Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Problemet begynder med Lars Løkke, men slutter desværre ikke der

Danmarks statsminister manipulerer med FN-pagt.

Når nu statsministeren er så flink at afsløre, at han ikke kan læse en tekst på ganske få sider og forstå den, bliver jeg nødt til at gentage mig selv fra forleden.

Den FN-pagt, som han på Danmarks vegne agter at tilslutte sig i Marokko om godt en uge, vil alt andet lige, dvs. selv om den ikke er juridisk bindende, og selv om den nævner de enkelte staters suverænitet, øge den menneskeeksport, som allerede gør sig glædende takket være (a) moderne kommunikationsteknologi, (b) en hastigt voksende muslimsk diaspora i Vesteuropa, (c) menneskesmugling, (d) hjælpsomme flygtningevenner i Middelhavsområdet, (e) EU’s porøse grænser – og (f) de generøse velfærdsstater i nord.

Hvorfor?

Fordi FN-pagten ligestiller migranter med flygtninge (pkt. 4).

Fordi den betoner, at migration er »en kilde til velstand, nytænkning og bæredygtig udvikling i vores globaliserede verden« (pkt. 8).

Fordi pagten afpolitiserer den stigende migration og dermed manipulerer med sandheden, når den vil have os til at tro, at migrationen »forener os« i en hybrid, hvor alle lande på én og samme tid er »hjemlande, transitlande og bestemmelsessted« (pkt. 9 og 10).

Fordi pagtens overordnede målsætning er at imødegå »negative opfattelser af migranter«, »optimere migrationens fordele« og sikre »alle migranters menneskerettigheder« (pkt. 10 og 11).

Fordi utopien ligger indbygget i forsøget på at skabe »forudsætninger for, at alle migranter beriger vores samfund med deres menneskelige, økonomiske og sociale evner« (pkt. 12).

Og fordi resten af aftaleteksten handler om migranters sikkerhed, modtagelse og forhold i de nye værtslande. Kun én af de 23 målsætninger for »sikker, ordentlig og lovlig migration«, skitseret under punkterne 17-39, drejer sig om at få migranter til at blive i deres hjemland eller nærområde. Alt andet er eksport/import.

Pagtens vidtløftige fordringer med hensyn til at indskrænke mediernes friheder er beskrevet her. Som et kuriosum kan det nævnes, at selv det svenske journalistforbund har forstået, at der er noget helt galt med den aftale. Det svenske!

Aftalen vil intensivere det demografiske, sociale og økonomiske pres mod Europa fra de menneskeeksporterende lande på den anden side af Middelhavet.

Der er korrekt, at aftaleteksten skelner mellem ulovlig og lovlig indvandring og appellerer til lovbestemmelser og behørig proces. Men man mærkler hensigten og bliver forstemt: Underskriverne, der hovedsagelig repræsenterer menneskeeksporterende lande, ønsker ikke overraskende at mindske den folkelige modstand mod indvandring som sådan.

Skal man underkaste sig denne hensigt og lave aftaler om menneskeimport fra menneskeeksporterende lande af »pragmatiske« grunde?

Nej, det skal man ikke.

I stedet skal man fortælle menneskeeksporterende lande, at det er slut med at komme hertil.

At nok er nok. At der er en grænse for vores demografiske og multikulturelle eksperiment, som her i landet har stået på siden 1983. At det er umoralsk at forvandle Danmark til uigenkendelighed, at man dermed bryder en helt anden og vigtigere pagt end alle FN’s pagter tilsammen: pagten mellem generationerne. At man ikke bare kan lave sit land om, trylle det væk og gøre sine børn og børnebørn hjemløse, fordi man ikke har nosser eller hjerne til at sige nej til mennesker langvejsfra.

Lars Løkke Rasmussen har med sin opbakning til FN’s bagholdsangreb på de menneskeimporterende lande bevist, at han er og bliver en borgerlig skandale. Blå udenpå, regnbuefarvet indeni.

Alt dette til trods står vores regnbuefarvede statsminister og regering i den unikke situation at kunne bygge bro mellem Vest-, Central- og Østeuropa og forme en ny borgerlig indvandringspolitik med afsæt i nationernes Europa.

Alligevel ved vi, at det ikke kommer til at ske. Problemet begynder med Lars Løkke, men slutter desværre ikke der.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
03.08.20, 21:12
Jeg anbefaler på det varmeste at se denne film og bruge den til debat om forholdet mellem grønlændere og danskere. Men lad os ikke trække i den modsatte offerrolle og tro, at den ikke får international succes, fordi instruktøren er hvid.   Læs mere
Af Mikael Jalving
03.08.20, 17:07
Med syrerne var det anderledes. Der var jo tale om powerflygtninge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
02.08.20, 20:20
Sverige vil synke ned i et dybt mørke i kraft af forandringerne i sammensætningen af befolkningen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
02.08.20, 15:06
Hvem er egentlig mest uværdig. Den tvungne eller den tvingende? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
31.07.20, 12:00
Det er oprørende, at hospitalernes manglende hygiejne kræver tusinder af menneskeliv. Læs mere
Af Nauja Lynge
31.07.20, 10:43
Hovedingrediensen i fordomme mod grønlændere er selvstyrets sejlende sociale område og dansk uvidenhed.   Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.20, 09:44
Engang var Danmark også dansk syd for den nuværende sønderjyske grænse. I løbet få årtier blev det fortysket. Og forsvandt for altid for Danmark. Læs mere
Af Isabella Arendt
30.07.20, 20:59
Morten Messerschmidt er i dag ude med udtalelser om, at han og DF skal gå til kamp for kristne værdier. Desværre har han fuldstændig misforstået, hvad kristne værdier er. Det er farligt! Læs mere
Af Henrik Højlund
30.07.20, 17:45
Coronapandemien har endnu en gang rejst det gamle spørgsmål om Guds troværdighed. Hvordan kan så meget lidelse finde sted i verden, hvis Gud er god og almægtig? Men det spørgsmål er kun for alvor relevant, hvis Gud kun er Gud på menneskets præmisser. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
30.07.20, 15:16
Vi bor i et lille land, og derfor har vi brug for at komme ud og suge nye indtryk til os Læs mere