<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Covid-19-test bør være i arbejdstiden

Skal vi leve op til de nye anbefalinger om en covid-19-test om ugen for folk, der møder fysisk på arbejde, bør testningen ske i arbejdstiden.

Afstand og håndsprit skal afløses af test. Det er vejen frem, hvis vi skal tilbage til noget, der minder om et nogenlunde normalt samfund, som vi kender det fra før marts 2020. Og det kunne da om noget være dejligt at vende tilbage til at mødes over kaffe og øl på udskænkningsstederne eller se foreningslivet vende tilbage i nogenlunde topform.

Mens store dele af landet har arbejdet hjemmefra eller været decideret lukket ned, så har store dele af landet også fortsat. Rigtig mange er fortsat med at møde fysisk på arbejde. Til os lyder der nu en klar anbefaling. Møder du fysisk på arbejde, så bliv testet en gang ugentligt. Men for mange rejser den anbefaling med det samme et spørgsmål. Hvornår i hver uge? Rigtig mange menneskers hverdag består mere eller mindre i at arbejde, hente og bringe børn i institution og til fritidsaktiviteter og sørge for mad og tag over hovedet. I den hverdag, hvor tid er en mangelvare, anbefales det, at der presses en ugentlig coronatest ind. Personligt har jeg i en arbejdsuge svært ved at se, at jeg skulle have tid til at presse en coronatest ind. Men det kan jeg jo blive nødt til – jeg er helt med på, at vi skal få bugt med det her.

Det efterlader flere muligheder. Jeg kan tage testen i min surt optjente weekend, og det bliver i hver eneste weekend. Eller jeg kan tage to timer fri fra arbejde hver uge og blive modregnet time for time på min lønseddel. Det bliver dyrt. Men der er også den tredje mulighed. Men den har vi på gulvet ikke råderet over. Den mulighed benyttede min tidligere arbejdsgiver sig af. En gang om ugen trillede der et hold ind på byggepladsen og coronatestede alle, der ville testes. Det var helt genialt, og faktisk fik man ret hurtigt opsporet nogle smittede på pladsen, fik dem isoleret, og så kunne arbejdet fortsætte. Dem havde vi ikke fundet, hvis ikke vi fik stillet test til rådighed.

Jeg mener faktisk, at det er sådan, at skal vi testes ugentligt, så må det blive i arbejdstiden. Arbejdsgivere burde give deres folk mulighed for en gang ugentligt at møde på testcentrene i arbejdstiden eller tage en test på arbejdspladsen. De arbejdsgivere, hvor vi hos dem møder fysisk ude på arbejdspladsen, er blevet forskånet og sparet for mange restriktioner og nedlukninger. Jeg synes ikke, at det ville være en urimelig forventning, og jeg tror, at det ville være uhyre effektivt, når det kommer til at opspore og isolere smitten.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Louis Jacobsen (f. 1985) er uddannet murersvend i 2006. Han sidder i bestyrelsen for Murersvendenes Brancheklub i København og i bestyrelsen for 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes fagforening. Arbejder til daglig på forskellige byggepladser i København og omegn. Louis Jacobsen elsker sit fag og ønsker, at flere tager uddannelser inden for byggeriet. Har i en årrække været aktiv i kampen mod socialdumping. Han er aktiv i Enhedslisten.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.04.21, 11:35
Der er desværre nu kun ét parti i Danmark, som ikke køber Socialdemokratiets nye absurde samfundskontrakt. Læs mere
Af Isabella Arendt
16.04.21, 08:11
Der er brug for decentralisering. Der er brug for en helt grundlæggende erkendelse af, at der i Danmark er millioner af voksne mennesker, som selv kan tage ansvar for deres liv og hverdag. Læs mere
Af Henrik Dahl
15.04.21, 23:42
Vi er inødt til at genoverveje hele det spørgsmål om indoktrinering i folkeskolen, man diskuterede i 1970’erne. Der skal være metodefrihed og åbenhed i folkeskolen. Men der må også være nogle retningslinjer som sikrer, at det kontroversielle ikke bliver forklædt som det ukontroversielle. Læs mere
Af Søren Gade
15.04.21, 13:00
Mine gamle kolleger i Folketinget må vågne op: Markedsføringen af spil​ er stukket totalt af, og det bør stoppes omgående. Ikke kun ved at fjerne dem i bedste sendetid. Nej, med et totalt forbud. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.04.21, 02:38
Der bør omgående indføres frit valg til selv at bestemme, hvilken vaccine man ønsker. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.04.21, 14:13
Rapport i Storbritannien fandt ingen diskrimination mod minoriteter – nu sammenlignes den sorte formand med en ”onkel Tom”. Læs mere