<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Enhedslisten gør noget godt for de laveste indkomster – vel gør de ej

Hvis Enhedslisten virkelig bekymrer sig om folk i lavindkomstgruppen, hvorfor har de så stemt for en finanslov, som gør dem fattigere?

Her er det spørgsmål, medierne burde stille Enhedslisten, når de er færdige med at agere mikrofonholder: Hvis Enhedslisten kerer sig om folk i lavindkomstgruppen, hvorfor har I så stemt for en finanslov, som gør dem fattigere?

For det er de faktuelle forhold. Det passer selvfølgelig ikke helt så godt ned i Enhedslistens fortælling, og det passer åbenbart heller ikke lige ned i mediernes vinkling. Men det er ikke desto mindre det, som er den faktuelle virkelighed.

Ikke nok med, at 2020-finansloven gjorde alle indkomstgrupper fattigere, nej… den gjorde den laveste indkomstgruppe mest fattigere. Og det er en finanslov, der er indgået mellem regeringen, SF, De Radikale – og netop Enhedslisten.

Læg hertil, at Enhedslisten er med i en bilafgiftsreform, som også især rammer lavindkomstgrupperne, og så tegner der sig et billede af et parti, som over for deres vælgere og folk på disse ydelser gerne vil fremstå som et parti, der gør noget godt for dem, men når det så kommer til der, hvor det tæller... ja, så viser fakta bare et helt andet billede.

På samme måde, når det kommer til at fjerne ægtefælleafhængigheden. Der forsøger de også at skabe den illusion, at de reelt gør, hvad de kan, for at afskaffe den. Men virkeligheden er blot, at de valgte at prioritere flere midler til DR i stedet for at hjælpe disse mennesker.

Igen er der milevid forskel på det fortalte politiske spin, og hvad der rent faktisk sker.

Nu er den længe ventede ydelsesrapport så landet, og straks fortsætter Enhedslisten deres fortælling. Jeg ville sådan ønske, at der var en journalist, der stillede de kritiske spørgsmål. Hvis Enhedslisten virkelig kerer sig om dem, der kun har lidt i lommerne, hvorfor stemmer partiet så ikke for afgifts- og skattelettelser for denne gruppe? De har jo stemt direkte imod disse siden valget.

Det er for folk i denne gruppe jo grundlæggende ligegyldigt, om de oplever, at pengene strækker sig længere, fordi de får højere ydelser, eller om det er, fordi de ikke skal aflevere så meget til staten. Men nej! Det vil Enhedslisten ikke. For når det kommer til at vælge mellem at gøre noget godt for borgerne på den ene side og så på den anden side fortsat have magt og kontrol over dem og en masse skattekroner, man kan dele ud til vennerne, så vælger Enhedslisten altid det sidste.

Måske vil det lykkes for venstrefløjen at få ændret lidt på nogle ydelser. Jeg tror mest på, at det meste bliver sparket til hjørne, og at man bare fortsætter med det midlertidige tilskud, som i øvrigt rammer helt skævt og mest hjælper udlændinge, hvor mange aldrig har været på arbejdsmarkedet overhovedet. Men læg godt mærke til det, som så sandsynligvis følger herefter. Endnu flere stigende skatter og afgifter, og så er det jo reelt ligegyldigt.

Derfor er det på tide, at man kalder venstrefløjens bluff om at ville det godt for lavindkomstgrupperne i samfundet. Man tænker mest på udlændinge og venstrefløjens eget behov for feel good-politik.

Danskerne i denne gruppe er reelt bare endnu et værktøj i venstrefløjens tanker om en fuldkommen statsmagt, hvor alle borgere er afhængige af politikerne og deres velvilje.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Steffen Husted Damsgaard
22.06.21, 17:41
Decentrale uddannelser er nøglen til vækst og udvikling i hele landet. For det er en kæmpe barriere, når et områdes stærkeste ressource – de unge – tvinges til at forlade det Læs mere
Af Martin Lidegaard
22.06.21, 08:30
Regeringen har ret i, at der er et skrigende behov for flere uddannelser uden for de store byer. Men det er hul i hovedet at finde pengene ved at skære på de samme uddannelsespladser i byerne. Danmark har brug for mere uddannelse, ikke mindre. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
22.06.21, 08:00
Velorkestrerede kampagner arbejder for at begrænse rettigheder for kvinder og LGBTQ. Læs mere
Af Uffe Elbæk
21.06.21, 22:14
Hvorfor er arrestationen af de 350 kommunister ikke mejslet ind i vores allesammens bevidsthed og hukommelse? Hvorfor er der ikke en historisk mindeplade på Christiansborg, der fortæller denne historie? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.06.21, 22:11
Rigtige eliter kan noget. Men der er absolut intet elitært over kunstnerne i dag. Engang var kunstnerne uforlignelige håndværkere, der kunne vække både begejstring og alvor og minde os om livets storhed. Det er et par århundreder siden, vi havde den slags kunstnere Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.06.21, 13:30
Den eneste brugbare metode til at undersøge forskelle mellem grupper er ved at se på, hvordan de klarer sig i gennemsnit. Vel at mærke samlede grupper. Ellers får man et skævt resultat ud af sine undersøgelser, som det er tilfældet med en undersøgelse fra Kraka om integration af muslimer. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.06.21, 21:36
At det var Aaja Chemnitz Larsen, der fik Folkemødets Dialogpris, var helt passende. Det har aldrig været vigtigere med dialog i rigsfællesskabet end nu. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.06.21, 21:12
Der er behov for et lønsystem, der i højere grad belønner dygtighed og flid. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.06.21, 10:00
Alle vore problemer med islam udspringer af en konflikt, som vores beslutningstagere valgte at se bort fra, og som selv den kloge Svend Brinkmann drømmer om at trylle helt væk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
19.06.21, 00:00
Der er og bliver forsat brugt flere milliarder kr. på bl.a. erstatning til minkavlerne, på hjælpepakker, coronatestkits og -centre, vaccineprogrammer, overvågningsudstyr og krigsmateriale og skattelettelser til de rigeste danskere, men når det kommer til sygeplejerskerne, så kan man ikke finde flere penge, og nogle spørger endda, hvor pengene skal komme fra - det er noget vås. Læs mere