<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringen har ingen legitim grund til at nægte udbetaling af de sidste 2 ugers feriepenge

Tjener man 450.000 kr. ville man få godt 12.000 kr. efter skat

Da ferieloven blev ændret, ”indefrøs” politikerne 5 ugers feriepenge - det vil sige, at de beholdt pengene, så du og jeg først kunne få dem udbetalt, når vi går på pension. Det er værd at understrege: Det er dine og mine penge, som et folketingsflertal fratog borgerne råderetten over.

Begrundelsen var, at i en tid med fuld beskæftigelse, kunne det overophede økonomien at udbetale pengene på én gang til alle.

Men det argument holder ikke længere. Vi er i en økonomisk krise nu på grund af Corona-pandemien og derfor er der ingen som helst fare for overophedning. Folketinget har da også besluttet at frigive tre af de fem ferieuger. Udmærket.

Men hvad med de sidste 2 uger? I de seneste forhandlinger om kompensation til erhvervslivet for de nye nedlukningstiltag, har den borgerlige opposition bedt om også at få de sidste to uger udbetalt. Der er intet argument for ikke at gøre det.

Ledigheden er steget med 20.000, og den midlertidige jobeffekt af at udbetale de sidste to ugers feriepenge forventes at være på ca. 5.000 ekstra i beskæftigelse. Der er altså ikke fare for en overophedning af økonomien, hvis pengene udbetales. Da pengene rettelig tilhører danskerne, som selv har optjent feriepengene, bør de frigives nu, så man selv kan bestemme, om man vil have dem udbetalt nu eller lade dem stå.

Men regeringen nægter.

Hvor meget er der tale om? Det er faktisk en betragtelig sum. En person med en indkomst tæt på mindstelønnen på ca. 250.000 kr. årligt, ville få godt 7.000 kr. ekstra udbetalt efter skat. Tjener man 450.000 kr. ville man få godt 12.000 kr.

Ifølge pressen er der et flertal for udbetaling, og flere borgerlige partier vil fremsætte et beslutningsforslag for at tvinge regeringen til at udbetale feriepengene.

Lad os håbe, at det lykkes. Det er dine og mine penge. Ikke Mette Frederiksens.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Martin Ågerup (f. 1966) er direktør for den borgerlig-liberale tænketank Cepos og skriver uden omsvøb om samfundets og velfærdsstatens store udfordringer. Han er forfatter til fire bøger om samfundsforhold, senest ”Velfærd i det 21. århundrede – fra tilsanding til innovation” (People’sPress 2017). Han er endvidere vært på podcasten "Samfundstanker".
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
20.04.21, 10:30
Teknokraterne på markedsuniversitetet spytter ligegyldige artikler ud, som ingen læser. Vi skal have det borgerlige universitet tilbage Læs mere
Af Uffe Elbæk
20.04.21, 09:59
Ud med dansk trumpisme og nationalkonservativ identitetspolitik og ind med internationalt samarbejde, demokratisk sindelag og respekt for mangfoldigheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.04.21, 15:23
Kineserne klasker sig på lårene af grin over USA’s og Vesteuropas kurs mod den multietniske afgrund. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.04.21, 14:30
Hallo, hallo, er du til stede, Lars? Læs mere
Af Mikael Jalving
18.04.21, 10:00
Tak til den store tyske menneskekender Arthur Schopenhauer, der allerede for 200 år siden slog fast, at viljen er umættelig og ideologisk. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.04.21, 11:35
Der er desværre nu kun ét parti i Danmark, som ikke køber Socialdemokratiets nye absurde samfundskontrakt. Læs mere