*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Forbyd indrejse!

Den danske regering burde forbyde indrejse fra lande, som nægter at tage deres statsborgere retur.

Danmark står i en kritisk situation. Vi bliver massivt presset af den stigende migration mod landet og resten af Europa. Det står nu også lysende klart, at myndighederne ikke længere kan skjule den virkelighed, at størstedelen af de personer som søger hertil, reelt set ikke er flygtninge, men migranter, der ulovligt søger hertil for et bedre liv og bedre muligheder.

Det skal selvfølgelig ikke være en gyldig årsag til at kunne få opholdstilladelse i Danmark. Vi kan og skal ikke tillade den fortsætte situation. En fortsættelse af den nuværende kurs, vil uden tvivl tvinge det danske samfund i knæ.

Når flere migranter fra fx Afrika søger hertil på ugyldig baggrund, så vil der vil i fremtiden også blive langt flere som vil få deres ansøgning afvist.

Læg hertil at Nye Borgerlige forhåbentlig får presset de andre partier til at acceptere den sunde logik, at kriminelle udlændinge selvfølgelig skal udvises konsekvent og første gang… Ja, så kigger vi med en stor massi opgave med at få sendt disse mennesker ud af landet.

Vi har nu længe hørt på den samme undskyldning, ” Jamen, vi kan jo ikke tvinge landene til at tage imod dem igen”.

Undskyldninger og ansvarsfraskrivelse.

Vi skal begynde at lægge det fornødne pres på disse lande, så de indser  de har en forpligtigelse til at tage imod deres borgere.

Jeg har ført talt for, at vi burde stoppe med al udviklingsbistand til de lande som nægter at tage imod deres afviste borgere.

Men vi har flere nyttige og yderst brugbare konkrete redskaber, som blot kræver at Regeringen har den politiske vilje til at gøre det nødvendige for at beskytte befolkningen.

Den danske regering burde derfor bekendtgøre, at man fremadrettet vil nægte indrejse af alle personer, fra de lande, som nægter at tage deres borgere retur. Det er kun rimeligt, at vi som land ikke vil løbe den risiko at lukke folk ind, som vi har konkret viden om, at vi ikke kan garantere kan udrejse igen.

Vi har allerede forskellige visum kategorier, hele 5. Men vi bliver nødt til at pålægge yderligere pres på disse lande, ved at nægte alle statsborgere derfra adgang til Danmark.

De lande som nægter at tage deres statsborgere retur har tydeligvis ikke nogen respekt for Danmarks position. Deres handlinger tydeliggør for mig, at de ingen interesse har i at indgå et frivilligt samarbejde uden at de kan få noget økonomisk til gengæld.

Denne praksis skal vi ikke indlade os på. Det må være slut med at bidrage til disse staters uhyrlige praksis og tilgang. Det er tid til at sætte hårdt mod hårdt. Disse lande har i langt højere grad brug for os og resten af Europa, end vi har brug for dem.

Indtil afviste asylansøgere kan hjemsendes, skal de selvfølgelig ikke ud og være en del af det samfund, som de er blevet nægtet ophold i. De må indkvarteres i lukkede sikre lejre, indtil de kan sendes retur.

Jeg vil opfordre regeringen til at begynde at sætte danske borgeres tryghed og sikkerhed først, og træffe de nødvendige beslutninger for at beskytte Danmark.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
16.12.17, 20:09
Skal vi nu skabe et land, hvor hver enkelt skal opdrages til altid at handle for egennytte og ego, hvor det altid skal en tur igennem regnebrættet, før man kan række en hånd til nogen? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.12.17, 16:11
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.12.17, 16:42
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
15.12.17, 14:25
Det kan være fristende, men vi skal ikke gemme den kunst væk, vi ikke kan lide. Læs mere
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her