*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi er et land i forrådnelse

Alle ved vi ender som Sverige, hvis vi ikke reagerer, hvorfor gør magthaverne reelt set intet?

Der foregår ganske enkelt en kraftig forrådnelse af vores land. Tænk sig, vi er kommet dertil, hvor skyderier i byerne og dominansvold er blevet til en naturlig del af hverdagen. Hvor nyheden om et skyderi i en dansk by, ikke trækker overskrifter overalt og et massivt ærligt politisk pres for handling.

 Grundet magthavernes forfejlede tilgang og deres ligegyldighed overfor borgerne oplever vi at vores land i stigende grad ødelægges. Mange af disse ansvarlige politikere sidder den dag i dag på magtfulde positioner i det danske folketing.

 Vi hører dem i medierne konstant. Deres bortforklaringer, deres retoriske kneb, og deres manglende ansvarstagen.De har igennem de seneste mange år alle stolt proklameret at de skam handler, at de reagerer. Men det er spil for galleriet, teater. 

Ja, vi er faktisk kommet dertil, hvor politikerne selv indrømmer, at store dele af det som foregår i og omkring folketinget er skuespil, opsat til ære for medierne og befolkningen.

 Men alt imens den næste generation af skuespillere udklækkes blandt de forskellige politiske ungdomsorganisationer, så gør de nuværende alt for ikke at tage ansvar for den fatale deroute vor samfund er på. De taler meget. De skriver meget, og de debatterer meget. Men det bliver stadig mere tydeligt, at det hovedsageligt handler om deres egen karriere og tid i mediernes spotlight, end om at løse de udfordringer og problemer som landets borgere oplever.

 Seneste eksempel er sagen om IS terrorristerne fra Syrien og Irak, som nu vender hjem til Europa og Danmark igen.

 Jeg tror ikke der vitterligt er borgerlige, der reelt set ønsker disse personer tilbage til Danmark. Politikerne har da også postet de automatiserede opdateringer på de sociale medier, som skal efterlade befolkningen med det indtryk, at politikerne skam deler befolkningens bekymring, og den udbredte holdning at disse mennesker kan blive dernede og tage deres straf for deres uhyrligheder.

 Men intet sker der. Ingen reelt handling. Der har været et borgerligt flertal siden 2015. Ja, indrømmet DF er ikke i princippet ikke et borgerligt parti længere, men jeg tvivler på at de vil blokere handling på dette område.

 Hvorfor sætter en borgerlig regering sig ikke i spidsen for at sikre landets borgere tryghed? Hvorfor har man ikke for længst smidt kriminelle udlændinge ud af landet, sat hårdt ind imod dominansvolden, og fjernet terroristernes mulighed for at komme tilbage til Danmark?

 Jeg kender allerede svarene..

 ”Vi tager det alvorligt.., vi er på rette vej…, vi har netop igangsat en historisk….”.

 Men hvis de gad kigge ud i den hverdag vi andre lever i. Hvis de gad lytte til andre end deres meningsfæller og professionelle meningsdannere, så ville disse politikere ikke med bare en snert af sandhed i stemmen påstå at det går den rigtige vej.

 Jeg kender også allerede kritikken af mit indlæg.

 ”Hvad gør du selv? Intet bliver anderledes når Nye Borgerlige kommer i folketinget? Det er ikke så simpelt som du stiller det op”.

Mit svar er ganske enkelt : Magt forpligter!

 Når man har søgt befolkningen om at få magten, og den er blevet givet, så har man en forbandet forpligtigelse til at forvalte denne magt. Man har ikke den luksus, at kunne sætte sig på hænderne og påstå, at det ikke er muligt at gøre noget. Man har magten og ansvaret netop for at handle. Det forventer befolkningen. Politikerne skal bedømmes på deres handlinger, når de har muligheden for at handle,  og ikke på deres skuespilspræstationer i medierne. 

 Og 90 mandater argumentet? Nævn den borgerlige politikere i folketinget, der ønsker IS terroristerne tilbage til Danmark.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Anders Vistisen
12.12.17, 10:54
I denne juletid bør der i en verden, som plages af nød, elendighed, vold og terror, også være plads til at sætte fokus på lyspunkterne. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
11.12.17, 18:33
Hvis de seneste dages politiske teater var fiktion, ville kaosscenerne fra Finans- og Statsministeriet være kanon underholdning. Desværre er de kaotiske forhandlinger mellem regeringen og Dansk Folkeparti benhård virkelighed, og første akt har allerede gjort Danmark fattigere. Læs mere
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.17, 22:50
Politikerne har skabt et system, hvor man som offentligt ansat bliver opdraget til at opfatte sig i en konkurrence, indtil det går op for en, kampen man kæmper, aldrig kan vindes. For man kan ikke konkurrere eller være i krig mod sig selv. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.17, 20:33
EU-modstandere har kun gavn af de tyske socialdemokraters formand. Læs mere
Af Josephine Fock
10.12.17, 15:21
Menneskerettighederne skældes ud fra mange sider disse dage. Nogen vil have dem udskrevet af dansk lov, andre vil udfordre eller reformere dem. I dag fylder FN’s menneskerettighedserklæring 69 år. Jeg vil gerne sige tillykke. Og tak. Jeg ser frem til mange år med dem endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.12.17, 14:28
For alle vore fremtidsfanatikere og teknologifreaks kan det kundgøres så kort, at budskabet måske trænger ind: Historien er ikke død, den sover bare. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
10.12.17, 13:31
Foreløbig aftale eller ej, gruer jeg for, hvordan Brexit vil udarte sig. For Europa, altså. Læs mere
Af Gitte Seeberg
08.12.17, 12:55
Er det fordi, nogle mænd har følt sig personligt truffet, eller er det fordi, de har en særlig masochistisk trang til at forsvare noget, som ikke kan forsvares? Læs mere
Af Christel Schaldemose
08.12.17, 11:38
Dieselgate har haft store menneskelige omkostninger. Nu er der endelig EU-enighed om skrappere regler, der skal være med til at undgå en ny skandale. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her