<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringen har ingen legitim grund til at nægte udbetaling af de sidste 2 ugers feriepenge

Tjener man 450.000 kr. ville man få godt 12.000 kr. efter skat

Da ferieloven blev ændret, ”indefrøs” politikerne 5 ugers feriepenge - det vil sige, at de beholdt pengene, så du og jeg først kunne få dem udbetalt, når vi går på pension. Det er værd at understrege: Det er dine og mine penge, som et folketingsflertal fratog borgerne råderetten over.

Begrundelsen var, at i en tid med fuld beskæftigelse, kunne det overophede økonomien at udbetale pengene på én gang til alle.

Men det argument holder ikke længere. Vi er i en økonomisk krise nu på grund af Corona-pandemien og derfor er der ingen som helst fare for overophedning. Folketinget har da også besluttet at frigive tre af de fem ferieuger. Udmærket.

Men hvad med de sidste 2 uger? I de seneste forhandlinger om kompensation til erhvervslivet for de nye nedlukningstiltag, har den borgerlige opposition bedt om også at få de sidste to uger udbetalt. Der er intet argument for ikke at gøre det.

Ledigheden er steget med 20.000, og den midlertidige jobeffekt af at udbetale de sidste to ugers feriepenge forventes at være på ca. 5.000 ekstra i beskæftigelse. Der er altså ikke fare for en overophedning af økonomien, hvis pengene udbetales. Da pengene rettelig tilhører danskerne, som selv har optjent feriepengene, bør de frigives nu, så man selv kan bestemme, om man vil have dem udbetalt nu eller lade dem stå.

Men regeringen nægter.

Hvor meget er der tale om? Det er faktisk en betragtelig sum. En person med en indkomst tæt på mindstelønnen på ca. 250.000 kr. årligt, ville få godt 7.000 kr. ekstra udbetalt efter skat. Tjener man 450.000 kr. ville man få godt 12.000 kr.

Ifølge pressen er der et flertal for udbetaling, og flere borgerlige partier vil fremsætte et beslutningsforslag for at tvinge regeringen til at udbetale feriepengene.

Lad os håbe, at det lykkes. Det er dine og mine penge. Ikke Mette Frederiksens.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Martin Ågerup (f. 1966) er direktør for den borgerlig-liberale tænketank Cepos og skriver uden omsvøb om samfundets og velfærdsstatens store udfordringer. Han er forfatter til fire bøger om samfundsforhold, senest ”Velfærd i det 21. århundrede – fra tilsanding til innovation” (People’sPress 2017).
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere
Af Harun Demirtas
03.12.20, 14:13
Der er altid en økonomisk krise, når vi forhandler overenskomster. Nu må det være nok. Læs mere
Af Søren Gade
03.12.20, 13:00
En konference om Europas fremtid risikerer at blive et skalkeskjul for de kræfter i Europa, som ønsker større centralisering og mere magt til EU.  Læs mere
Af Gitte Seeberg
03.12.20, 10:44
I denne vanskelige tid har vi ikke brug for at grave grøfterne dybere, end de allerede er. Læs mere
Af Isabella Arendt
03.12.20, 10:05
Det kan vække undren, at regeringen tredobler generationsskifteskatten, når vores naboer i Norge og Sverige med stor succes har afskaffet den, og derved understøtter mange af de virksomheder, der er livsblodet for et bredt og mangfoldigt erhvervsliv. Læs mere
Af Henrik Højlund
02.12.20, 20:20
En af Hongkongs markante demokratiforkæmpere, Ted Hui, er i Danmark for tiden. Men den danske regering vil ikke mødes med ham. Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
02.12.20, 17:39
Danmark er nu under observation af EU-Kommissionen pga. regeringens lemfældige forhold til retsstatsprincippet – det er simpelthen så flovt. Læs mere