<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Erdogan skal ikke spille Muhammed i Østrig

Krig mellem korsriddere og halvmånen. Sådan lød det fra Tyrkiet, mens du sad og så landskamp lørdag aften. Den panislamiske missionsvirksomhed holder nemlig aldrig pause.

Den tyrkiske præsident – eller hvad vi nu skal kalde ham – Recep Tayyip Erdogan agter tilsyneladende at blande sig i Østrigs indenrigspolitik, efter at den nyvalgte borgerlige regering dér klogeligt har tænkt sig at opløse de syv mest islamistiske moskeer i landet og smide de mest voldsforherligende imamer, hvor de fleste såmænd er betalt af den tyrkiske regering, ud af Østrig. Man kan jo ikke have en femte kolonne boende i et land, der gerne vil forblive frit og sikkert. Eller det vil sige: Kun hvis man er liberal og ligeglad.

Ikke at den tyrkiske reaktion kommer som nogen overraskelse. Den tyrkiske despot har tidligere optrådt som politisk stormufti for tyrkere bosat i Tyskland. Nu er turen så kommet til Østrig, et land med lige lidt over en tiendedel så mange indbyggere som i Tyrkiet.

»Jeg er bange for, at de skridt, den østrigske premierminister har taget, vil føre verden til en krig mellem korsriddere og halvmånen. Du gør dette, og vi gør intet? Det her betyder, at vi også vil tage nogle skridt«.

Sådan lød det det fra Ankara lørdag aften, mens du sad og så landskamp. Den panislamiske missionsvirksomhed holder nemlig aldrig pause.

Erdagan er bange. Gad vide, hvad det er for en verden, han lever i?

Lad mig gætte: islams verden, der af halvmånens selvudnævnte krigere ofte forveksles med hele verden, og som de mener at kunne råde over, som var det deres eget sultanat. Erdogans forestilling er åbenbart, som folketingsmanden Henrik Dahl straks noterede på Facebook, at han er overhoved for enhver person, der er født i Tyrkiet eller af tyrkisk afstamning, men bor i et andet land.

Om igen, hr. Erdogan. Du har intet at gøre i et andet lands indenrigspolitik. Hvad 9 mio. østrigere bestemmer sig for med hensyn til at sikre den offentlige orden, kommer ikke dig eller 80 mio. eksterne tyrkere ved. Du skal i hvert fald ikke spille Muhammed dér.

Kære Recep Tayyip Erdogan, du må hjertens gerne beholde din halvmåne, personligt skal jeg ikke nyde noget, hvis blot vi kan blive fri for din panislamisme her i Europa. Du må med andre ord nøjes med at genere din egen befolkning, hvilket du for længst har bevist, du er tyrkisk mester i. Du har intet, jeg gentager, intet, at skulle have sagt i hverken Østrig, Tyskland eller Danmark.

Dit land er Tyrkiet. Der er nok at tage fat på. Mange af skaderne har du selv forvoldt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.20, 13:50
Hvis han har, er både målinger og medier til grin. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.10.20, 08:53
Tegningerne er en central del af den nyere Danmarkshistorie. Det skal alle skolebørn kende til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.20, 07:51
Hvorfor er justitsministeren så dårligt orienteret om fængselsbetjentenes forhold. Hvorfor snakker ministeren uden at handle. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
21.10.20, 01:02
Med spørgsmål og udveksling skal demokratier bestå Læs mere
Af Mikael Jalving
20.10.20, 13:02
Jeg ved ikke, hvordan I andre har det, men jeg har nået kvalmegrænsen. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.10.20, 11:06
Kære SF og Enhedslisten – I har nu en gylden mulighed for at få nedbragt pelsdyrproduktion i Danmark, og Socialdemokratiet har fundet pengene for jer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.20, 07:47
MeToo er den nye magt, som medierne må behandle lige så kritisk, som andre magter behandles. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
19.10.20, 12:13
Hvorfor reagerer statsministeren ikke på, at en dansk lærer er blevet svinet til efter at have skrevet en støtteerklæring til den franske lærer, der blev halshugget? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.20, 11:17
Endnu en pind til ligkisten med venstreorienteret, socialkonstruktivistisk tankegang. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.10.20, 12:25
Tænk, hvis tanken om at sagsøge skulle mutere til andre erhvervsdrivende. Danmark har ikke brug for flere økonomiske og sundhedsfarlige udfordringer. Læs mere