Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det borgerlige forfald

Som borgerlig vælger frygter man jo, hvad S og DF næste gang finder på.

Regeringens beslutning om at fravige regeringsgrundlaget og acceptere socialisternes krav om en bevarelse af topskatten, udstiller på klareste vis den fundamentale krise det borgerlige Danmark befinder sig i her i 2017.

Allerede inden kampen(forhandlingerne) ligger man sig fladt ned, og smider alle fire potter i vejret som en underkastende hund. Man siger simpelthen ganske enkelt uden tøven, at DF og Socialdemokratiet nu i fællesskab kan diktere politikken i Danmark, så længe de borgerlige blot kan blive siddende i ministerbilerne.

Og denne gang var det så lige topskatten. Men det er såmænd blot det sidste eksempel i en lang perlerække af vanvid, som man som borgerlig vælger må erkende at man har lagt stemmer til.

Indtil videre har man som borgerlig vælger kunnet se, at den stemme man gav til folketingsvalget har resulteret i højere bundskat, en fastholdelse af topskatten, ufinansserede offentlige udgifter, gældsætning af danskerne, en større offentlig sektor, og en fastholdelse af taxa-monopolet.

Jeg tror næppe, det var på mange borgerlige partiers valgplakater op til valget i 2015.

Med regeringens ” hvis der alligevel er flertal for noget andet” strategi, så har man jo med al tydelig vist, at man er villig til at sælge ud og agere puppets og administratorer for socialisterne. Derfor rejser der sig en lang række spørgsmål, da man jo må forvente at DF og Socialdemokratiet har fået blod på tanden, og vil se hvor langt de kan gå.

Hvad bliver det næste?

- Hvis der nu opstår et flertal for at hæve skatten i folketinget, vil regeringen så blot acceptere dette, fordi der jo er flertal for det?

- Hvis der nu opstår et flertal som vil have en højere stigning i den offentlige sektor, vil regeringen så blot acceptere dette, fordi der   jo er flertal for det?

- Hvis der nu opstår et flertal der vil sætte afgifter op, vil regeringen så blot acceptere dette, fordi der jo er flertal for det?

Som borgerlig sidder man jo nu og frygter hvad det næste udspil fra DF og Socialdemokratiet bliver, for regeringen skal nok levere. Og lige nu er det jo nærmest ligegyldigt om man stemmer til højre eller venstre. Det som Socialdemokratiet og DF kan blive enige om - bliver til virkelighed.

Grundlæggende burde en regering ikke blive siddende, når den reelt har et flertal imod sin politik. Men når man ikke har en politik, så er det jo svært at få et flertal imod sig, og så kan man jo blive siddende bagi ministerbilerne.

Vi HAR hørt de klassiske forsvarstaler for den borgerlige deroute.

”jamen, vi har jo ikke et flertal”, ” der kræver jo 90 mandater”, og ” vi ligger det frem, som vi tror vi kan få igennem”.

Det er umådelig trist, hvis dette skal være fortællingen om det borgerlige Danmark anno 2017. Et borgerligt Danmark fuldstændig blottet for kampgejst og værdipolitisk stolthed.

Den selvudnævnte borgerlige- liberale regering burde selvfølgelig fremlægge borgerlig-liberal politik og forslag. Så vil der selvfølgelig komme nogle real politiske forhandlinger, og man ville skulle prøve at finde hinanden. Men det ville være et helt andet scenarie end det vi er vidende til i disse dage.

De nuværende ledere af de borgerlige partier på Christiansborg er desværre i fuld gang med underminere hele det borgerlige Danmark med deres resignerende tilgang. De viser med al tydelighed at personlige karrierer er vigtigere end det borgerlige projekt.  De gør umådelig stor skade, og det vil tage år og valgperioder før dette er rettet op igen, og tilliden er tilbage.

Hvis vi skal have ægte borgerlig politik og flertal i Danmark, så bliver vi nødt til at lade socialisterne tage ansvaret for at føre deres politik. Borgerne bliver nødt til at se konsekvenserne og placere adsvaret. Lige nu sidder der borgerlige partier, og tager ansvaret for at føre en socialdemokratisk dagsorden og deres politik.

Det er som borgerlig i sandhed vitterligt trist at være vidende til.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Eva Kjer Hansen
22.03.18, 09:21
Slut med at glemme de vigtigste kort som sygesikringskortet og kørekortet. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.03.18, 11:28
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
20.03.18, 16:37
Hvis Løkke får held til at tømme Landsbyggefonden, går renoveringen af landets almene boliger i stå. Det kan man ikke byde lejerne, som på trods af deres opsparede midler vil kunne se deres boliger forfalde uden nødvendige renoveringer. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.03.18, 12:42
Hvis en direktør ikke kan effektivisere med 4% om året uden at ødelægge kernen i virksomheden, så burde denne fyres på stedet. Læs mere
Af Josephine Fock
20.03.18, 09:37
Hvis du vil være sikker på, at PET ikke uberettiget ligger inde med oplysninger om dit sexliv, dit sociale netværk og din gæld, skal du aktivt kontakte dem selv. Det burde ikke være nødvendigt i et retssamfund. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.03.18, 08:16
Gode fagbøger rejser fælles anliggender, men medierne ser dem åbenbart ikke eller tier dem ihjel. Læs mere
Af Angela Brink
19.03.18, 02:40
Alt tyder på, at DR i løbet af de næste fem år skal spare 20 procent. Og at de politikere, der kritiserer spare-udspillet, kan gøre det helt omkostningsfrit. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.03.18, 16:12
Når virkeligheden ikke gør, som man vil, må man finde på dårlige undskyldninger. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
18.03.18, 09:17
Der bør indføres flere målrettede sanktioner mod Putins indercirkel. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her