Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Surrealistisk sommer

Hvis det så bare var varmen.

Vi sidder i vandkanten og spiser is. Alligevel er køligheden en by i Rusland, og jeg kan ikke huske, hvornår det sidst regnede i mere end 30 sekunder. Noget siger mig, at solen har skinnet fra en skyfri himmel siden midten af maj, men det må være fake news.

Jeg er atter i Danmark efter en dejlig ferie i Frankrig – helt uden at møde en burka eller så meget som én eneste islamisk retslærd eller halalhippie. Vi undgik da også med vilje de store byer og foretrak landet og havet og bjergene og var for en kort bemærkning hævet over den almindelige forråelse og fordummelse af alting.

Selv Tour de France undgik igen i år at blive sprængt i luften af Muhammeds hellige krigere, der ellers bliver flere og flere i Frankrig og alle mulige andre steder, men jo indimellem har det med at blive løsladt fra de overfyldte fængsler, og dét så meget, at der, sådan som jeg har forstået det, skal oprettes et helt nyt og ekstraordinært politikorps til at overvåge frigivne islamister i Frankrig. Lag på lag på lag.

Hjemme melder medierne om det sædvanlige: voldtægter af helt unge piger rundt omkring i sommerlandet, afbrændte biler i København, gentagne indbrud og hærværk mod politigården i Haderslev, fortsatte syreangreb i England, forlydender om at mere end 1.400 børn af europæiske fremmedkrigere i Islamisk Stat »sidder fast« og vil »hjem« og ankomsten af masser af nye, friske og illegale migranter, dvs. unge mænd i gummibåde, plimsoller og færger, ud for de spanske kyster, mens den forskruede pave i Rom smiler til det hele og kræver, at Europa bliver afrikansk.

Særligt ét billede har brændt sig fast: En horde af friske unge migranter kommer løbende ind på en strand i Sydspanien efter at have forladt en gummibåd i brændingen. På stranden står de måbende europæere og glor, splitterravende Hans-Jørgen. Tilfældet vil, at invasionsstyrken fra Afrika er gået i land på en nudiststrand. Vilje møder dekadence. Mine venner og uvenner: det svage Europa i ét snapshot.

Nå, heldigvis afholdes der jo passende VM i sejlsport på Aarhusbugten, og hvor ville jeg gerne sidde derude på de blå bølger og dampe lidt af i selskab med Tom Wolfes 30 år gamle, men fortræffelige ”Forfængelighedens bål”, som jeg ikke fik læst, da alle snakkede om den, eller Robert Spencers spritnye fremstilling af jihads historie fra Muhammed til Islamisk Stat. I stedet sidder jeg her ved computeren og læser mails fra en surrealistisk sommer. Det er tungt som bly.

For eksempel forstår jeg på Lars Hedegaard, den unævnelige, at islameksperten Brian Arly Jacobsen, lektor ved noget, der vistnok hedder Institut for Tværkulturelle Studier ved Københavns Universitet, har meddelt Berlingske, altså avisen, at mænd og kvinder »anses generelt som ligeværdige i islamisk teologi«, hvorefter en redaktør åbenbart har placeret dette mildest talt mærkværdige udsagn i en faktaboks.

Lars Hedegaard anbefaler i stedet Berlingske at anskaffe sig et eksemplar af Koranen. Her står, hvad Berlingske har brug for at vide, understreger han, og så behøver avisens journalister end ikke ringe til Brian Arly Jacobsen. Med hensyn til Koranen står der f.eks. i et sura om kvinder (sura 4, vers 34), at »mænd står over kvinder, fordi Gud har givet nogle fortrin frem for andre«. Hvis kvinder viser sig genstridige, skal mænd »formane« dem, dvs. »lade (dem) alene i sengen og slå (dem)«, thi »Gud er ophøjet og stor«. Altså ingen sex, men tæsk. I Guds navn.

Hvis det så bare var varmen. Men det er det ikke. Den surrealistiske sommer vil formentlig blive afløst af et eftergivende efterår, en vanvittig vinter og et fromt forår, når det gælder forståelsen af Europas fortløbende islamisering i et blindt, svagt og liberalt Europa et kontinent, jeg elsker, bor og rejser i og håber det bedste for, men hvis etablerede magthavere fra mainstream giver videre til folk fra hele verden. Ikke i Guds navn, men i menneskerettighedernes.

Det er navnlig det, der er så uvirkeligt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Cykling er min kirke (2016), Søren Krarup og hans tid (2014) og Absolut Sverige (2011).
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
25.09.18, 19:33
Det er fremragende, at Italien omsider har fået en handlekraftig regering. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
25.09.18, 16:12
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
25.09.18, 10:49
Der findes ikke mangel på arbejdskraft. Der findes lønkonkurrence. Og klynk. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.09.18, 13:48
Vist er der lyspunkter, men end ikke politiet kan snakke problemerne væk. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.09.18, 08:30
Krænkelsesideologien fører os mod amerikanske og kinesiske tilstande. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.09.18, 17:25
Efter 9. klasse er der mange unge over 16 år, der falder mellem to stole og først bliver opdaget, når det er for sent. Nu bør vi handle! Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.18, 17:15
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.09.18, 15:24
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
21.09.18, 09:23
Slut med lappeløsninger og symbolpolitik. Det er det klare budskab til de andre partier fra Nye Borgerlige. Læs mere
Af Anna Thygesen
21.09.18, 09:14
Normalt gider jeg ikke beskæftige mig med emnet, men en folketingskandidat fra Randers har nogle holdninger til kvinder, som jeg ikke kan lade stå uimodsagte. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her