<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ti falske myter om Nye Borgerliges økonomiske politik

Socialisterne vil nok forsøge at skræmme danskerne med falske påstande om partiets politik.

Nye Borgerliges økonomiske plan er nu offentliggjort. Den vil helt sikkert blive angrebet af socialisterne. I stedet for, at der skal florere en masse usandheder, myter og floskler, så tænkte jeg, det var lettere at samle dem her, og så komme med konkrete, faktuelle svar. Så kan danskerne derude jo selv læse dem.

1. “Det er et frontalangreb på velfærdssamfundet”.

Nej! Det, vi siger er, at når politikerne i år bruger 100 kr., så må de næste år nøjes med 99,40 kr. Man skal godt nok være blevet en magtarrogant karrierepolitiker, hvis man vil påstå, at der ikke bliver spildt og misbrugt bare lidt penge i det offentlige, og at det selvfølgelig er muligt at levere god kernevelfærd, mens man skære noget frås væk. Ja, så burde de politikere ærligt talt ikke være i nærheden af ansvaret.

2. “Der er ikke penge til, at der bliver flere ældre”.

Lad os kigge på det faktuelle: Det kaldes det demografiske træk. Det har vi fuldt medregnet i den økonomiske plan og afsat de 43 milliarder, som dette koster, så der f.eks. kan ansættes det nødvendige pleje- og sundhedspersonale til denne udvikling.

3. “I fjerner den grønne check og gør pensionisterne fattigere”.

Lad os kigge på det faktuelle. Den grønne check er faktisk ikke en check, men et fradrag. Det er korrekt, at dette fradrag fjernes, men kun fordi el-afgiften sænkes markant mere. Det svarer til, at du godt nok ikke længere får 800 kr, men du til gengæld så slipper for at betale 1.600 kr. Den byttehandel skal man godt nok vist være socialist for ikke at kunne se det fornuftige i. Derudover hæves ældrechecken, andre afgifter sænkes og modregningen for arbejde fjernes. Resultatet: Flere, ikke færre penge til pensionisterne.

4. “Folk skal nu leve af 6.000 kr”.

Nej! Nye Borgerlige vil gøre op med det nuværende kontanthjælpssystem og jobcentrene, hvor syge folk er fejlagtig placeret, så derfor vil de slet ikke være i dette system fremover. For de raske arbejdes der ikke længere med en basisydelse. Vi siger, at for de raske og rørige som bliver arbejdsløse, så har langt de fleste jo først 2 år på dagpenge, inden man ryger på kontanthjælp. Der starter man så på fuld ydelse, og trappes kvartalsvis langsomt ned til ydelseskommissionens grundbeløb. Der skabes over 200.000 job i det private, så man har rig mulighed for at tage et arbejde.

5. “Nedslidte mister deres efterløn”.

Nej, og ingen mister det, som de har betalt ind til deres efterløn. Hvis du er nedslidt, så du ikke kan arbejde, skal du have en førtidspension. Hvis du kan arbejde lidt og er tættere på pensionen, så kan du få en seniorpension. Hvis du bare har været mange år på arbejdsmarkedet, så kan du nu få en Arne-pension. Derfor giver det ikke mening på sigt, at vi betaler raske for at træde ud af arbejdsmarkedet, når vi ved, vi får mangel på arbejdskraft. Alle fra 55 år og op vil kunne fortsætte i systemet. For 54-årige og derunder, som jo vil 13 år og mere til en mulig efterløn, vil få udbetalt deres indbetalinger til efterlønnen, fremadrettet opleve skatte- og afgiftssænkninger, som de kan spare op, og derved selv bedre træffe beslutning om fratrædelse.

6. “NB vil fjerne SU for alle”.

Nej, SU’en bevares op til bachelorniveau. Men vi har et problem med udlændinge, der tærer på kassen, og vi over-uddanner for mange ud i arbejdsløshed, og gør ansættelser i det offentlige dyrere end nødvendigt. Derfor gør vi den offentlige støtte over bachelorniveau til et lån. Disse lange akademiske uddannelser resulterer oftest i høje betalte stillinger, og med en flad skat på 37 pct. og forhøjet beskæftigelsesfradrag, så bliver det ikke et problem hurtigt at betale dette tilbage.

7. “NB vil fyre 100.000 sygeplejersker og sosu’er”.

