Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sophie Løhde og Michael Ziegler sparker til de offentligt ansatte

Bunden er nået. Nok er nok. Bak op om arbejdstagersiden ved overenskomstforhandlingerne 2018!

Den 10. april er der varslet lockout. 450.000 offentligt ansatte er tvunget til at blive hjemme af staten, KL og Danske regioner. Overenskomstforhandlingerne mellem de offentligt ansatte og deres arbejdsgivere er gået i hårknude.

De vigtigste uenigheder handler om lærernes arbejdstid, lønstigninger og betalte frokostpauser

Jeg er afhængig af velfærdsstaten

At man ikke vil gøre noget, der bare ligner at komme de offentligt ansatte i møde på lønområdet er for mig, som ansat i den private sektor, en gåde. Jeg er dybt afhængig af en velfungerende offentlig sektor og velfærdsstat.

Det er sgu vigtigt for mig, at vi gør vores bedste for at tiltrække de bedste af de bedste når mine børn skal passes, mens jeg er på job. De borgerlige plejer ellers at bruge det som hovedargument, når de selv skal have en fortræffelig hyre. Ordentlige løn- og arbejdsvilkår tiltrækker de bedste.

Dygtige og engagerede medarbejdere

Det er også hamrende vigtigt at vejene er ryddede og rengjorte, når mine kollegaer og jeg skal på arbejde. Det er ligesom forudsætningen for, at vi kan komme frem. Hvorfor vil vi ikke have de bedste der?

Eller hvad med noget så jordnært som sanitet? Det er da uvurderligt, at vi har dygtige og engagerede folk, der har lyst til at beholde jobbet i mange år på vores rensningsanlæg og lignende steder. De skal ikke bare kigge efter nye jobs konstant, mens de er der.

Eller hvad med når jeg skvatter i et stykke plastic på jobbet og brækker armen. Så er det da både i min og min arbejdsgivers interesse, at jeg hurtigt bliver lappet ordentligt sammen af dygtigt personale med rutine og flair for ordentligt arbejde. Så kan jeg komme tilbage på arbejdet i en vis fart.

Intet af det ovenstående får vi ved konsekvent at forsøge at skræmme folk væk fra den offentlige sektor.

Regeringen skider i egen rede

Regeringen – eller skulle man sige flere regeringer de senere år – har gang på gang offentligt revset de offentligt ansatte. Man har udstillet den offentlige sektor som et hamrende dyrt og ineffektivt system og derved legitimeret en masse irrationel vrede mod offentligt ansatte. Hvor mange af os har ikke til familiefester, på bodegaen (caféen – alt efter hvor man kommer?) eller i fodboldklubben hørt på, hvor elendige de offentlige tilbud er, og hvor uduelige offentligt ansatte var.

Det bål har innovationsministeren (hvad fa’en det end skal betyde?) af flere omgange slæbt brænde til. Jeg tror, at noget af det første hun fik sendt ud i offentligheden var noget i retning af: ”at nu skulle plejehjem jo ikke være hoteller for de ældre”. Hvornår har de nogensinde været det?

Under forhandlingerne om overenskomsten fik hun så lige brilleret med et postulat om, at de offentligt ansatte kun ville tage men intet give.

Altså hvis man ser bort fra den arbejdskraft de leverer hver dag, en efterlevelse af omprioriteringsbidraget (2% nedskæring hvert år – mage til nysprog skal man lede længe efter?!?) og ganske ansvarlig løntilbageholdenhed under krisen.

”I bliver lockoutet. GÅ HJEM!”

Det private erhvervsliv har gennem de seneste år oparbejdet kæmpe overskud. Ikke på trods af en stor offentlig sektor. Men også på grund af en offentlig sektor, som leverer den infrastruktur, som den private sektor benytter og nyder godt af. Alligevel skal vi høre på, at de offentligt ansatte intet leverer og kun vil have.

Tænk sig at være med til at skabe et overskud i samfundsøkonomien og være så fræk at komme og kræve sin del af kagen.

Tænk sig at når arbejdsgiverne kommer og siger, vi vil lønne jer for 37 timer om ugen, men I skal aflevere jeres frokostpause, så I reelt står til rådighed 39,5 time om ugen.

Tænk sig at lærerne i folkeskolen vil have en arbejdstidsaftale, der passer til deres arbejdsplads og ikke er designet til en papkassefabrik i industrien.

Og hvad er svaret fra arbejdsgiverne så?: ”I bliver lockoutet! GÅ HJEM!”

Alle burde støtte de offentligt ansatte

Sophie Løhde, Michael Ziegler og resten af banden kan lockoute lige så tosset de vil. Jeg støtter de offentligt ansatte! Min livskvalitet er afhængig af en ordentlig velfærdsstat. Også når jeg ikke er syg.

Jeg synes, at alle burde støtte de offentligt ansatte. Grænsen for, hvordan vi kan behandle dem og dermed også hinanden, er nået for længst!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Louis Jacobsen (f. 1985) er uddannet murersvend i 2006. Han er kandidat til Folketingsvalget for Enhedslisten. Han sidder i bestyrelsen for Murersvendenes Brancheklub i København og i bestyrelsen for 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes fagforening. Arbejder til daglig på forskellige byggepladser i København og omegn. Louis Jacobsen elsker sit fag og ønsker, at flere tager uddannelser inden for byggeriet. Har i en årrække været aktiv i kampen mod socialdumping.
Seneste blogs
Af Anders Vistisen
18.12.18, 09:25
Når menneskerettighederne i dag lovprises og tilbedes som en afgud af politikere, meningsdannere og andre ”humanister”, så er det værd at lave en refleksion over, hvad ”menneskerettighedsregime”, som vi nu har viklet os ind i, ville have betydet i en historisk kontekst. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.12.18, 18:24
Ironisk nok får et øget trusselsniveau rigsfællesskabet styrket ud af 2018. Færinger, kinesere, russere og amerikanere vil følge begivenhederne nøje. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
16.12.18, 21:23
Vi bliver som borgere holdt for nar. Mens magthaverne spiser festmåltidet, mundhugges vi som befolkning internt om resterne. Må du have din burka på? Skal jeg spise svinekød? Er han dansk? Læs mere
Af Mikael Jalving
16.12.18, 07:30
Den siddende franske præsident vil gå over i historiebøgerne som en sælsom overgangsfigur, ja, formentlig som det, der på godt dansk hedder en fransk klovn. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.12.18, 17:33
Hvis bølgen om safe spaces og lignende fra det venstreorienterede overdrev erobrer danske universiteter, er det slut med akademisk frihed. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
14.12.18, 14:11
Islam har brug for kritikken, islam skal enten reformeres eller forlades af muslimer, hvis ellers dine og mine oldebørn skal kunne komme på julemarkeder, uden antiterrorismeafspærringer. Det kan vores børnebørn formentligt ikke nå at opleve, nok ikke som børn i hvert fald. Læs mere
Af Anders Vistisen
14.12.18, 09:51
Det er dybt pinligt at beskylde robotter for at have spillet en rolle for den offentlige opinion om FN-pagt om migration. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
13.12.18, 23:40
Det er nu, at den franske præsident skal vise format og fortsætte de nødvendige reformer Læs mere
Af Nauja Lynge
13.12.18, 19:28
Det kan godt lade sig gøre, siger juridiske eksperter, som i parentes bemærket også arbejder for landsstyret. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her