<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor tror vi, at børn ikke kan indoktrineres af en dødsideologi, når vores egne velfærdsbørn opdrages med verdensmål, klimaskyld og identitetspolitik?

Jeg har ikke noget enkelt svar på, hvad vi stiller op med børnene fra flygtningelejrene. Men vi skal behandle dem som menneskebørn.

En fireårig pige skal evakueres fra en fangelejr i Syrien, fordi hun vurderes at være hårdt medtaget af ptsd. Hjemtagelsen skal ske uden hendes mor og storebror på fem. Hun er født i krigens og fangelejrens rædsler. Danmark har aldrig været hendes hjem, men nu skal hun hjemtages til Danmark. Eller rettere: tvangsfjernes fra sin mor og føres til et land, hvor hun aldrig har sat sine små barnefødder.

Hun er ikke opvokset med det danske sprogs bløde stemme omkring sig, men med arabiske stemmer, der råber: ”Allahu Akbar”, mens bomber detonerer, og mennesker skriger. Hun har aldrig set et dannebrogsflag i lagkagen og en bøgeskov i maj, kun det sorthvide IS-flag over den støvede ørkenverden. Hun har aldrig set mænd og kvinder være ligeværdige, men set kvindernes hud, hænder, hår og ansigter tildækket bag det sorte slør, fordi de intet er værd, de er fødemaskiner, i deres livmoder bærer de krigens afkom, kalifatets arvtagere – dem, de selv kalder løveungerne. De er menneskebørn. Og vi skal behandle dem som menneskebørn.

At adskille barnet fra sin nærmeste og måske eneste omsorgsperson, moderen, (kald det bare evakuering) er det voldsomste indgreb, staten kan foretage i et menneskes liv.

Dermed ikke sagt, at vi bare skal hente dem hjem i morgen sammen med deres radikaliserede mødre – det uhyre vanskelige spørgsmål har jeg ikke et enkelt eller entydigt svar på – hvis det overhovedet gives, for juridisk hænger vi på vores statsborgere, det er det forbandede og den europæiske hovedpine. Men vi er vi nødt til at forholde os til, hvad et menneskebarn er, ikke mindst hvis børnene kommer hjem. Det tror vi nok, vi gør, når vi ønsker dem hjem til dansk omsorg, trygge plejefamilier, madpakker og godnathistorier, men sandheden er, at vi behandler børnene som det, kalifatet kalder dem, nemlig løveunger.

Lyder det mærkeligt? Hør her: ingen tvivl om, at flere af børnene lider af posttraumatisk stress, at forholdene i lejrene er inhumane, og nok er kalifatet faldet, men drømmen om det lever, og Islamisk Stats ideologi udleves stadig inden for lejrene. Ikke et sted at være for et barn. Nej, men at adskille barnet fra sin nærmeste og måske eneste omsorgsperson, moderen, (kald det bare evakuering) er det voldsomste indgreb, staten kan foretage i et menneskes liv, uanset om det er i en krigsfangelejr eller hjemme i Velfærdsdanmark.

En løveunge kan tages fra moderen, når den har en vis alder – men menneskebarnet og dets mor er forbundet både i blod og ånd. Det underfulde og ukrænkelige, det skabte og skænkede forhold mellem mennesket og dets afkom kan staten ikke forgribe sig på, uden at det får alvorlige konsekvenser. Hvordan kan man dog tro, at det afhjælper ptsd, at den lille pige bliver fjernet fra sin mor, sat på et fly til et fremmed land, hvor hun kan græde sig i søvn af savn, af bekymring for sin mor, af angst for, om de ses igen? Ubegribeligt.

Derudover undrer det mig, at man fastholder den præmis, at små børn er uskyldige, ergo kan de ikke være radikaliserede. Gang på gang har vi hørt den såkaldte afradikaliseringsekspert Kasper Fisker bilde os ind, at det ikke giver mening at tale om radikalisering af børn i præteenageårene. Hvad er barnet så indtil da? En løveunge uden fantasi, følelse, forstand, der bare æder og sover?

Den britiske terrorforsker Jonathan Hall mener, at børnene, der er brutaliserede, udgør en terrortrussel, hvis de vender hjem, men vi kan ikke forlige os med tanken, at et barn kan opdrages til at udføre ondskabens gerninger – derfor siger vi, at det ikke findes. Men hvordan kan vi tro, at børn ikke bliver indoktrineret af en dødsideologi, når vi insisterer på, at vores egne velfærdsmenneskebørn skal opdrages (læs: indoktrineres) med alle mulige ideologier og politiske tanker, som var det den eneste sandhed? Jeg nævner i flæng: FN’s verdensmål, Menneskerettighedskonventionen, Paris-aftaler, klimaaktivisme og klimaskyld, queerteorier, identitetspolitik. Listen er lang, for ethvert barn kan påvirkes. Også kalifatets menneskebørn.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Marie Høgh (født 16.maj 1985) er sognepræst, forfatter, debattør, klummeskribent, foredragsholder og mor til en lille pige. Hun blogger om værdier, tidsånd, kultur, politik, etik, kristendom, kærlighed og alt det som livet er.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
05.12.21, 09:17
To år efter virussens udbrud i Kina ser det ud til, at vi står i et paradigmeskifte, som vil gøre Europa mere kinesisk. Læs mere
Af Marie Høgh
04.12.21, 09:00
Det er krænkeren og ikke kulturen under ledelse af en mediechef, der bærer ansvaret for den forkastelige adfærd – men kvinderne bærer også et ansvar. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
03.12.21, 08:00
Arbejdsløsheden er faldet, og det samme er kriminaliteten, så selvfølgelig skal vi ikke afskaffe ghettoplanen. Læs mere
Af Carolina M. Maier
02.12.21, 17:00
Vi identificerer os i ekstrem grad med vores arbejde – nogle gange så meget, at det kommer til at stå i vejen for at kunne realisere ens drømme om, hvordan man helst vil leve sit liv. Er det rimeligt, at arbejdet tager så meget af os? Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere