Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

David Trads er ikke en farlig mand

Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Nu gør jeg lige en undtagelse. Jeg bryder mig nemlig ikke om at personalisere den politiske debat. Tag ikke fejl, jeg holder gerne folk ansvarlig for det politiske de fremfører, men her har jeg ganske enkelt ikke den mulighed, for alt hvad David Trads har tilbage - er provokationen og en nedslidt ideforladt pen.

Desværre for David Trads bliver vi ikke provokeret længere. Vi bliver ikke indigneret. Ja, vi bliver ikke engang fortørnet. Vi har hørt og læst det hele før. Vi har klassificeret ham.

I et propfyldt felt med dygtige journalister, kommentatorer og politiske redaktører, som stadig formår at placere en politisk analyse som aftvinger respekt, så skiller David Trads sig ud. Han triller zombieansk rundt i diverse medier, som et levende skrækeksempel for andre. Gå aldrig Full Trads!

Jeg har læst og set talrige analyser fra journalister og kommentatorer om Nye Borgerlige. Jeg er ikke altid enig, men det er i grunden sagen ligegyldig, for jeg respekterer og anerkender oftest det faglige arbejde der ligger bag.

Føler man sig til tider urimelig ramt af disse analyser? Yep, absolut. Men det er et vilkår i den politiske verden. Længere er den ikke.

Men David Trads, han magter ikke denne disciplin. Når han er nødsaget til at betegne Pernille Vermund, en borgerlig partileder, som hadprædikant, blot fordi hun gør opmærksom på de helt konkrete og synlige faktuelle konsekvenser af den islamiske terror- de koranklodser der er opstillet på Nyhavn - ja, så er det ganske enkelt diskvalificerende.

 Han evner ikke den analytiske formidlers kunst, og ligegyldiggør derfor sig selv hurtigere end Alternativet kan bruge støttebidrag fra skattely.

Jeg vil ikke trætte jer med de utallige pinagtige påstande fra David Trads. Selv mine elever fra 8. Klasse vil ryste opgivende og overbærende på hovedet af disse, og herefter konsekvent sortere dem fra på baggrund af faktuelle fejl og manglende substans i det konkluderende.

Jeg føler mig dog som lærer forpligtet til at andrage et enkelt konkret eksempel. Et eksempel, der på sin vis er banal, men også særdeles rammende for kvaliteten i Davids Trads’ bidrag til den offentlige debat. I sin uforløste juvenile kådhed, forsøgte Trads i Politikens debat sektion for nyligt - på en nærmest grotesk kluntet facon - at drage parallel mellem Nye Borgerlige, Nazismen, og den totalitære fascistiske opblomstring i 1930’ernes Europa.

Dette forsøgte Trads med følgende sætning indeholdende et citat: ” Det er på tide, at vi, med forfatteren Stefan Zweigs ord, advarer mod »de tidlige begyndelser af de bevægelser, som kommer til at definere« tiden. Det nytter ikke at tie Nye Borgerlige ihjel. Deres had skal eksponeres. Inden det hele bliver mørkt.” - David Trads, Politiken.

At misbruge, den i øvrigt fremragende Stefan Zweig, er direkte pinagtigt og skammeligt. En uhyrlig fornærmelse mod det som Stefan Zweig og ligesindede måtte gennemleve. For det første burde man i ren respekt for forfatterens ord indlemme hele sætningen, og så gøre dette korrekt.

 Citatet stammer nemlig fra, i min optik, mesterværket ”The World of Yesterday” fra 1942 og lyder som følgende: It remains an irrefragable law of history that contemporaries are denied a recognition of the early beginnings of the great movements which determine their times“.

 Nu kunne man jo argumentere for at Trads grundet begrænset engelskkundskaber muligvis har mistet grundforståelsen for forfatterens budskab i oversættelsen. Men det kan ej heller redde David Trads. Den danske tekst lyder nemlig følgende: “De store bevægelser, der er bestemmende for et tidsrum, dem nægter en af historiens uomstødelige love netop samtidens mennesker at opdage og erkende straks fra først af" Stefan Zweig, Verden af i går, s. 604.

 Altså ikke i nærheden som det David Trads citerer. Men som så meget andet, så tilpasser David Trads blot virkeligheden, når den ikke passer til hans opfattelse. Det passer heller ikke ind i Davids Trads’ virkelighed at Pernille Vermund forsvarer jøderne mod islamismen, så derfor gør han hende til en hadprædikant, og Wupti, så giver det igen mening i den Tradske virkelighed.

