Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Surrealistisk sommer

Hvis det så bare var varmen.

Vi sidder i vandkanten og spiser is. Alligevel er køligheden en by i Rusland, og jeg kan ikke huske, hvornår det sidst regnede i mere end 30 sekunder. Noget siger mig, at solen har skinnet fra en skyfri himmel siden midten af maj, men det må være fake news.

Jeg er atter i Danmark efter en dejlig ferie i Frankrig – helt uden at møde en burka eller så meget som én eneste islamisk retslærd eller halalhippie. Vi undgik da også med vilje de store byer og foretrak landet og havet og bjergene og var for en kort bemærkning hævet over den almindelige forråelse og fordummelse af alting.

Selv Tour de France undgik igen i år at blive sprængt i luften af Muhammeds hellige krigere, der ellers bliver flere og flere i Frankrig og alle mulige andre steder, men jo indimellem har det med at blive løsladt fra de overfyldte fængsler, og dét så meget, at der, sådan som jeg har forstået det, skal oprettes et helt nyt og ekstraordinært politikorps til at overvåge frigivne islamister i Frankrig. Lag på lag på lag.

Hjemme melder medierne om det sædvanlige: voldtægter af helt unge piger rundt omkring i sommerlandet, afbrændte biler i København, gentagne indbrud og hærværk mod politigården i Haderslev, fortsatte syreangreb i England, forlydender om at mere end 1.400 børn af europæiske fremmedkrigere i Islamisk Stat »sidder fast« og vil »hjem« og ankomsten af masser af nye, friske og illegale migranter, dvs. unge mænd i gummibåde, plimsoller og færger, ud for de spanske kyster, mens den forskruede pave i Rom smiler til det hele og kræver, at Europa bliver afrikansk.

Særligt ét billede har brændt sig fast: En horde af friske unge migranter kommer løbende ind på en strand i Sydspanien efter at have forladt en gummibåd i brændingen. På stranden står de måbende europæere og glor, splitterravende Hans-Jørgen. Tilfældet vil, at invasionsstyrken fra Afrika er gået i land på en nudiststrand. Vilje møder dekadence. Mine venner og uvenner: det svage Europa i ét snapshot.

Nå, heldigvis afholdes der jo passende VM i sejlsport på Aarhusbugten, og hvor ville jeg gerne sidde derude på de blå bølger og dampe lidt af i selskab med Tom Wolfes 30 år gamle, men fortræffelige ”Forfængelighedens bål”, som jeg ikke fik læst, da alle snakkede om den, eller Robert Spencers spritnye fremstilling af jihads historie fra Muhammed til Islamisk Stat. I stedet sidder jeg her ved computeren og læser mails fra en surrealistisk sommer. Det er tungt som bly.

For eksempel forstår jeg på Lars Hedegaard, den unævnelige, at islameksperten Brian Arly Jacobsen, lektor ved noget, der vistnok hedder Institut for Tværkulturelle Studier ved Københavns Universitet, har meddelt Berlingske, altså avisen, at mænd og kvinder »anses generelt som ligeværdige i islamisk teologi«, hvorefter en redaktør åbenbart har placeret dette mildest talt mærkværdige udsagn i en faktaboks.

Lars Hedegaard anbefaler i stedet Berlingske at anskaffe sig et eksemplar af Koranen. Her står, hvad Berlingske har brug for at vide, understreger han, og så behøver avisens journalister end ikke ringe til Brian Arly Jacobsen. Med hensyn til Koranen står der f.eks. i et sura om kvinder (sura 4, vers 34), at »mænd står over kvinder, fordi Gud har givet nogle fortrin frem for andre«. Hvis kvinder viser sig genstridige, skal mænd »formane« dem, dvs. »lade (dem) alene i sengen og slå (dem)«, thi »Gud er ophøjet og stor«. Altså ingen sex, men tæsk. I Guds navn.

Hvis det så bare var varmen. Men det er det ikke. Den surrealistiske sommer vil formentlig blive afløst af et eftergivende efterår, en vanvittig vinter og et fromt forår, når det gælder forståelsen af Europas fortløbende islamisering i et blindt, svagt og liberalt Europa et kontinent, jeg elsker, bor og rejser i og håber det bedste for, men hvis etablerede magthavere fra mainstream giver videre til folk fra hele verden. Ikke i Guds navn, men i menneskerettighedernes.

Det er navnlig det, der er så uvirkeligt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Anna Thygesen
17.11.18, 07:35
Hvad ville vi ikke vinde på integrationsfronten og udbredelsen af vores gode værdier, hvis alle ikkeetnisk danske unge fik muligheden for et år på efterskole? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.18, 20:47
Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.11.18, 20:11
Støjberg må følge Dansk Folkeparti og acceptere en dispensationsordning for udsendelse af børn. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.18, 16:45
Alternativet er udmeldelse af EU. Læs mere
Af Nauja Lynge
16.11.18, 09:27
Afskaf regionerne – og tag selv ansvaret! Læs mere
Af Signe Munk
16.11.18, 08:35
Jeg kan forstå, at regeringen endelig har fattet sympati for erhvervsskolerne. Læs mere
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.11.18, 09:17
Rigsfællesskabet er vigtigt for EU, USA, Kina og Rusland. Det er tragikomisk, at vi ikke selv kan se det. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.11.18, 08:51
EU-tilhængere brugte 100-året for afslutningen på Første Verdenskrig til at hylde EU som fredens projekt. Men det er for letkøbt og historieforvanskning. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her