*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stop al støtte til Somalia

Det er grotesk, at vi giver penge til et land, som nægter at tage imod sine egne borgere.

Somalias EU- ambassadør Ali Said Faqi slår fast at der absolut ikke ligger en hjemsendelsesaftale mellem Danmark og Somalia.

 Regeringen påstår ellers at der foreligger en uformel aftale mellem de to lande. Det kan også meget vel have været tilfældet, men nu er det blot sådan, at der har været valg i Somalia - og der er kommet en ny regering til. Denne nye regering er selvfølgelig ikke forpligtet på at efterleve et uformel tilsagn givet af en tidligere regering. Så har vi balladen!

 Det er derfor dybt kritisabelt at den danske regering ikke har formået at få en aftale nedfældet på papir. Det virker som om det faktisk ikke har haft særlig høj prioritet.

 Nu står vi så i den groteske situation, at det grundet den manglende aftale, er yderst vanskeligt at sende afviste Somaliere tilbage til Somalia. Det bliver det, fordi Somalia nægter at tage imod sine egne borgere medmindre de rejser tilbage til landet frivilligt.

 Det er fuldstændig vanvittigt. Selvfølgelig er der ikke mange Somaliere der frivilligt rejser tilbage til Somalia, når de lige har brugt flere måneder og tusinde at kroner på netop at komme væk derfra og til Danmark. Derfor betyder dette at Danmark har vanskeligt ved at sende Somaliere ud af Danmark, hvis vi blot accepterer dette krav fra Somalia.

 Selvfølgelig skal vi ikke acceptere dette. Det første vi burde gøre, er at indefryse alle kommende udbetalinger til Somalia. Vi har i de sidste 5 år givet 900 mio. I støtte til Somalia. De penge burde aldrig have været sendt afsted. Og slet ikke når Somalia ikke har været villig til at indgå en officiel hjemsendelses aftale.

 Derfor er det nu tid til at handle. Det er tid til at stoppe dette vanvid, hvor vi danskerne er til grin for vores egne penge. Stop al økonomisk støtte til Somalia.

 Samtidig så skal vi stoppe for al asyl til Danmark, og hurtigt sende de afviste til den nærmeste lejr tæt på Somalia. Indtil afsendelse skal de ikke rende frit rundt i Danmark og skabe utryghed for borgerne, men må tage ophold på lukkede afsendelses steder. 

Det er på tide at indrette loven, så den først og fremmest er til gavn for danske statsborgere. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Olav Skaaning Andersen
15.12.17, 14:25
Det kan være fristende, men vi skal ikke gemme den kunst væk, vi ikke kan lide. Læs mere
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
13.12.17, 15:32
Hvis ikke en skole må understrege, at julen udspringer af det kristne budskab, så er vi ude på det værdirelativistiske overdrev. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
13.12.17, 12:29
Drengebørn tager skade, hvis deres mødre har været udsat for ftalater under graviditeten. Alligevel har regeringen sammen med De Radikale og Dansk Folkeparti fjernet afgiften på de skadelige ftalater. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.12.17, 11:48
Skulle man blive gymnasielærer? Så hellere lave en ironman. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her