Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Har regeringen ført folketinget bag lyset for 1 milliard?

Sagen omkring EU lægemiddel-agenturet rejser en række spørgsmål.

Da England valgte at trække sig fra den Europæiske Union, så resulterede det også i at de 2 EU agenturer, som har ligget i England selvfølgelig skal omplaceres. Her har den danske regering et ønske om at få Det Europæiske lægemiddelagentur(EMA) til Danmark.

 Regeringen har siden Brexit arbejdet i kulissen med en lang række aktører, om at sikre at det nye hovedsæde bliver placeret i København. Det bliver besluttet i november, men Danmark er ikke alene om at ønske agenturet. I alt 19 storbyer har med deres respektive regeringer i ryggen budt ind på værtsskabet. Et værtskab, som uden tvivl vil genere indtægter og arbejdspladser. Spørgsmålet er blot hvor meget?

 Hele processen omkring det danske bud har været omfattet af fortrolighed og lukkethed. Men nu begynder der er komme stadig flere oplysninger frem. Oplysninger, som kan være en potentiel bombe under det danske tilbud, men også oplysninger, som enten sætter folketingspartierne eller regeringen i et rigtig dårligt lys.

 Vi kan så i dag læse at regeringen fik partiernes godkendelse til at reservere 49 mio. Det fik de på et lukket møde i finansudvalget. Men som det fremgår tilbyder den danske regering nu at betale huslejen for agenturet de næste 20 år frem. En udgift som kilder i ejendomsbranchen bekræfter kan beløbe sig til mindst 1 milliard kroner.

 Så der er noget som ikke stemmer her.

 Enten er der en lang række partier i folketinget, som har sovet gevaldigt i timen, og ikke været opmærksom på at de har sagt ja til at udskrive en regning på 1 milliard til de danske skatteborgere. Ellers har regeringen ganske enkelt ført partierne i folketinget bag lyset. Man har fået godkendelsen på de 49 mio. Og derefter har man selv ændret på tilbuddet.

 Dette er en meget alvorlig sag. Har et parti, som DF reelt set sagt ja til at aflevere 1 milliard af danskernes penge til et EU kontor?

 Man kan se at de forskellige ansvarlige politiske ordførere har svært ved at finde ud af hvilket ben de skal stå på. SF undrer sig, og mener ikke man er blevet orienteret. Det samme mener DF. Socialdemokratiet ønsker slet ikke at udtale sig om sagen. Hvornår var det lige sidst at Socialdemokraterne ikke benyttede sådan en lejlighed til at hamre på regeringen?

 Men når det kommer til EU, så træder partierne varsomt. Man skulle jo endelig ikke komme til at træde Bruxelles på tæerne.

 Tilbage står alle vi andre med det simple spørgsmål:

 Har en lang række partier sovet i timen, og sagt ja til at give et EU kontor 1 milliard danske skattekroner, uden at vide det, eller har regeringen ført folketinget bag lyset, og på egen hånd brugt pengene - Og er det overhovedet lovligt for en regering?

Der er nogle som har et forklarings problem!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Olav Skaaning Andersen
17.01.18, 08:21
Det er klynk, når Socialdemokratiets gruppeformand påstår, at politikere ikke kan komme til orde i medierne. Læs mere
Af Anders Vistisen
16.01.18, 10:25
Dansk Folkeparti har intet ansvar for regeringens liberale projekt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.01.18, 07:29
Den skærpede tiggerlov bør afskaffes, fordi den er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig, men ender med at være sjusket og straffe uskyldige mennesker. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.01.18, 11:28
Kære skoler, gymnasier, kirker og andre som besøger, samarbejder med eller som promoverer det iranske præstestyres moske, I skal vide at over tyve unge mennesker for nyligt har mistet livet i Iran, alene fordi de gik på gaden og ytrede sig imod netop samme præstestyre. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.18, 20:50
Vi kommer ikke uden om det, så hvorfor ikke begynde med det samme? Læs mere
Af Mikael Jalving
13.01.18, 18:53
Da Berlinmuren væltede og Sovjetunionen sank i grus, blev den revolutionære venstrefløj frisat snarere end besejret. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
13.01.18, 13:23
De borgerlige partier på Christiansborg har desværre opgivet den borgerlige værdikamp, og opgaven ligger nu alene hos Nye Borgerlige. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.01.18, 23:25
Det er ikke værdigt at se kvinder behandle mænd som uartige og uintelligente børn, og det er ikke værdigt at se mænd dukke nakken og lade sig jagte rundt i manegen. Læs mere
Af Naser Khader
12.01.18, 09:54
Jeg ved ikke, om Poul Madsen, Özlem Cekic og andre, der mener, vi selv er ude om det, har gjort sig tanker om, hvordan det ville være at skulle forsikre sine børn, når man går ud af døren, at man nok skal komme hjem igen - fordi de frygter, at dem, der hader deres far, lykkes med at udføre de trusler, de fremsætter? Læs mere
Af Eva Kjer Hansen
11.01.18, 12:33
Ved dåb bliver der pjasket lidt vand i hovedet på barnet, ved omskæring bliver forhuden skåret af. Forskellen er enorm. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her