<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Disse ting burde være en aprilsnar

Nogle af de værste jokes er desværre ikke jokes, men pinlig sandhed under den nuværende regerings ledelse.

De sociale medier flyder i dag over med sjove, kreative, irriterende, intetsigende, fjollede, pinlige, dårlige, fantastiske aprilsnar jokes.

Men nogle af de største og værste jokes, er desværre ikke jokes, men virkelighed under det socialdemokratiske rædselsregime, som er i fuld gang med at ødelægge Danmark.

Lad mig bare lige nævne tre:

  • Det lykkedes regeringen at lave en finanslov 2020 med sine støttepartier, som gjorde samtlige indkomstgrupper fattigere. Ja, man tror faktisk ikke på at det er muligt. Og når man kigger på meningsmålingerne, så virker det til at danskerne faktisk belønner partierne for at gøre dem fattigere. Ja, man tror det er en aprilsnar. Men det er såmænd virkeligheden i Danmark anno 2021.
  • De mange sidste regeringer på tværs af politiske skel har faktisk øget beskæftigelsen. Det har de gjort, fordi de ved, at det er en af nøglestenene til at kunne finansiere de fælles velfærdsgoder, som er blevet gjort uafhængig af indtægt. Men siden Mette Frederiksen kom til, har vi set en venstredrejning i dansk politik, som ikke er set i mange år. Det virker som om man er fuldstændig ligeglad med de faktuelle økonomiske realiteter, og kun tænker kortsigtet magtbevarelse. Derfor har man set den første regering længe, som faktisk mindsker beskæftigelsen. De kan komme afsted med det, fordi de ved, at den gennemsnitlige vælger tænker kortsigtet og ikke kan overskue, hvilke betydninger dette vil få ud i fremtiden, men bare er tilfredse - hvis de - specifikt får mere lige nu. At danskerne derved accepterer at regningen ender i børneværelserne, da man reelt set lånefinansiere dele af sit overforbrug… Ja, det burde jo være en aprilsnar. Men det er såmænd virkeligheden i Danmark anno 2021.
  • Punkt tre handler om grundloven. I ved, den lille lov, som politikerne ynder at hylde hvert år den 5. juni. Vi er nu kommet dertil, hvor en regering kan komme afsted med at bryde grundloven, men bare fortsætte med at regere. Vi er kommet dertil, hvor en statsminister kan udstikke en ulovlig ordre, som dræber et helt erhverv, og så længe man bare giver nok til sit parlamentariske grundlag af andre folks penge, så kan man fortsætte, som om intet var sket og bare sende den unødvendige milliardregning til danskerne. Ja, helt grotesk bliver det, når man ser på at ca. 1/3 af vælgerne faktisk stadig bakker op om det parti og de mennesker, som har brudt grundloven. Ja, hvis man tager støttepartierne med, så er det faktisk et flertal af danskerne. At et flertal af danskerne på denne måde viser sig ligeglade med grundloven, burde jo være den største aprilsnar nogensinde, men det er desværre virkeligheden i Danmark anno 2021.

Så der har I dem. Ting, som burde være en aprilsnar. Man kunne have lavet listen meget længere. Nu er der sikkert nogle, som vil skrive: Ja, Nye Borgerlige burde også være en aprilsnar som en kommentar til dette indlæg. Men den har jeg så lige ødelagt for jer. Så nu gør I jer så enten skyldige i ikke at have læst hele bloggen, men kun overskriften, eller bare være ufattelige ukreative.

Men alle får alligevel et ønske om en god påske.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.04.21, 11:35
Der er desværre nu kun ét parti i Danmark, som ikke køber Socialdemokratiets nye absurde samfundskontrakt. Læs mere
Af Isabella Arendt
16.04.21, 08:11
Der er brug for decentralisering. Der er brug for en helt grundlæggende erkendelse af, at der i Danmark er millioner af voksne mennesker, som selv kan tage ansvar for deres liv og hverdag. Læs mere
Af Henrik Dahl
15.04.21, 23:42
Vi er inødt til at genoverveje hele det spørgsmål om indoktrinering i folkeskolen, man diskuterede i 1970’erne. Der skal være metodefrihed og åbenhed i folkeskolen. Men der må også være nogle retningslinjer som sikrer, at det kontroversielle ikke bliver forklædt som det ukontroversielle. Læs mere
Af Søren Gade
15.04.21, 13:00
Mine gamle kolleger i Folketinget må vågne op: Markedsføringen af spil​ er stukket totalt af, og det bør stoppes omgående. Ikke kun ved at fjerne dem i bedste sendetid. Nej, med et totalt forbud. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.04.21, 02:38
Der bør omgående indføres frit valg til selv at bestemme, hvilken vaccine man ønsker. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.04.21, 14:13
Rapport i Storbritannien fandt ingen diskrimination mod minoriteter – nu sammenlignes den sorte formand med en ”onkel Tom”. Læs mere