<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Blog: Danmark og Grønland må tage sig sammen

Der er hverken tid eller råd til at fedte rundt med skeletterne i skabet. Alt må på bordet, og så skal vi videre, hvis de tre små dele af kongeriget skal kunne bestemme deres egen fremtid – sammen og hver for sig.

Blog: Nu må det danske forsvarsforbehold væk

Afghanistan har ændret dansk udenrigspolitik for stedse. Tak til Ellemann-Jensen for at se det. Nu mangler vi bare Mette Frederiksen.

Blog: Forsvarscheferne har ret: Danmark skylder selvfølgelig at beskytte vores afghanske medarbejdere – nu!

Afghanske tolke satte livet på spil for Danmark og den danske mission. Derfor er det utilstedeligt og vil så gift for kommende missioner, hvis vi lader dem i stikken nu.

Blog: Kære V og K: Lyt til erhvervslivet, drop støtten til regeringens nedskæringer på uddannelse

Regeringen har ret i, at der er et skrigende behov for flere uddannelser uden for de store byer. Men det er hul i hovedet at finde pengene ved at skære på de samme uddannelsespladser i byerne. Danmark har brug for mere uddannelse, ikke mindre.

Blog: Hvordan vaccinerer vi os mod populismens pandemi?

Regering og folketing bør vaccinere Danmark mod den skrumpende demokratiske verdensorden med reformer herhjemme og et langt stærkere internationalt engagement.

Blog: Den grønne omstilling kan blive en gave til de unge landmænd

Dansk landbrug står ved en skillevej. Gennemsnitsalderen er over 56 år, økonomien stram og mange bedrifter truet på deres eksistens. Men der er håb, hvis verdens dygtigste landmænd kender deres besøgelsestid. Lige nu.

Blog: Corona handler også om sikkerhedspolitik – lad os nu bruge de afviste danske vacciner klogt

Danmark kan høste store og tiltrængte udenrigspolitiske gevinster, hvis vi bruger vores afviste vacciner i et aktivt vaccinediplomati.

Blog: Krigsflygtninge skal hjem, når der er fred. Ikke før

Problemet er ikke, at krigsflygtninge skal hjem, når der er fred. Problemet er, at regeringen som den eneste i verden insisterer på, at der skulle være fred i Syrien nu.

Blog: Nu kommer elbilerne – men regeringen skal have fingeren ud

I år forventes fire ud af ti solgte biler i Danmark at være elbiler. Det er fantastisk, men det kræver altså, at regeringen vågner af sin grønne dvale og får udbygget infrastrukturen. Nu.

Blog: De danske børn i Syrien skal hjem nu - både af hensyn til dem og til dansk sikkerhed

Uret tikker. Det er et spørgsmål om tid, før et dansk barn går til grunde eller bliver udtaget af Islamisk Stat til hjernevask og terrortræning mod dets hjemland. Danmark.

Blog: Mette Frederiksens tur til Israel gavnede ikke nogen eller noget – i hvert fald ikke Danmark

Med kirurgisk præcision lykkedes det statsministeren at træde på alle ømme tæer. Til ingen verdens nytte..
Profil
Martin Lidegaard (f. 1966) er medlem af Folketinget for Radikale Venstre, næstformand for den radikale folketingsgruppe, formand for Udenrigspolitisk Nævn og tidligere klimaminister og udenrigsmininister. Derudover er han ivrig samfundsdebattør, medstifter af den grønne tænketank Concito, forfatter til flere bøger, bl.a. ”Lad os mødes på Midten”, medlem af Eventyrernes Klub, gift og far til tre døtre.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere
Af Søren Gade
16.09.21, 16:10
Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale. Læs mere