Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sophie Løhde og Michael Ziegler sparker til de offentligt ansatte

Bunden er nået. Nok er nok. Bak op om arbejdstagersiden ved overenskomstforhandlingerne 2018!

Den 10. april er der varslet lockout. 450.000 offentligt ansatte er tvunget til at blive hjemme af staten, KL og Danske regioner. Overenskomstforhandlingerne mellem de offentligt ansatte og deres arbejdsgivere er gået i hårknude.

De vigtigste uenigheder handler om lærernes arbejdstid, lønstigninger og betalte frokostpauser

Jeg er afhængig af velfærdsstaten

At man ikke vil gøre noget, der bare ligner at komme de offentligt ansatte i møde på lønområdet er for mig, som ansat i den private sektor, en gåde. Jeg er dybt afhængig af en velfungerende offentlig sektor og velfærdsstat.

Det er sgu vigtigt for mig, at vi gør vores bedste for at tiltrække de bedste af de bedste når mine børn skal passes, mens jeg er på job. De borgerlige plejer ellers at bruge det som hovedargument, når de selv skal have en fortræffelig hyre. Ordentlige løn- og arbejdsvilkår tiltrækker de bedste.

Dygtige og engagerede medarbejdere

Det er også hamrende vigtigt at vejene er ryddede og rengjorte, når mine kollegaer og jeg skal på arbejde. Det er ligesom forudsætningen for, at vi kan komme frem. Hvorfor vil vi ikke have de bedste der?

Eller hvad med noget så jordnært som sanitet? Det er da uvurderligt, at vi har dygtige og engagerede folk, der har lyst til at beholde jobbet i mange år på vores rensningsanlæg og lignende steder. De skal ikke bare kigge efter nye jobs konstant, mens de er der.

Eller hvad med når jeg skvatter i et stykke plastic på jobbet og brækker armen. Så er det da både i min og min arbejdsgivers interesse, at jeg hurtigt bliver lappet ordentligt sammen af dygtigt personale med rutine og flair for ordentligt arbejde. Så kan jeg komme tilbage på arbejdet i en vis fart.

Intet af det ovenstående får vi ved konsekvent at forsøge at skræmme folk væk fra den offentlige sektor.

Regeringen skider i egen rede

Regeringen – eller skulle man sige flere regeringer de senere år – har gang på gang offentligt revset de offentligt ansatte. Man har udstillet den offentlige sektor som et hamrende dyrt og ineffektivt system og derved legitimeret en masse irrationel vrede mod offentligt ansatte. Hvor mange af os har ikke til familiefester, på bodegaen (caféen – alt efter hvor man kommer?) eller i fodboldklubben hørt på, hvor elendige de offentlige tilbud er, og hvor uduelige offentligt ansatte var.

Det bål har innovationsministeren (hvad fa’en det end skal betyde?) af flere omgange slæbt brænde til. Jeg tror, at noget af det første hun fik sendt ud i offentligheden var noget i retning af: ”at nu skulle plejehjem jo ikke være hoteller for de ældre”. Hvornår har de nogensinde været det?

Under forhandlingerne om overenskomsten fik hun så lige brilleret med et postulat om, at de offentligt ansatte kun ville tage men intet give.

Altså hvis man ser bort fra den arbejdskraft de leverer hver dag, en efterlevelse af omprioriteringsbidraget (2% nedskæring hvert år – mage til nysprog skal man lede længe efter?!?) og ganske ansvarlig løntilbageholdenhed under krisen.

”I bliver lockoutet. GÅ HJEM!”

Det private erhvervsliv har gennem de seneste år oparbejdet kæmpe overskud. Ikke på trods af en stor offentlig sektor. Men også på grund af en offentlig sektor, som leverer den infrastruktur, som den private sektor benytter og nyder godt af. Alligevel skal vi høre på, at de offentligt ansatte intet leverer og kun vil have.

Tænk sig at være med til at skabe et overskud i samfundsøkonomien og være så fræk at komme og kræve sin del af kagen.

Tænk sig at når arbejdsgiverne kommer og siger, vi vil lønne jer for 37 timer om ugen, men I skal aflevere jeres frokostpause, så I reelt står til rådighed 39,5 time om ugen.

Tænk sig at lærerne i folkeskolen vil have en arbejdstidsaftale, der passer til deres arbejdsplads og ikke er designet til en papkassefabrik i industrien.

Og hvad er svaret fra arbejdsgiverne så?: ”I bliver lockoutet! GÅ HJEM!”

Alle burde støtte de offentligt ansatte

Sophie Løhde, Michael Ziegler og resten af banden kan lockoute lige så tosset de vil. Jeg støtter de offentligt ansatte! Min livskvalitet er afhængig af en ordentlig velfærdsstat. Også når jeg ikke er syg.

Jeg synes, at alle burde støtte de offentligt ansatte. Grænsen for, hvordan vi kan behandle dem og dermed også hinanden, er nået for længst!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Louis Jacobsen (f. 1985) er uddannet murersvend i 2006. Han er kandidat til Folketingsvalget for Enhedslisten. Han sidder i bestyrelsen for Murersvendenes Brancheklub i København og i bestyrelsen for 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes fagforening. Arbejder til daglig på forskellige byggepladser i København og omegn. Louis Jacobsen elsker sit fag og ønsker, at flere tager uddannelser inden for byggeriet. Har i en årrække været aktiv i kampen mod socialdumping.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Christian Rabjerg Madsen
17.10.18, 16:11
Regeringen erkender wild west-liberalistisk kulør og går til kamp for retten til social dumping. Dansk landbrug skal have lov at ansætte ansætte praktikanter – der ikke er i praktik – fra Ukraine til 130.000 kroner om året. Og danske lønmodtagere skal i femtiden konkurrere mod brasilianere, kinesere og indere. Den borgerlige regering har erklæret krig mod almindelige danske lønmodtagere. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
17.10.18, 10:12
Vistisens og Dansk Folkepartis leflen for briterne i Brexit-forhandlingerne sår tvivl om, hvis interesser DF egentlig varetager. Læs mere
Af Anders Vistisen
16.10.18, 09:54
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.10.18, 19:44
De gamle magtpartier går kun én vej, og det er nedad. Vinderne lige nu er yderpartier af alle mulige slags. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.10.18, 17:18
Det er yderst farligt at tvinge sundhedspersonale til at tage et arbejde, de ikke har lyst til, da det i sidste ende kan gå ud over menneskeliv, som de hver dag holder mellem hænderne. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
15.10.18, 16:54
Med De Radikales seneste kampagne anklager de tusinder af gode danske virksomheder for bevidst at bryde loven og underbetale kvinder på arbejdsmarkedet. Usmageligt og skamløst. Læs mere
Af Jens Kindberg
15.10.18, 11:53
Mit forslag er blevet regeringens politik. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.10.18, 09:44
I dag er det et år siden, at vi ukritisk gled med på #MeToo-bevægelsen. Det er usundt konstant at fremmane billeder på mænd som dumme svin. Og det kan få store konsekvenser for drenges selvværd. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.10.18, 06:45
Et samfund, hvor halvdelen af BNP kanaliseres igennem offentlige kasser, er et samfund, der kalder på øget korruption. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
14.10.18, 20:56
Den socialdemokratiske velfærdsstat har aldrig og kommer aldrig til at bryde den sociale arv. Derimod er der behov for, at vi styrker den positive sociale arv, så så mange unge som muligt får videregivet de værdier, der skal til for at udnytte sine evner til det yderste og overgå sine forældre. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her