Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Erdogan skal ikke spille Muhammed i Østrig

Krig mellem korsriddere og halvmånen. Sådan lød det fra Tyrkiet, mens du sad og så landskamp lørdag aften. Den panislamiske missionsvirksomhed holder nemlig aldrig pause.

Den tyrkiske præsident – eller hvad vi nu skal kalde ham – Recep Tayyip Erdogan agter tilsyneladende at blande sig i Østrigs indenrigspolitik, efter at den nyvalgte borgerlige regering dér klogeligt har tænkt sig at opløse de syv mest islamistiske moskeer i landet og smide de mest voldsforherligende imamer, hvor de fleste såmænd er betalt af den tyrkiske regering, ud af Østrig. Man kan jo ikke have en femte kolonne boende i et land, der gerne vil forblive frit og sikkert. Eller det vil sige: Kun hvis man er liberal og ligeglad.

Ikke at den tyrkiske reaktion kommer som nogen overraskelse. Den tyrkiske despot har tidligere optrådt som politisk stormufti for tyrkere bosat i Tyskland. Nu er turen så kommet til Østrig, et land med lige lidt over en tiendedel så mange indbyggere som i Tyrkiet.

»Jeg er bange for, at de skridt, den østrigske premierminister har taget, vil føre verden til en krig mellem korsriddere og halvmånen. Du gør dette, og vi gør intet? Det her betyder, at vi også vil tage nogle skridt«.

Sådan lød det det fra Ankara lørdag aften, mens du sad og så landskamp. Den panislamiske missionsvirksomhed holder nemlig aldrig pause.

Erdagan er bange. Gad vide, hvad det er for en verden, han lever i?

Lad mig gætte: islams verden, der af halvmånens selvudnævnte krigere ofte forveksles med hele verden, og som de mener at kunne råde over, som var det deres eget sultanat. Erdogans forestilling er åbenbart, som folketingsmanden Henrik Dahl straks noterede på Facebook, at han er overhoved for enhver person, der er født i Tyrkiet eller af tyrkisk afstamning, men bor i et andet land.

Om igen, hr. Erdogan. Du har intet at gøre i et andet lands indenrigspolitik. Hvad 9 mio. østrigere bestemmer sig for med hensyn til at sikre den offentlige orden, kommer ikke dig eller 80 mio. eksterne tyrkere ved. Du skal i hvert fald ikke spille Muhammed dér.

Kære Recep Tayyip Erdogan, du må hjertens gerne beholde din halvmåne, personligt skal jeg ikke nyde noget, hvis blot vi kan blive fri for din panislamisme her i Europa. Du må med andre ord nøjes med at genere din egen befolkning, hvilket du for længst har bevist, du er tyrkisk mester i. Du har intet, jeg gentager, intet, at skulle have sagt i hverken Østrig, Tyskland eller Danmark.

Dit land er Tyrkiet. Der er nok at tage fat på. Mange af skaderne har du selv forvoldt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
23.01.19, 12:04
Fordi langt de fleste grove kriminelle ikke fortryder. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.01.19, 23:55
Det er ved at udvikle sig til en farce, hvor først en dansk minister må undskylde for at have købt en grønlænder, og så må statsministeren gå med på Arges julelege. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
22.01.19, 10:42
Hvad mener Socialdemokratiet egentlig på skatteområdet i EU? Forvirringen er opstået i kølvandet på EU-Kommissionens forslag om at sløjfe EU-landenes vetoret på skatteområdet til fordel for kvalificeret flertal. Det er Venstre lodret imod. Skatteområdet er fundamentet under vores velfærdsstat – derfor skal vi ikke give et tilfældigt flertal i EU afgørende indflydelse på det. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.01.19, 10:36
Vi er nemlig ikke stærkere end det svageste led i rigsfællesskabet - Og via arktis er kineserne på vej ind i danske stuer.   Læs mere
Af Signe Munk
22.01.19, 09:04
Regeringen vil uddanne flere læger, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter, imens den fortsat skærer i sundhedsuddannelsernes økonomi. Det holder altså ikke. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.01.19, 21:56
Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening er Kasakhstan rigere end Danmark Læs mere
Af Martin Ågerup
21.01.19, 12:38
Velfærdsstaten koster hver måned en almindelig LO-familie 30.000 kr. Læs mere
Af Rune Lund
21.01.19, 12:20
26 personer ejer lige så meget som den fattigste halvdel af jordens befolkning. Der findes næppe ord til at beskrive, hvor fuldstændig grotesk det er. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.01.19, 10:14
Det er uacceptabelt, at det er for dyrt at se familien hjemme i Grønland. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.01.19, 23:38
Arbejdskraft fra de nye EU-lande skønnes at øge Danmarks bnp med op mod 42 mia. kr. i 2018 Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her