Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi skal vinde de tabte territorier tilbage

Vel skal vi ej rive ghettoerne ned. Vi kan nøjes med at gribe ind med rettidig omhu. Her er seks konkrete forslag til national restauration.

Ro på. Det er i virkeligheden kun ganske få kriminelle familier, der skaber uro i ”udsatte boligområder”. Det viser en ny undersøgelse i Fagbladet Boligen, som refereres af det såkaldte nyhedsbureau Ritzau, hvilket straks får JP til at proklamere, at virkeligheden er langt foran Lars Løkke.

Man mærker journalismens dominoeffekt og den barnlige begejstring ved at drille statsministeren. For der er allerede skarp kontrol i ghettoerne, hedder det med afsæt i det forhold, at der ikke er blevet anvist nytilkomne migranter til f.eks. Odenseghettoen Vollsmose siden starten af 1990’erne. Som om det gør miseren bedre. Oplysningen sætter en fed streg under den foruroligende tendens. Selv uden nytilkommere vokser de sociale og kriminologiske problemer.  

Fagbladets ”undersøgelse” refererer til en seks år gammel kommunal kortlægning og bygger på en rundringning til skoleledere og boligorganisationer i nogle få ghettoer. Hverken fagbladet eller Ritzau forstår eller tillægger det betydning, at disse interessenter er partshavere med en naturlig interesser i at bagatellisere problemerne. Organisationer og institutioner, som lever af at huse folk og undervise børn ser sjældent frem til at få deres boligblokke jævnet med jorden.

Men vi behøver heller ikke rive bygningerne ned. Vi kan nøjes med at gribe ind med rettidig omhu.

Først skal vi sætte indvandringen fra muslimske områder på pause og sende flygtninge og afviste asylansøgere hjem. Det er en afgørende forudsætning for, at de sociale ulykker ikke bare vokser med stigende risiko og omkostninger for vores børn og børnebørn.

Dernæst bør vi standse al offentlig forsørgelse af folk, der er kommet hertil, men ikke er statsborgere, efter en livline på f.eks. to år. Det vil øge incitamentet til at tage en uddannelse og finde et arbejde ganske betragteligt. Alt for mange muslimer lever alt for længe og tilpas godt på offentlig forsørgelse til, at de ikke behøver blive en del af det arbejdende Danmark.

Samtidig skal vi begynde at udvise alle kriminelle indvandrere til deres oprindelsesland eller det land, de kom fra, uanset hvad diverse konventioner måtte mene. Det vil ikke bare gavne borgernes sikkerhed, men sende et klart og utvetydigt signal til alle raske drenge, der er på vej ind i kriminalitet, og til de udenlandske kanslere og præsidenter, der leger Angela Merkel og Pave Frans.

Læg hertil tre lige så konkrete forslag. Først skal ghettoerne afmilitariseres, siden skal de privatiseres. Endelig skal nyt moskebyggeri stilles i bero over hele landet, i hvert fald hvis moskeerne er finansieret af udenlandske donatorer.

Forbuddet kan indføres med henvisning til den offentlige orden, ligesom afmilitariseringen af ghettoerne handler om samme, bare mere akut, eftersom det flyder med illegale våben fra Sverige og Østeuropa i ghettoerne. Så flere razziaer, mere politi og, om nødvendigt, militær på gaden, så banderne tvinges tilbage, mens de endnu er i deres vorden. Danmark skal vinde de tabte territorier tilbage og gøre det uden at skamme sig.

Ingen taler i dag om at privatisere ghettoerne. Men det gjorde Venstre-manden Asger Ousager for ti år siden, hvor han i anledning af, at Aarhus Kommune var i fuld gange med at hælde endnu 500 mio. kr. i Gellerup gjorde gældende, at det ville være bedre at udstykke boligområdet.

Hvis beboerne fik mulighed for at købe deres lejlighed til en overkommelig pris, ville det hjælpe på ejerskabet og dermed det personlige ansvar. Som Ousager skrev så indlysende: »Når man ejer sin egen bolig, passer man til gengæld langt bedre både på den og dens omgivelser. Og når man flytter, kan man tjene penge på at sælge den videre til dem, der byder højest.«

Venstremanden tilføjede, at nogle af kommunens mange penge i stedet kunne bruges til billige boliglån for særligt udsatte grupper. Privatisering ville – under de rette omstændigheder – være en mønsterbryder og brobygger.

Asger Ousagers forslag var originalt, men dødfødt. Privatisering var heller ikke danskernes livret dengang, åbenbart heller ikke Venstres.

Men det er værd at overveje seriøst ved siden af ovenstående forslag, der er så konkrete, at de er lige til at gå til for lovgiverne. Ikke at jeg nærer nogle illusioner desangående, men når vort lands nekrolog engang skal skrives, skal menigheden af  velmenende humanister, journalister og internationalister ikke kunne sige, at de ikke blev advaret. For det blev de. Igen og igen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Cykling er min kirke (2016), Søren Krarup og hans tid (2014) og Absolut Sverige (2011).
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
15.07.18, 17:11
Mener vi danskere virkelig, at enhver, der kaster med mudder og taler ned til udlændinge, skal vælges? Har vi ingen krav til politikerne om vores fremtid? Læs mere
Af Mikael Jalving
15.07.18, 10:34
Kultur og islam stikker dybere end til et juridisk eller filosofisk spørgsmål om skyld og ansvar. Kulturer spørger ikke om lov. Læs mere
Af Anna Thygesen
13.07.18, 15:21
Det er mig en gåde, hvorfor mange danskere opfatter enhver form for national stolthed som racistisk og udskammer og håner folk, der tillader sig at være stolte over at være danske. Læs mere
Af Susanne Westhausen
13.07.18, 10:21
Danskerne er helt vilde med delevenlige og bæredygtige løsninger. Nu må vi få øjnene op for at dele ejerskabet til virksomhederne! Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
12.07.18, 22:38
Det er betegnende, at Cepos’ direktør systematisk forbigår de tal, der fortæller om konsekvenserne af den muslimske/ikkevestlige indvandring. Læs mere
Af Naser Khader
12.07.18, 14:54
Hvis de arabiske lande har et ønske om at klare sig bedre, så er der nogle ”sygdomme” på hjemmefronten, som skal behandles først. Læs mere
Af Anders Vistisen
12.07.18, 13:45
Det er slut med dansk eneret over velfærdsområdet, ligesom den danske model bliver udhulet efter ny EU-indblanding Læs mere
Af Nauja Lynge
11.07.18, 19:58
Hvorfor skal vi sige ja tak til reklamer, som vi aldrig har bedt om? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
11.07.18, 14:28
Sommerferien er et nødvendigt afbræk fra den hjemlige andedam. Læs mere
Af Christina Egelund
11.07.18, 13:49
Vi hører ofte, at pengene ikke kan bruges bedre i den offentlige sektor. Ja, vi hører ofte maleriske beskrivelser af, at der ikke bare er skåret ind til benet – kniven er sågar halvvejs gennem benet. De tørre tal fortæller dog en anden historie. En helt anden historie. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her