 Hvem var så denne Stefan Zweig? Han var jøde. Han oplevede de fascistiske totalitære kræfter, der oversvømmede Europa og ødelagde mange års intellektuel og kulturel opblomstring.

 Og selv om han ønskede et mere flydende Europa, så kunne ordene meget vel være nøjagtig den beskrivelse, der beskriver Nye Borgerliges DNA og partiets mission – netop at sige fra. Netop at gøre opmærksom på den virkelighed der bliver Danmarks, hvis der ikke handles i tide. Hvis vi ikke formår at opnå den erkendelse, at vor samtidseksistens er presset af den fremtid, som kommer.  

Om man er enig Nye Borgerliges politik eller ej, så er NB er det parti Danmark, som i den nuværende samtid, netop trods naivisternes protester, insisterer på at gøre opmærksom på den hurtigst voksende totalitære ideologi, der i disse år oversvømmer Europa med uset hast – nemlig Islamismen.

 En ideologi, som bunder i både en streng centralisering og en altomfattende totalitarisme, som uomtvistelig på en lang række områder deler tydelige træk med nazismen og fascismen.

 En både teologisk og historisk evidensbaseret sammenkobling, som Trads vældig belejligt ikke ønsker at se, da virkeligheden unægtelig vil punktere hans selvopsatte skræmmebillede, og nødvendigvis udstille ham som netop tilhørende den gruppe mennesker, Stefan Zweig så smukt påpeger - ganske enkelt ikke ser de nødvendige advarselslamper.

David Trads nægter patetisk at anerkende Islamismen, som værende en trussel mod fx det jødiske mindretal, en fri kultur og et frit tænkende Europa. Alle aspekter, som Stefan Zweig elskede.

 Måske er det blot hvad vi kan forvente af en person, som har terroristen Che Chevaro som sin personlige helt. Måske er David Trads blot en klassisk repræsentant for den gruppe mennesker, som i grunden ikke afskyr totalitære regimer, så længe de selv blot er på magtens side.

 Èn ting har David Trads dog ret i. Man kan ikke tie os ihjel. Vi bliver stadig flere. Vi er ganske almindelige familiefædre og borgere, som sætter foden ned og kræver handling mod den sande totalitære ideologi, som truer os og vore kære – Islamismen.

David Trads? Ja, han vil sikkert aldrig rigtig forstå hverken den kamp vi kæmper eller Stefan Zweig. Det gør ham i grunden bare ret ligegyldig.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Angela Brink
19.01.18, 20:27
I omtalerne i forbindelse med Synnøve Søes bortgang glemmes det, at hun var en virkelig verdensdame, der aldrig sagde et ondt ord – et kendetegn, man ikke just kan genfinde hos alle dem, der havde en holdning til hende. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.01.18, 19:01
Politikere er sjældent ideologer eller tænkere, og derfor finder idé- og værdidebatten som regel sted andre steder end på Christiansborg og Slotsholmen. Læs mere
Af Harun Demirtas
19.01.18, 14:25
Selvom sygeplejerskerne i årevis er blevet omrokeret, har en statsminister aldrig stået halvnervøst frem og meddelt dem og hele offentligheden om det. Læs mere
Af Eva Kjer Hansen
19.01.18, 10:09
Det er næppe en forudsætning for at løse rollen som økonomisk vagthund, at man er tilstede inde i Finansministeriet (eller at man kan gå dertil fra den nuværende adresse lige ved Amalienborg). Læs mere
Af Naser Khader
19.01.18, 08:09
Mainstream medierne kan simpelthen ikke komme sig over, at Trump blev valgt, og de er fast besluttede på, at han skal ned med nakken. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
18.01.18, 12:52
Hvis man ikke er villig til at sætte sin egen taburet og mandat på spil for befolkningens sikkerhed og tryghed, så er man ganske enkelt ikke værdig til at repræsentere borgerne. Læs mere
Af Jens Kindberg
17.01.18, 19:19
Giveren er privat, og modstanderen er kommunen, som ikke vil gøre det muligt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.18, 17:36
Mediernes behandling har været udsøgt ringe. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.01.18, 13:35
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.01.18, 12:15
København skal ikke leve af statslige arbejdspladser Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her