Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Problemet begynder med Lars Løkke, men slutter desværre ikke der

Danmarks statsminister manipulerer med FN-pagt.

Når nu statsministeren er så flink at afsløre, at han ikke kan læse en tekst på ganske få sider og forstå den, bliver jeg nødt til at gentage mig selv fra forleden.

Den FN-pagt, som han på Danmarks vegne agter at tilslutte sig i Marokko om godt en uge, vil alt andet lige, dvs. selv om den ikke er juridisk bindende, og selv om den nævner de enkelte staters suverænitet, øge den menneskeeksport, som allerede gør sig glædende takket være (a) moderne kommunikationsteknologi, (b) en hastigt voksende muslimsk diaspora i Vesteuropa, (c) menneskesmugling, (d) hjælpsomme flygtningevenner i Middelhavsområdet, (e) EU’s porøse grænser – og (f) de generøse velfærdsstater i nord.

Hvorfor?

Fordi FN-pagten ligestiller migranter med flygtninge (pkt. 4).

Fordi den betoner, at migration er »en kilde til velstand, nytænkning og bæredygtig udvikling i vores globaliserede verden« (pkt. 8).

Fordi pagten afpolitiserer den stigende migration og dermed manipulerer med sandheden, når den vil have os til at tro, at migrationen »forener os« i en hybrid, hvor alle lande på én og samme tid er »hjemlande, transitlande og bestemmelsessted« (pkt. 9 og 10).

Fordi pagtens overordnede målsætning er at imødegå »negative opfattelser af migranter«, »optimere migrationens fordele« og sikre »alle migranters menneskerettigheder« (pkt. 10 og 11).

Fordi utopien ligger indbygget i forsøget på at skabe »forudsætninger for, at alle migranter beriger vores samfund med deres menneskelige, økonomiske og sociale evner« (pkt. 12).

Og fordi resten af aftaleteksten handler om migranters sikkerhed, modtagelse og forhold i de nye værtslande. Kun én af de 23 målsætninger for »sikker, ordentlig og lovlig migration«, skitseret under punkterne 17-39, drejer sig om at få migranter til at blive i deres hjemland eller nærområde. Alt andet er eksport/import.

Pagtens vidtløftige fordringer med hensyn til at indskrænke mediernes friheder er beskrevet her. Som et kuriosum kan det nævnes, at selv det svenske journalistforbund har forstået, at der er noget helt galt med den aftale. Det svenske!

Aftalen vil intensivere det demografiske, sociale og økonomiske pres mod Europa fra de menneskeeksporterende lande på den anden side af Middelhavet.

Der er korrekt, at aftaleteksten skelner mellem ulovlig og lovlig indvandring og appellerer til lovbestemmelser og behørig proces. Men man mærkler hensigten og bliver forstemt: Underskriverne, der hovedsagelig repræsenterer menneskeeksporterende lande, ønsker ikke overraskende at mindske den folkelige modstand mod indvandring som sådan.

Skal man underkaste sig denne hensigt og lave aftaler om menneskeimport fra menneskeeksporterende lande af »pragmatiske« grunde?

Nej, det skal man ikke.

I stedet skal man fortælle menneskeeksporterende lande, at det er slut med at komme hertil.

At nok er nok. At der er en grænse for vores demografiske og multikulturelle eksperiment, som her i landet har stået på siden 1983. At det er umoralsk at forvandle Danmark til uigenkendelighed, at man dermed bryder en helt anden og vigtigere pagt end alle FN’s pagter tilsammen: pagten mellem generationerne. At man ikke bare kan lave sit land om, trylle det væk og gøre sine børn og børnebørn hjemløse, fordi man ikke har nosser eller hjerne til at sige nej til mennesker langvejsfra.

Lars Løkke Rasmussen har med sin opbakning til FN’s bagholdsangreb på de menneskeimporterende lande bevist, at han er og bliver en borgerlig skandale. Blå udenpå, regnbuefarvet indeni.

Alt dette til trods står vores regnbuefarvede statsminister og regering i den unikke situation at kunne bygge bro mellem Vest-, Central- og Østeuropa og forme en ny borgerlig indvandringspolitik med afsæt i nationernes Europa.

Alligevel ved vi, at det ikke kommer til at ske. Problemet begynder med Lars Løkke, men slutter desværre ikke der.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
06.12.19, 13:22
Kinesernes strategiske hensyn kan blive rigsfællesskabets værste mareridt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
06.12.19, 10:45
Hold fingrene fra at kriminalisere jødisk omskæring. Forslaget om, omskæring skal betragtes som vold, gør danske jøder hjemløse. For omskæring er en gammel religiøs nødvendighed. Læs mere
Af Jens Kindberg
05.12.19, 22:40
Den laveste socialgruppe bor primært til leje i almene boliger - ikke ligefrem er et miljø, som er befordrende for at komme frem i verden. Der er brug for et politisk holdningsskift. Læs mere
Af Signe Munk
05.12.19, 14:30
Det kniber fortsat med at tage ansvar for den globale opvarmning. Den rammer ikke de største syndere hårdest – tværtimod. Og på COP 25 skal de rigeste lande igen holdes op på løfter om at spytte i bøssen. Læs mere
Af Harun Demirtas
05.12.19, 14:13
Jeg væmmes over de politikere, der sætter sig imod, at vi hjælper afviste udlændinge - bare fordi de er dem, de er. Og selv om mange frivillige er villige til at hjælpe. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.19, 11:24
Vi har ikke brug for flere hovsaløsninger, som ikke indeholder andet end en ommøblering af dækstolene på Titanic. Læs mere
Af Rune Lund
04.12.19, 09:59
Hvor er det skønt, at vi er sluppet af med den borgerlige regering! Læs mere
Af Isabella Arendt
04.12.19, 08:22
1 pædagog mere for hvert 185. barn. Det er en ommer, SF. Det er en ommer, kære regering. At ville være børnenes statsminister er en titel, man skal fortjene – i børnehøjde – ikke et slogan, man kan lyve om i valgkampen. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
03.12.19, 20:38
Denne finanslov gør velfærden dyrere under påskud af at hjælpe borgerne. Men allerede til næste års finanslov - og de mange, der kommer efter - vil vi opleve, at velfærden stadig er utilfredsstillende trods de øgede antal milliarder. Kuren mod den evige fordyrelse af den offentlige sektor er mere frit valg, mindre bøvl og bureaukrati, mere tillid og meget mere konkurrence. Læs mere