*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hold nu snitterne fra borgernes penge

Tvungen opsparing til efteruddannelse er blot endnu en skjult håbløs skat.

Det er vitterligt, som om der ikke går en uge i dansk politik uden at der er politikere, som finder på nye smarte tiltag for at fratage borgerne selvstændighed, og dermed giver politikerne endnu mere magt.

For et par uger siden var den selvudnævnte borgerlige regering der var ude og ville tvinge borgerne til at spare mindst 2% af deres løn op til pension. Og nu er den så gal igen.

Denne gang er det den radikale Morten Østergaard, der mener at han da selvfølgelig ved meget bedre hvad borgerne skal bruge deres penge på, end dem selv.

De Radikale foreslår simpelthen, at alle skal tvinges til at sætte 2% af sin løn af til efteruddannelse. Et forslag, der intet andet er end en håbløs dårlig skjult skattestigning, og endnu et forslag i rækken af bedrevidende og dybt formynderisk tiltag fra gruppen af politikere, der tilsyneladende mener at de ved bedst, hvorledes folk skal leve deres tilværelse.

Disse 2 forslag kan potentielt betyde en skattestigning på 4% til nogle borgere. Tænk sig, at man som politiker på Christiansborg, uden tøven, mener man har ret til at beslaglægge 4% mere af det som borgerne selv har tjent. Det er i grunden forrykt og dybt beskæmmende.

I Nye Borgerlige mener vi at dette er en helt forkert vej at gå. Vi skal have mindre stat- og mere frihed til at tilrettelægge egen tilværelse.

Vi har brug for efteruddannelse. Men danskerne har allerede verdens højeste skattetryk. Hvis politikerne ikke kan finde penge til den nødvendige efteruddannelse, så er det fordi de prioriterer forkert.

Derudover så tror vi langt mere på civil samfundet end på det politiske ødelagte offentlige system. Derfor skal det også være arbejdsmarkedsparterne, som i langt højere grad skal på banen, når det kommer til efter- og videreuddannelse. De har den fornødne viden og de kender deres respektive brancher. De har også i langt højere grad fingeren på pulsen, når det kommer til hvilke kompetencer og kvalifikationer, der er brug for.

Derfor skal Morten Østergaard og resten af de magthungrende politikere ganske enkelt holde snitterne fra borgernes penge.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Christian Rabjerg Madsen
11.12.17, 18:33
Hvis de sidste dages politiske teater var fiktion, ville kaosscenerne fra Finans- og Statsministeriet være kanon underholdning. Desværre er de kaotiske forhandlinger mellem Regeringen og Dansk Folkeparti benhård virkelighed, og første akt har allerede gjort Danmark fattigere. Læs mere
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.17, 22:50
Politikerne har skabt et system, hvor man som offentligt ansat bliver opdraget til at opfatte sig i en konkurrence, indtil det går op for en, kampen man kæmper, aldrig kan vindes. For man kan ikke konkurrere eller være i krig mod sig selv. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.17, 20:33
EU-modstandere har kun gavn af de tyske socialdemokraters formand. Læs mere
Af Josephine Fock
10.12.17, 15:21
Menneskerettighederne skældes ud fra mange sider disse dage. Nogen vil have dem udskrevet af dansk lov, andre vil udfordre eller reformere dem. I dag fylder FN’s menneskerettighedserklæring 69 år. Jeg vil gerne sige tillykke. Og tak. Jeg ser frem til mange år med dem endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.12.17, 14:28
For alle vore fremtidsfanatikere og teknologifreaks kan det kundgøres så kort, at budskabet måske trænger ind: Historien er ikke død, den sover bare. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
10.12.17, 13:31
Foreløbig aftale eller ej, gruer jeg for, hvordan Brexit vil udarte sig. For Europa, altså. Læs mere
Af Gitte Seeberg
08.12.17, 12:55
Er det fordi, nogle mænd har følt sig personligt truffet, eller er det fordi, de har en særlig masochistisk trang til at forsvare noget, som ikke kan forsvares? Læs mere
Af Christel Schaldemose
08.12.17, 11:38
Dieselgate har haft store menneskelige omkostninger. Nu er der endelig EU-enighed om skrappere regler, der skal være med til at undgå en ny skandale. Læs mere
Af Louis Jacobsen
07.12.17, 17:41
Kim Simonsen påstår i deadline 6.12.17, at salget af Alka blev diskuteret på åbne hovedbestyrelsesmøder i fagbevægelsen. Det er ikke altid godt at tage uenigheder offentligt. Men den påstand der blev luftet på landsdækkende TV er, ja, noget af en påstand. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her