*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

giv mig mine penge!

Skatteministeren burde undersøge DR momssagen igen.
DR

Lad mig slå det fast med det samme. Jeg mener at DR burde privatiseres og licensen afskaffet. Jeg kan vitterligt ikke se nogen gyldig grund til at befolkningen i år 2017, reelt skal tvinges til at betale til statsmedier.

Nu er det så kommet frem at DR med stor sandsynlighed har medtaget moms overfor forbrugerne. Det har en EU- dom slået fast ikke er tilladt i en lignende sag, og langt de fleste eksperter siger derfor også at dette vil gælde for DR. Skatteministeriet har tidligere ellers nægtet at dette skulle være tilfældet, men forhåbentlig kommer de på bedre tanker.

Det var derfor også med stor glæde jeg kunne læse at advokatfirmaet Plesner har sat sig i front for at føre denne sag mod staten(DR), og jeg har allerede tilmeldt mig dette sagsmål. Jeg håber inderligt at tilstrækkeligt med personer tilmelder sig. Det drejer sig om 1.500 kr. på licensbetaler, så det er potentielt et milliardbeløb vi taler om, som burde gå tilbage til forbrugerne.

Det ville klæde den borgerlige skatteminister selv at tage initiativ til at undersøge sagen igen, således at denne sag ikke behøver at blive trukket igennem en lang retssag, men det har jeg desværre ikke de store forhåbninger om.

Sommeren har budt på den ene dårlige sag for DR efter den anden, og jeg skal her undlade at remse dem alle op. Men tilbage står billedet, at det nu er tid til at tage det endelig opgør med dette statsselskab.

Desværre tegner der sig flertal for at bevare DR på statslige hænder. Jeg frygter at man laver en ny plan, hvor licensen godt nok forsvinder, men hvor man putter DR på finansloven. Det er direkte forrykt at man på denne måde mener at danske skatteborgere skal tvinges til at finansiere en tv-station. Det er jo ren DDR.

Det er en umyndiggørelse af borgerne, hvor politikerne åbenbart ikke mener, at befolkningen er i stand til selv at træffe beslutning om hvilke tv-stationer de ønsker at benytte sig af og finansiere. At dette så muligvis sker under en minister fra Liberal Alliance gør jo blot farcen komplet.

Jeg har et arbejde, taget en uddannelse, opdrager 2 døtre, og styrer mit budget. Jeg tror ærligtalt godt, at jeg ligesom alle andre godt magter at tage stilling til hvilke tv-kanaler jeg ønsker at benytte mig af.

Det er tid til et opgør med denne forfejlede socialistiske tankegang om stats-tv. Det burde være en oplagt mærkesag for en selvudnævnt borgerlig-liberal regering.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
16.12.17, 20:09
Skal vi nu skabe et land, hvor hver enkelt skal opdrages til altid at handle for egennytte og ego, hvor det altid skal en tur igennem regnebrættet, før man kan række en hånd til nogen? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.12.17, 16:11
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.12.17, 16:42
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
15.12.17, 14:25
Det kan være fristende, men vi skal ikke gemme den kunst væk, vi ikke kan lide. Læs mere
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her