Louis Jacobsen

Blog: Det frie fagforenings valg er et aktivt valg

Der har været en del debat omkring en vikar i Københavns lufthavn og personens valg af fagforening. Ligesom det frie fagforenings valg er et faktum så er det også et faktum at dit frie valg kan have konsekvenser for alle muligt andre end dig selv.

Blog: Skal man miste boligen grundet fagligt engagement?

Byggeriet er en branche med fuld knald på. Det kan være hamrende sjovt. Det kan også føre uoverensstemmelser med sig. Men der må være en grænse for, hvor langt vi går over for hinanden.

Blog: Ryttere ved Wolt, organiser jer!

Nye digitale platforme åbner en vifte af muligheder, og fremtidens arbejdsmarked kan blive sindssygt spændende. Men for at det skal blive så spændende som muligt for os, der udfører arbejdet, er det vitalt, at vi tager det organiserede arbejdsmarked med ind på det nye digitale arbejdsmarked.

Blog: Skal en ny regering være lig billig udenlandsk arbejdskraft?

Når De Radikale vil udvide arbejdsudbuddet, handler det hverken om ansvarlighed eller om at ville besætte ledige stillinger. Det handler om ren ideologi, hvor arbejdsgivernes adgang til billig arbejdskraft overtrumfer alt.

Blog: Seebachs byggeplads er vores allesammens problem

Problemerne på Rasmus Seebachs byggeplads bunder i, at det ikke er ikke en enlig svale.

Blog: Venstre ved du, hvor du har. Men hvor kommer pengene fra?

Der bør være lagt mere åbenhed over, hvor pengedonationerne i dansk politik kommer fra.

Blog: Lars Løkkes lovbestemte mindsteløn skal diskuteres på et oplyst grundlag

Når Lars Løkke melder sig ind i kampen mod social dumping, skal vi også være klar til at diskutere, hvad han mener kunne hjælpe. Men vi skal ikke være naive.

Blog: Vi skal på erhvervsuddannelse for at gøre det godt. Ikke kun for at læse til noget andet

Jeg har talt meget for mulighederne for at tage en anden uddannelse efter en erhvervsuddannelse. De muligheder, mener jeg stadig, skal være der og udbygges. Men Jacob Fuglsang bragte et perspektiv på banen, som jeg egentlig er enig i, og som er en anden vinkel, jeg selv og andre bør fokusere mere på.

Blog: Da jeg kom på barsel, fandt jeg ud af, hvor travlt mine børns mor har

På trods af lidt svinger i valsen blev 2018 året, hvor jeg tog lidt mere barsel. God 8. marts.

Blog: Tyveri?

Med en ny ferielov indefryses vores penge

Blog: Ned med arbejdstiden

Vi bør alle bakke op om Helga Mathiassen.

Blog: Stop slaveriet

Programmet "Slaverne i byggeriet" overrasker mig desværre ikke.

Blog: Hip hip Hurra

Murersvendenes Fagforening fylder 100 år

Blog: En lappeløsning

Det seneste tilbagetrækningsudspil fra socialdemokraterne er lidt som at ville slukke en skovbrand med en vandpistol. Intentionerne fejler intet. Men det er noget andet, der skal til.

Blog: Pensionskrig – Nej tak?

Under overskriften ”Pensionskrig – Nej tak” indleder AC, Akademikernes formand et direkte angreb på blandt andet 3F’s forslag om at tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet skal afgøres af antal år på arbejdsmarkedet og ikke kun alder.

Blog: Faglig massakre hos DSB

De arbejdende ved DSB mødes med agressiv fremfærd og revolverdiplomati fra DSB's ledelse og Dansk Industri.

Blog: En syg mistænkeliggørelse af de syge

Nyder du din morgenkaffe? Ser du fjernsyn, når du skal slappe af? Ja, så er du nok ikke rigtig syg. Vi har tilvejebragt et system, hvor enhver syg bliver anset for at være en mulig simulant. Og siger du fra over for det system som syg, så er du helt sikkert en simulant.

Blog: Der kæmpes for et kædeansvar.

Vi er for tiden flere steder vidner til nogle af de konsekvenser, den internationale handel med arbejdskraft har. Yderligere beføjelser til handel med arbejdskraft kan forstærke de konsekvenser. Vi skal, blandt andet, imødekomme udfordringerne med et kædeansvar.
Mere

Debat: Ursula von der Leyen er den første EU-boss, der står i spidsen for en EU-Kommission, hvor der ikke er repræsentanter fra alle EU’s medlemslande.

Rina Ronja Kari
Med et forslag om EU-krav om mindsteløn minder den nye EU-boss ganske meget om sin forgænger. Men én ting er markant anderledes – og nej, det er ikke det faktum, at hun er en kvinde. Det er derimod, at Ursula von der Leyen er den første EU-boss, der står i spidsen for en EU-Kommission, hvor der ikke er repræsentanter fra alle EU’s medlemslande.