<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Politikerne dræbte Smukfest uden grund

Det giver ganske enkelt ikke mening, det som foregår på Christiansborg.

Da regeringen og en række partier præsenterede den nye nedlukningsaftale stod det lysende klart, at de havde besluttet sig for, at der ikke skulle afholdes festivaler i år rundt i landet.  

Jeg havde faktisk heller ikke forventet andet fra regeringen. De har hele vejen igennem stået på et overforsigtighedsprincip, hvor man længe har forladt princippet om bare en snert af proportionalitet.

Godt nok havde Mette Frederiksen siddet og sagt på tv, at hun da forventede at Smukfest ville kunne afholdes, men selvom mange sikkert hoppede på den, så var det jo blot endnu et mediestunt i rækken.

Gad vide om beslutningen reelt ikke allerede var taget?

Men det er både en dårlig og yderst forhastet beslutning, partierne bag aftalen har truffet. Lad mig skitsere nogle tal, som selvfølgelig er estimater, men de understreger med al tydelighed, hvorfor beslutningen er forfejlet.

På nuværende tidspunkt har ca. 1,4 millioner fået tilbudt første stik. Tilmed er risikogrupperne og de ældste vaccineret. Et estimat på hvor mange der allerede har haft corona ligger mellem 4-600.000. Det betyder ca. 2 millioner danskere.

Dette tal vil blot stige frem til sommeren. Jeg har endnu ikke fået nogen dokumentation fra sundhedsministeriet, der påviser at covid-19 skulle agere fuldstændig anderledes end andre sæson virusser, og derfor pludselig vil accelerere og komme ud af kontrol i løbet af sommeren her i de nordiske lande.

Og der er absolut intet som tyder på, at der skulle komme et pres på sundhedsvæsenet. Det siger sundhedsstyrelsen også selv, som forventer et dalende indlæggelsestal fremover, da vacciner, immunitet og sæsoneffekten vil blive stadig kraftigere. Desuden er det heller ikke folk i risikogrupperne, der normalt deltager på Smukfest. 

Når vi så kigger frem på august og sammenligner med tallene fra sidste år og ser hvor lave de var sidste år, hvor der tilmed var færre med overstået forløb, slet ingen vaccinerede og ej heller et coronapas, så bliver det soleklart at den politiske beslutning om reelt at lukke Smukfest i 2021 er dybt forfejlet, unødvendig, og blot truffet for at passe ned i regeringens fortælling.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere