<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Enhedslisten gør noget godt for de laveste indkomster – vel gør de ej

Hvis Enhedslisten virkelig bekymrer sig om folk i lavindkomstgruppen, hvorfor har de så stemt for en finanslov, som gør dem fattigere?

Her er det spørgsmål, medierne burde stille Enhedslisten, når de er færdige med at agere mikrofonholder: Hvis Enhedslisten kerer sig om folk i lavindkomstgruppen, hvorfor har I så stemt for en finanslov, som gør dem fattigere?

For det er de faktuelle forhold. Det passer selvfølgelig ikke helt så godt ned i Enhedslistens fortælling, og det passer åbenbart heller ikke lige ned i mediernes vinkling. Men det er ikke desto mindre det, som er den faktuelle virkelighed.

Ikke nok med, at 2020-finansloven gjorde alle indkomstgrupper fattigere, nej… den gjorde den laveste indkomstgruppe mest fattigere. Og det er en finanslov, der er indgået mellem regeringen, SF, De Radikale – og netop Enhedslisten.

Læg hertil, at Enhedslisten er med i en bilafgiftsreform, som også især rammer lavindkomstgrupperne, og så tegner der sig et billede af et parti, som over for deres vælgere og folk på disse ydelser gerne vil fremstå som et parti, der gør noget godt for dem, men når det så kommer til der, hvor det tæller... ja, så viser fakta bare et helt andet billede.

På samme måde, når det kommer til at fjerne ægtefælleafhængigheden. Der forsøger de også at skabe den illusion, at de reelt gør, hvad de kan, for at afskaffe den. Men virkeligheden er blot, at de valgte at prioritere flere midler til DR i stedet for at hjælpe disse mennesker.

Igen er der milevid forskel på det fortalte politiske spin, og hvad der rent faktisk sker.

Nu er den længe ventede ydelsesrapport så landet, og straks fortsætter Enhedslisten deres fortælling. Jeg ville sådan ønske, at der var en journalist, der stillede de kritiske spørgsmål. Hvis Enhedslisten virkelig kerer sig om dem, der kun har lidt i lommerne, hvorfor stemmer partiet så ikke for afgifts- og skattelettelser for denne gruppe? De har jo stemt direkte imod disse siden valget.

Det er for folk i denne gruppe jo grundlæggende ligegyldigt, om de oplever, at pengene strækker sig længere, fordi de får højere ydelser, eller om det er, fordi de ikke skal aflevere så meget til staten. Men nej! Det vil Enhedslisten ikke. For når det kommer til at vælge mellem at gøre noget godt for borgerne på den ene side og så på den anden side fortsat have magt og kontrol over dem og en masse skattekroner, man kan dele ud til vennerne, så vælger Enhedslisten altid det sidste.

Måske vil det lykkes for venstrefløjen at få ændret lidt på nogle ydelser. Jeg tror mest på, at det meste bliver sparket til hjørne, og at man bare fortsætter med det midlertidige tilskud, som i øvrigt rammer helt skævt og mest hjælper udlændinge, hvor mange aldrig har været på arbejdsmarkedet overhovedet. Men læg godt mærke til det, som så sandsynligvis følger herefter. Endnu flere stigende skatter og afgifter, og så er det jo reelt ligegyldigt.

Derfor er det på tide, at man kalder venstrefløjens bluff om at ville det godt for lavindkomstgrupperne i samfundet. Man tænker mest på udlændinge og venstrefløjens eget behov for feel good-politik.

Danskerne i denne gruppe er reelt bare endnu et værktøj i venstrefløjens tanker om en fuldkommen statsmagt, hvor alle borgere er afhængige af politikerne og deres velvilje.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere