*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Pinligt at se en borgerlig regering nasse

Danmark skal selvfølgelig bidrage med sin lovede andel til Nato-forsvaret.

Kender I situationen med ham kammeraten som altid tager imod drinks, men så altid lige har en undskyldning klar til hvorfor han ikke lige giver en omgang selv? Og når han så køber, er det et billigt shot, og derefter fortsætter han ufortrødent med tage imod?

 Det kan man godt acceptere og leve med nogle gange. Der kan jo være lavvande i kassen, men på et tidspunkt begynder man uden tvivl at irritere sig over dette, og enten stopper man med at inkludere ham i omgangene, ellers beder man ham om at bidrage.

 Jeg forstår til fulde USA’s holdning og kritik af Danmark og de andre lande, som ikke vil afsætte de 2% af BNP til forsvaret. Det er et udtryk for historieløshed og en ligegyldighed overfor de mange, som måtte ofre livet for at sikre et frit Europa.Hykleriet bliver endnu større, da disse ”free-loader” lande, selv har tilkendegivet at de skam vil leve op til deres egne fastsatte mål og afsætte 2%. Det er desværre den typiske fortælling om de europæiske ledere for tiden. De soler sig gerne i mediernes spotlight, men de er ikke villige til at gøre det nødvendige hårde arbejde.

 Nu taler man så om at det bliver en gang i den nærmeste fremtid. Men mon ikke det ender ligesom med budgetbalancen i 2020 planen? Når vi kommer tæt på det ubehagelige, så finder magthaverne da lige igen på en undskyldning for at udskyde tingene.Der er blevet skrevet meget om Trump. Men hvor var det dog forfriskende at se en amerikansk præsident give en verbal opsang til de europæiske ledere live foran hele verdenspressen. Den var fortjent – og deres reaktioner priceless. Og den danske regering fortjener samme opsang.

 Tænk sig, en borgerlig regering der gang på gang forsøger at snige sig udenom at bidrage til vestens fællesforsvar. Om det så i grunden er fordi man reelt set ønsker en EU-hær i stedet, må fremtiden vise. Det vil være en yderst dårlig beslutning, da EU tydeligvis er et skib på kollisionskurs med sig selv. Nej, NATO er vores eneste reelle sikkerhedsline.

Den danske regering har så dumsmart forsøgt at fedte den af med, at vi skam i Danmark simpelthen bare er meget bedre til at bruge pengene fornuftigt end andre lande, og det derfor svarer til at vi faktisk bidrager med meget mere end tallene siger! Magen til selvfed bortforklaring skal man godt nok lede længe efter. Tænk sig, hvis USA brugte samme argument, og skar ned på deres andel.

 Og det kan meget let blive konsekvensen. Jeg forstår til fulde, hvis USA nægter at blive ved med at trække et større læs end de lande, som om nogen har nydt godt at Nato’s beskyttende vinger, og også givetvis vil få brug for musklerne i fremtiden.

 Vi har en regering som i den grad fedtspiller og gambler med dansk sikkerhedspolitik. Det mener jeg er dybt forfejlet, og vi skal stoppe denne pinagtige nasse adfærd.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er medlem af Aarhus Byråd og folketingskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han arbejder som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
13.12.17, 15:32
Hvis ikke en skole må understrege, at julen udspringer af det kristne budskab, så er vi ude på det værdirelativistiske overdrev. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
13.12.17, 12:29
Drengebørn tager skade, hvis deres mødre har været udsat for ftalater under graviditeten. Alligevel har regeringen sammen med De Radikale og Dansk Folkeparti fjernet afgiften på de skadelige ftalater. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.12.17, 11:48
Skulle man blive gymnasielærer? Så hellere lave en ironman. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.17, 19:57
Efter Sophie Løhdes angreb på offentlige ansattes løn skylder regeringen svar på, om det er sosuen eller sygeplejersken, der får for meget i løn. Læs mere
Af Siddik Lausten
12.12.17, 18:30
Hvad med at krydstjekke med vælgerne, om LA har opbakning til igen at gamble med den danske velfærd? Læs mere
Af Anders Vistisen
12.12.17, 10:54
I denne juletid bør der i en verden, som plages af nød, elendighed, vold og terror, også være plads til at sætte fokus på lyspunkterne. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
11.12.17, 18:33
Hvis de seneste dages politiske teater var fiktion, ville kaosscenerne fra Finans- og Statsministeriet være kanon underholdning. Desværre er de kaotiske forhandlinger mellem regeringen og Dansk Folkeparti benhård virkelighed, og første akt har allerede gjort Danmark fattigere. Læs mere
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for selv at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her