<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

USA-valg: Det medierne kalder "spænding" er i virkeligheden fravær af nyheder

Jeg gik tidligt i seng i aftes og da jeg stod op, var der stadig ikke sket noget

Fred være med det. Jeg er hverken ophidset eller krænket men undrer mig i mit stille sind over den hysteriske dækning af det amerikanske valg.

Hvis den ene af de to kandidater havde vundet klart, så der i nat havde ligget et klart resultat, ville meget få danskere have interesseret sig for detaljer såsom hvilke stater, Trump hhv. Biden havde vundet. Det er nemlig ikke væsentligt for de fleste af os - kun for de få, som er virkelige nørder. Vi er trods alt ikke amerikanere.

Det er derfor lidt besynderligt at se, at samlige sendeflader her til morgen er fyldt med selv de mindste ligegyldige detaljer om det amerikanske valg, mens stort set alle andre nyheder i verden denne 4. november 2020 bliver ignoreret.

Det er meget vigtigt, hvem der bliver præsident i USA. Men hele natten og morgenen og her i skrivende stund kl. 8.45 tirsdag morgen er spørgsmålet om, hvem der bliver USA’s næste præsident fortsat uafklaret, og meget længere er den i virkeligheden ikke for de fleste af os.

Jeg følger ikke medierne her til morgen, da det er spild af min tid. Jeg ser frem til, at der på et tidspunkt foreligger et resultat af præsidentvalget, og jeg ser også frem til et resultat af senatsvalget, som er ligeså vigtigt, selvom man ikke just får det indtryk af de danske mediers dækning. Resten er som sagt for nørder og burde være henvist til nichemedier og -kanaler.

Tilføjelse 8:50:

Først nu, hvor Donald Trump har erklæret, at han vil forsøge at stoppe optællingen af brevstemmer, er der grund til at gå i breaking mode på tværs af medieplatforme. Det er i sandhed en nyhed og dybt bekymrende!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Martin Ågerup (f. 1966) er direktør for den borgerlig-liberale tænketank Cepos og skriver uden omsvøb om samfundets og velfærdsstatens store udfordringer. Han er forfatter til fire bøger om samfundsforhold, senest ”Velfærd i det 21. århundrede – fra tilsanding til innovation” (People’sPress 2017). Han er endvidere vært på podcasten "Samfundstanker".
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
21.04.21, 00:00
Engang var organisationen noget med udviklingen i de varme lande. I dag handler det om udviklingen i de kolde lande. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.04.21, 10:30
Teknokraterne på markedsuniversitetet spytter ligegyldige artikler ud, som ingen læser. Vi skal have det borgerlige universitet tilbage Læs mere
Af Uffe Elbæk
20.04.21, 09:59
Ud med dansk trumpisme og nationalkonservativ identitetspolitik og ind med internationalt samarbejde, demokratisk sindelag og respekt for mangfoldigheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.04.21, 15:23
Kineserne klasker sig på lårene af grin over USA’s og Vesteuropas kurs mod den multietniske afgrund. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.04.21, 14:30
Hallo, hallo, er du til stede, Lars? Læs mere
Af Mikael Jalving
18.04.21, 10:00
Tak til den store tyske menneskekender Arthur Schopenhauer, der allerede for 200 år siden slog fast, at viljen er umættelig og ideologisk. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere