<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Disse ting burde være en aprilsnar

Nogle af de værste jokes er desværre ikke jokes, men pinlig sandhed under den nuværende regerings ledelse.

De sociale medier flyder i dag over med sjove, kreative, irriterende, intetsigende, fjollede, pinlige, dårlige, fantastiske aprilsnar jokes.

Men nogle af de største og værste jokes, er desværre ikke jokes, men virkelighed under det socialdemokratiske rædselsregime, som er i fuld gang med at ødelægge Danmark.

Lad mig bare lige nævne tre:

  • Det lykkedes regeringen at lave en finanslov 2020 med sine støttepartier, som gjorde samtlige indkomstgrupper fattigere. Ja, man tror faktisk ikke på at det er muligt. Og når man kigger på meningsmålingerne, så virker det til at danskerne faktisk belønner partierne for at gøre dem fattigere. Ja, man tror det er en aprilsnar. Men det er såmænd virkeligheden i Danmark anno 2021.
  • De mange sidste regeringer på tværs af politiske skel har faktisk øget beskæftigelsen. Det har de gjort, fordi de ved, at det er en af nøglestenene til at kunne finansiere de fælles velfærdsgoder, som er blevet gjort uafhængig af indtægt. Men siden Mette Frederiksen kom til, har vi set en venstredrejning i dansk politik, som ikke er set i mange år. Det virker som om man er fuldstændig ligeglad med de faktuelle økonomiske realiteter, og kun tænker kortsigtet magtbevarelse. Derfor har man set den første regering længe, som faktisk mindsker beskæftigelsen. De kan komme afsted med det, fordi de ved, at den gennemsnitlige vælger tænker kortsigtet og ikke kan overskue, hvilke betydninger dette vil få ud i fremtiden, men bare er tilfredse - hvis de - specifikt får mere lige nu. At danskerne derved accepterer at regningen ender i børneværelserne, da man reelt set lånefinansiere dele af sit overforbrug… Ja, det burde jo være en aprilsnar. Men det er såmænd virkeligheden i Danmark anno 2021.
  • Punkt tre handler om grundloven. I ved, den lille lov, som politikerne ynder at hylde hvert år den 5. juni. Vi er nu kommet dertil, hvor en regering kan komme afsted med at bryde grundloven, men bare fortsætte med at regere. Vi er kommet dertil, hvor en statsminister kan udstikke en ulovlig ordre, som dræber et helt erhverv, og så længe man bare giver nok til sit parlamentariske grundlag af andre folks penge, så kan man fortsætte, som om intet var sket og bare sende den unødvendige milliardregning til danskerne. Ja, helt grotesk bliver det, når man ser på at ca. 1/3 af vælgerne faktisk stadig bakker op om det parti og de mennesker, som har brudt grundloven. Ja, hvis man tager støttepartierne med, så er det faktisk et flertal af danskerne. At et flertal af danskerne på denne måde viser sig ligeglade med grundloven, burde jo være den største aprilsnar nogensinde, men det er desværre virkeligheden i Danmark anno 2021.

Så der har I dem. Ting, som burde være en aprilsnar. Man kunne have lavet listen meget længere. Nu er der sikkert nogle, som vil skrive: Ja, Nye Borgerlige burde også være en aprilsnar som en kommentar til dette indlæg. Men den har jeg så lige ødelagt for jer. Så nu gør I jer så enten skyldige i ikke at have læst hele bloggen, men kun overskriften, eller bare være ufattelige ukreative.

Men alle får alligevel et ønske om en god påske.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
22.10.21, 11:00
Mette Frederiksen lever til fulde op til sit løfte om at ligne Anker Jørgensen. Hans økonomiske politik kom nær afgrunden. Hvad med efterfølgerens? Hvor ender den? Læs mere
Af Henrik Dahl
21.10.21, 13:45
En klumme i svenske Aftonbladet er en opvisning i, hvordan man gør vold på virkeligheden, så den passer til ens egen opfattelse af den. Læs mere
Af Søren Gade
21.10.21, 13:00
Priserne på gas og el eksploderer, men hvad er alternativet? Atomkraften har været placeret i skammekrogen i årtier. Men vi har ikke råd til at negligere energiformens muligheder som en del af en grøn løsning. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.10.21, 08:19
Danmark tager ikke ligestillingen alvorligt nok, og det har konsekvenser for placering på internationale ranglister, så det er på høje tid, at sagen tages op i Folketinget. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere