er dens parlamentariske grundlag. Hvis Lars Løkke eller hans stikirenddreng Jan E. Jørgensen underskriver FN-pagten, bliver jeres meget omtalte paradigmeskifte snigløbet – og I ved det. At tilføje en såkaldt stemmeforklaring er at stikke offentligheden blår i øjnene: Eftertiden vil læse FN-erklæringers brødtekst, ikke fodnoterne. Det er kun for jurister, at sådan en kattelem giver mening. Fremover vil underskriverne, lande såvel som regeringer, blive holdt fast på, at de jo selv har skrevet under på, at...

Rejser I derimod et mistillidsvotum og fremtvinger et snarligt folketingsvalg i det nye år, bliver det tilmed et valg efter jeres hoved: om udlændingespørgsmålet på et tidspunkt, I vælger med mulighed for at spille regeringen og Socialdemokratiet ud mod hinanden og samtidig lukke Nye Borgerlige ned. Hvad mere kan I ønske jer i julegave?

Et opgør med FN-pagten kaldes symbolpolitik, men symboler betyder en hel del for arten homo sapiens, tro mig. Især hvis man symbolsk gør op med godhedstyranniet, der har forhindret en realitetsbaseret udlændingepolitik i årtier. Et klart nej til pagten vil udstikke kursen ned gennem politik på alle planer.

De seneste tal fra Danmarks Statistik, der trak overskrifter i sidste uge, viser, at Danmark er historie, hvis vi ikke får vendt den demografiske udvikling. Med en forventet fjerdedel ikkevestlig befolkning i 2060 ophører alle forsøg på integration og assimilering selvklart. Velfærdssamfundet kan vi også kysse farvel til.

Så hvad bliver det til? Snak. Eller handling?

Et sporskifte kræver som bekendt, at nogen gør noget. Ellers fortsætter toget den forkerte vej.

I har indkaldt til hasteforespørgsel på Christiansborg i morgen. Udmærket. Så får vi at se, hvilken side Lars Løkke svajer til. Og hvad DF er lavet af.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere
Af Harun Demirtas
08.07.19, 15:14
Når et menneske får en invitation til indirekte at takke af og skride fra dette land, kan man ikke længere argumentere for, hvorfor det skulle kunne betale sig at integrere sig i dette land, når landet pisser på en. Læs mere