Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hold fingrene fra vores ferie, Støjberg

Når folkevalgte politikere begynder at blande sig i, hvem af mine kollegaer der hyres og fyres, og også vil blande sig i, hvornår den surt optjente ferie skal afholdes, så er gr

Det er ramadan. Over hele kloden markerer muslimer denne højtid. En af markeringerne består af en daglig faste fra solopgang til solnedgang. Også i Danmark bliver fasten afholdt af danske muslimer. Nogle går mere op i det end andre. Men er der en der går op i fasten, så er det vores integrationsminister, Inger Støjberg.

Forleden dag var hun derfor ude og opfordre muslimer i Danmark til at afholde ferie, når de fejrer ramadan. Hun mener, at fasten koster i effektivitet og derfor er dyr for Danmark. Og for at det ikke skal være løgn, gik Dansk Folkepartis Martin Henriksen kort efter ud med sin velkendte ”alt, hvad der handler om muslimer, skal jeg overgå”-strategi, og bedyrede, at muslimer end ikke burde holde ferie, når de fastede. De skulle ligefrem fyres.

At Støjberg og Henriksen omtaler muslimer som en stor homogen gruppe, undrer mig egentlig ikke. Uanset om du er tyk, tynd, i god form, i dårlig form, har kort uddannelse, lang uddannelse eller er selvstændig erhvervsdrivende. Resultatet er et og samme. Du bliver ineffektiv. At der umiddelbart ikke er noget, der underbygger påstanden, og der på ingen måde bliver kigget til, hvad du beskæftiger dig med, bekræfter kun en ting. Det er larm for larmens skyld.

Men udover at det er noget underligt noget, der bliver lukket ud, så er det, der fik mig til tasterne, faktisk noget helt andet. For hvad helvede bilder en minister sig egentlig ind at gå og fortælle os, hvornår vi skal holde vores ferie?

Nogle vil nok sige: ”Jamen du jo ikke muslim, Louis, Støjberg synes, at du selv skal bestemme, hvornår du holder ferie.” Men for mig er det fuldstændigt ligegyldigt. Træder du på en af mine kollegaer, så træder du på os alle sammen. Noget så banalt som at vi selv, sammen med vores arbejdsgivere, planlægger vores egen ferie, skal Støjberg ikke blande sig i. Vi klarer det fint selv. Og begynde at sidde inde på Christiansborg og blande sig i hvem vores arbejdsgivere skal hyre og fyre? Seriøst?

Selvom jeg kun har været på arbejdsmarkedet i lige godt 16 år, så erkender jeg, i modsætning til Støjberg, at der er forskel på, hvilket arbejde du udfører. Mit arbejdsområde har holdt sig til byggepladser. Og jeg skal blankt erkende, at jeg da har spekuleret på, om det ikke var ret hårdt at komme igennem en arbejdsdag på en byggeplads uden at spise eller drikke i løbet af dagen. Men samtidig har jeg kun oplevet en enkelt gang, at nogle kollegaer, der var muslimer, holdt fasten på arbejdet. De spurgte, om vi ikke kunne sløjfe pauserne og så køre tidligt hjem. Ligesom fasten for dem var hellig, så er pauserne hellige for mig. Så vi blev enige om, at os, der ville holde pause, gjorde det, og de to kollegaer, der ville faste, arbejdede igennem og kørte så hjem en time før. Så der var der umiddelbart ingen grund til hverken ferie eller fyresedler.

Med andre ord. De problemer, der måtte opstå på en arbejdsplads, bør løses af de involverede parter. Ikke af Inger Støjberg eller Martin Henriksen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Louis Jacobsen (f. 1985) er uddannet murersvend i 2006. Han er kandidat til Folketingsvalget for Enhedslisten. Han sidder i bestyrelsen for Murersvendenes Brancheklub i København og i bestyrelsen for 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes fagforening. Arbejder til daglig på forskellige byggepladser i København og omegn. Louis Jacobsen elsker sit fag og ønsker, at flere tager uddannelser inden for byggeriet. Har i en årrække været aktiv i kampen mod socialdumping.
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.18, 13:15
Efterskolerne byder på et helt særligt fællesskab Læs mere
Af Anders Vistisen
19.11.18, 11:01
Det er slut med dansk selvbestemmelse over danske velfærdsydelser. Bliver i stedet styret fra Bruxelles. Læs mere
Af Nauja Lynge
19.11.18, 07:26
Det sker formodentlig for at kinesisk mineprojekt kan omgås UNESCO-regler. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
18.11.18, 18:25
Vores politikere kender godt til problemerne, men de er ramt af en infantil frygt for at blive upopulær iblandt de pæne og virkelighedsfjerne i EU, men også herhjemme. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.18, 16:08
Hvorfor Macron og Merkel er livsfarlige for Europa Læs mere
Af Nauja Lynge
18.11.18, 14:21
Menneskerettigheder er en menneskeskabt konstruktion, som ikke er tilpasset nutidens udfordringer. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.11.18, 07:35
Vil Løkke og hans regering føre Danmark endnu dybere ned i migrationsindustriens logik – eller vil han følge Østrig, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Bulgarien i retning af en ny realisme? Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.11.18, 20:58
Socialdemokratiet anklager Socialdemokratiet for inkompetence i ny skræmmekampagne. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.11.18, 07:35
Hvad ville vi ikke vinde på integrationsfronten og udbredelsen af vores gode værdier, hvis alle ikke-etnisk danske unge fik muligheden for et år på efterskole? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.18, 20:47
Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her