Nej! Der bliver tværtimod afsat 43 milliarder netop til at ansætte det nødvendige personale på disse områder. Men der vil helt sikkert være offentligt ansatte, som fremover vil arbejde i det private i stedet for det offentlige. F.eks. vil der ikke være 2-3.000 i DR, og 8.000 i jobcentrene. Der vil være projektledere, kommunikationsfolk og andre, hvis arbejdskraft er ønsket af det private, som vil rykke derover. Flere unge vil i fremtiden kigge mod det private for deres karriere, og yderligere vil der over 15 år være en betydelig naturlig afgang og udvikling i opgaverne. Derfor kan man ikke sætte præcis tal på, hvor mange færre, det er - eller hvem det er. Det kommer helt an på de politiske beslutninger. Det er klart, hvis der rykkes en kommunal kommunikationsmedarbejder til 700-800.000 kr fra offentligt til privat, så vil det være færre, end hvis det er HK’ere og sosu’er til 350.000 kr om året. Hvis man undlader at bygge et unødvendigt fancy nyt rådhus, så vil man ikke skulle justere på samme måde på andre områder. Hvis man fyrer sygeplejersker i stedet for at fjerne ulandsbistanden. Men det er netop, hvad vi gør op med. Fremover skal der være det nødvendige antal medarbejdere til at kunne levere god kernevelfærd. Hverken flere eller færre.

8. “Der indføres mere brugerbetaling”.

Lad os kigge på fakta. Nye Borgerlige har aldrig arbejdet med øget brugerbetaling, og det begynder vi heller ikke på med den nye plan. Længere er den sådan set ikke.

9. “Det er bare ukonkrete fantasimilliarder”.

Nye Borgerliges plan er mere end fuldt ud finansieret. Vi vil gøre op med det frås, som i årevis har foregået i det offentlige. Det er omfattende, og det har eksterne økonomer også regnet på og fremlagt. Men vi forventer også, at de politikere, som i årevis har været en aktiv del af dette, eller som bare har vendt det blinde øje til... ja, de vil forsvare sig. De vil påstå, det ikke kan lade sig gøre. For det er jo foregået på deres vagt. Det er jo deres ansvar. Men vi er ikke sat i verden for at beskytte disse politikeres forfængelighed, og derfor skal der gøres op med dette. Det er tid til at få respekten og anstændighed for borgernes skattekroner tilbage i dansk politik. Derfor påtager vi os også løbende at fremsætte beslutningsforslag for 6 milliarder hvert år, så det bliver tydeligt for enhver, at det kan lade sig gøre. 6 milliarder er mange penge, men ikke, når man tænker i procenter og ud af over 1260 milliarder. Og tænk bare på DR, jobcentrene, eksterne konsulenter, integrationsprojekter, udgifter til udlændinge, dårligt drevne kommuner, ja. .listen er nærmest utømmelig.

10. “Det er kun de rige, som får gavn af NB’s politik.

Intet kunne være mere forkert. Nye Borgerlige afsætter flere penge til skatte- og afgiftssænkninger i bunden end i toppen. Ingen skal betale skat af de første 90.000 de tjener, og derefter kun 37 pct. Og når vi siger 37 pct., så mener vi det, da vi fjerner arbejdsmarkedsbidraget på de 8 pct. helt. Læg dertil, at vi sænker el-afgifter betydeligt, fjerner og sænker en række andre afgifter, samt registreringsafgiften på bilen og en ganske almindelig arbejderfamilie, vil have 5.900 kroner om måneden mere i lommen til dem selv. Det kan godt være, det ikke tæller i socialisternes øjne, men der, hvor jeg kommer fra, så er det altså noget, der batter.

Så der har I dem.

De ti sandsynligvis største falske myter, som de sikkert vil forsøge sig med. Konkret og faktuelt modbevist. Alt kan findes på hjemmesiden.

Og så glæder jeg mig ellers til at kunne begynde at fokusere på alle de fantastisk tiltag, som planen indeholder til gavn for danskerne: f.eks. fjernelse af AM, registreringsafgiften, sænkelse af el-afgift, mere hjælp til de svageste pensionister, oprydning i love og regler, et skattesystem man kan forstå, et opgør med frås, et opgør med jobcentrene og systemets uhyrligheder, et stop for alle de milliarder til udlændinge, offentligt ansatte der får sat deres faglighed fri, bedre kernevelfærd for borgerne, et konkret rigere og friere Danmark, både national økonomisk og for den enkelte… ja, bare for at nævne nogle af tiltagene.

Kort sagt, et mere borgerligt Danmark, hvor politikerne bestemmer mindre og danskerne mere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere