Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DF, vær sød at vælte regeringen

Lars Løkkes underskrivelse af FN’s migrationspagt bør være signal til et egentligt paradigmeskifte.

Vi kan jo tage partiets udmærkede medlem af EU-Parlamentet Anders Vistisen på ordet: »Kald mig old school, men jeg skriver altså ikke under på noget, som jeg ikke har tænkt mig at efterleve. Og sådan tror jeg egentlig, at de fleste danskere også har det«.

Folketingsmedlem Christian Langballe er ligeledes ude med riven på Facebook, efter at det er kommet frem, at socialdemokraten Mogens Lykketoft ifølge eget udsagn var en af idémændene bag den skæbnesvangre FN-erklæring, mens han stadig var formand for FN’s generalforsamling.

Langballe skoser med rette statsministerkandidat Mette Frederiksen for at være lunken i forhold til erklæringen. DF er som bekendt imod, at regeringen underskriver på Danmarks vegne, fordi pagten åbner for, at økonomiske migranter fremover skal opfattes som flygtninge, og fordi den knæsætter en ny symbolsk og international accept af folkevandringen fra syd mod nord, der risikerer at sive ind i fremtidig lovgivning.

USA, Australien, Østrig, Ungarn, Tjekkiet, Polen, Bulgarien, Israel og Estland har allerede gjort det klart, at de ikke skriver under på mere migration fra de varme lande. Italien, Schweiz og Belgien kan meget vel også ende med at holde sig udenfor. Frankrig nærmer sig også kogepunktet, omend af flere grunde.

Vigtigst og mest overraskende lader det til, at de sædvanligvis magelige og relativistiske danskere er ved at vågne op og forstå, at den FN-pagt er alvor.

Så kære venner i DF, hvis I mener det, og mener det oprigtigt, hvorfor vælter I så ikke regeringen?

I er dens parlamentariske grundlag. Hvis Lars Løkke eller hans stikirenddreng Jan E. Jørgensen underskriver FN-pagten, bliver jeres meget omtalte paradigmeskifte snigløbet – og I ved det. At tilføje en såkaldt stemmeforklaring er at stikke offentligheden blår i øjnene: Eftertiden vil læse FN-erklæringers brødtekst, ikke fodnoterne. Det er kun for jurister, at sådan en kattelem giver mening. Fremover vil underskriverne, lande såvel som regeringer, blive holdt fast på, at de jo selv har skrevet under på, at...

Rejser I derimod et mistillidsvotum og fremtvinger et snarligt folketingsvalg i det nye år, bliver det tilmed et valg efter jeres hoved: om udlændingespørgsmålet på et tidspunkt, I vælger med mulighed for at spille regeringen og Socialdemokratiet ud mod hinanden og samtidig lukke Nye Borgerlige ned. Hvad mere kan I ønske jer i julegave?

Et opgør med FN-pagten kaldes symbolpolitik, men symboler betyder en hel del for arten homo sapiens, tro mig. Især hvis man symbolsk gør op med godhedstyranniet, der har forhindret en realitetsbaseret udlændingepolitik i årtier. Et klart nej til pagten vil udstikke kursen ned gennem politik på alle planer.

De seneste tal fra Danmarks Statistik, der trak overskrifter i sidste uge, viser, at Danmark er historie, hvis vi ikke får vendt den demografiske udvikling. Med en forventet fjerdedel ikkevestlig befolkning i 2060 ophører alle forsøg på integration og assimilering selvklart. Velfærdssamfundet kan vi også kysse farvel til.

Så hvad bliver det til? Snak. Eller handling?

Et sporskifte kræver som bekendt, at nogen gør noget. Ellers fortsætter toget den forkerte vej.

I har indkaldt til hasteforespørgsel på Christiansborg i morgen. Udmærket. Så får vi at se, hvilken side Lars Løkke svajer til. Og hvad DF er lavet af.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Signe Munk
04.06.20, 16:00
Grønne ildsjæle har i årtier kæmpet for at få fjernet de store miljøbomber, vi kalder generationsforureninger. Nu har vi endelig sort på hvidt, at der skal ryddes op efter fortidens synder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.06.20, 22:05
Lad nu dansk udenrigspolitik blive formet på Christiansborg og ikke blive dikteret fra Washington. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.06.20, 21:20
Danskere, islændinge og grønlændere er velkommen på Færøerne – selvom Færøerne overhovedet ikke blev nævnt, da statsministeren åbnede Danmark lidt mere op. Læs mere
Af Henrik Højlund
03.06.20, 17:40
Formanden for Ateistisk Selskab hævder i mindeartikel om den omstridte præst Thokild Grosbøll, der ikke troede på en skabende Gud, at mange medlemmer af folkekirken er ateister. Det tror jeg, han har ret i. Men ateismen er også en tro. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.06.20, 15:53
Tyskland fjerner rejserestriktionerne, mens Danmark stædigt holder fast uden sundhedsfagligt belæg Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
03.06.20, 08:13
Det er latterligt, når borgerlige debattører stempler Frederiksen-kritikere som onde mennesker Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
02.06.20, 20:57
Berlingske holder mikrofonen for en mand, der opfordrer til noget af den groveste kriminalitet, der findes. Læs mere
Af Harun Demirtas
02.06.20, 13:53
Fysisk vold, der kommer af et sekunds racistisk vanvid, kan vi godt bekæmpe demokratisk. Men hvad gør man i de stærke demokratier, når demokratiet bliver bøjet og i min optik misbrugt til at udøve magt med samme formål, men bare med psykisk vold? Læs mere
Af Rune Lund
02.06.20, 13:34
- og er skyld i, at hjælpepakker ender hos virksomheder i skattely Læs mere