Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Erdogan skal ikke spille Muhammed i Østrig

Krig mellem korsriddere og halvmånen. Sådan lød det fra Tyrkiet, mens du sad og så landskamp lørdag aften. Den panislamiske missionsvirksomhed holder nemlig aldrig pause.

Den tyrkiske præsident – eller hvad vi nu skal kalde ham – Recep Tayyip Erdogan agter tilsyneladende at blande sig i Østrigs indenrigspolitik, efter at den nyvalgte borgerlige regering dér klogeligt har tænkt sig at opløse de syv mest islamistiske moskeer i landet og smide de mest voldsforherligende imamer, hvor de fleste såmænd er betalt af den tyrkiske regering, ud af Østrig. Man kan jo ikke have en femte kolonne boende i et land, der gerne vil forblive frit og sikkert. Eller det vil sige: Kun hvis man er liberal og ligeglad.

Ikke at den tyrkiske reaktion kommer som nogen overraskelse. Den tyrkiske despot har tidligere optrådt som politisk stormufti for tyrkere bosat i Tyskland. Nu er turen så kommet til Østrig, et land med lige lidt over en tiendedel så mange indbyggere som i Tyrkiet.

»Jeg er bange for, at de skridt, den østrigske premierminister har taget, vil føre verden til en krig mellem korsriddere og halvmånen. Du gør dette, og vi gør intet? Det her betyder, at vi også vil tage nogle skridt«.

Sådan lød det det fra Ankara lørdag aften, mens du sad og så landskamp. Den panislamiske missionsvirksomhed holder nemlig aldrig pause.

Erdagan er bange. Gad vide, hvad det er for en verden, han lever i?

Lad mig gætte: islams verden, der af halvmånens selvudnævnte krigere ofte forveksles med hele verden, og som de mener at kunne råde over, som var det deres eget sultanat. Erdogans forestilling er åbenbart, som folketingsmanden Henrik Dahl straks noterede på Facebook, at han er overhoved for enhver person, der er født i Tyrkiet eller af tyrkisk afstamning, men bor i et andet land.

Om igen, hr. Erdogan. Du har intet at gøre i et andet lands indenrigspolitik. Hvad 9 mio. østrigere bestemmer sig for med hensyn til at sikre den offentlige orden, kommer ikke dig eller 80 mio. eksterne tyrkere ved. Du skal i hvert fald ikke spille Muhammed dér.

Kære Recep Tayyip Erdogan, du må hjertens gerne beholde din halvmåne, personligt skal jeg ikke nyde noget, hvis blot vi kan blive fri for din panislamisme her i Europa. Du må med andre ord nøjes med at genere din egen befolkning, hvilket du for længst har bevist, du er tyrkisk mester i. Du har intet, jeg gentager, intet, at skulle have sagt i hverken Østrig, Tyskland eller Danmark.

Dit land er Tyrkiet. Der er nok at tage fat på. Mange af skaderne har du selv forvoldt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Cykling er min kirke (2016), Søren Krarup og hans tid (2014) og Absolut Sverige (2011).
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.18, 20:34
Tonen i debatten er en trussel mod folkestyret Læs mere
Af Nauja Lynge
20.10.18, 18:21
De senere måneders skandaler i den private sektor, ikke mindst i bankverdenen må få os til at overveje om den markedsøkonomi, som i dag er grundlaget for den vestlige verdens konstante fokus på vækst og profit, er gået for langt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.18, 16:03
Det mener flertallet i det australske senat ikke. Så er man nemlig »white supremacist«. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
19.10.18, 12:29
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling. Milliarder, som kunne bruges på sundhed, de ældre, uddannelse osv., ryger i de forkerte hænder. Og vi gør meget lidt for at undgå det. Læs mere
Af Anna Thygesen
19.10.18, 11:21
Som man siger i sladderbranchen, så kommer pressen også til den onde skilsmisse, når man selv har inviteret til det romantiske bryllup. Sådan er gamet desværre, og det har Ilse Jacobsen og Morten Albæk måske lært den seneste uges tid. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
19.10.18, 11:21
De store aktionærers kortsigtede interesser er bankbestyrelsers eneste fokus. Det går ikke – slet ikke når de er megastore. Læs mere
Af Jens Kindberg
19.10.18, 11:02
– når man betaler over halvdelen af lønnen i skat, og staten ingen grænser kender for, hvad den vil blande sig i. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.10.18, 08:43
Af Signe Munk
18.10.18, 13:06
Skal vi forbedre vores sygehuse, skal vi også forbedre arbejdsmiljøet. Og der er flere steder, der skal tages fat. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her