<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringen manipulerer befolkningen med nye Corona tal

Det handler ikke længere om Covid-19, men om magtspillet på Christiansborg.

Så skete det igen. Regeringen ændrer på grundlæggende nøgletalsberegninger om covid-19. Og timingen er ikke tilfældig. Det sker nemlig lige op til genåbningsforhandlingerne, hvor regeringen ikke ønsker at åbne op, og derfor har brug for nogle tal, de kan bruge som fundament for deres argumentation.

Men hvorfor vil de dog da have tal, som de kan bruges til dette? Ja, svaret er ligeså simpelt, som det er skræmmende. Det handler ikke længere om corona, men alene om den politiske fortælling og om magten på Christiansborg.

Det handler om at bevare fortællingen om "Mor Mette", som har fået Danmark godt igennem, selvom der er data, som tyder på at dette billedet står langt mere grumset, end først antaget.

Derfor har regeringen brug for at bevare restriktioner. Derfor har regeringen brug for at danskerne køber deres nye socialdemokratiske samfundskontrakt. Hvilket i øvrigt er en fuldstændig obskur og sygelig kontrakt, hvor vi danskere konstant skal bevise, at vi er raske nok til at tage del i det socialdemokratisk kontrol- og overvågningssamfund.

Mette Frederiksen har ganske enkelt ikke råd til at åbne op, da det vil stå tydeligt for langt flere, at nedlukningen i december var dybt forfejlet på mange områder.

Og så er det jo rart man kan styre myndighederne. Sjældent er der set et så stort misbrug af embedsværket og myndigheder, som denne regering excellerer i. Når det er opportunt, så smider man dem foran sig, og insisterer på at følge dem loyalt, og når myndighedernes udmeldinger og holdninger ikke passer til regeringens ønsker.... Ja, så vælger man straks at understrege, at myndighederne jo kun giver råd og vejleder. Smart…..lidt, for smart.

Den seneste finte består i, at man nu er begyndt at opgive antal smittede på baggrund af både PCR-testene og antistof(lyntest). Tidligere opgav man kun pcr testene i statistikken. Og derefter opgav man dem separat. Det gjorde man, da man fra myndighedernes side, ikke mente at lyntestene var troværdige nok.

Men det dur ikke længere. For regeringen har jo besluttet sig for sin nye samfundskontrakt, som skal sikre Mette Frederiksen genvalg. Og i den skal alle testet mindst to gange om ugen, så illusionen bevares, og det kan næppe lade sig gøre uden massiv brug af lyntest. Derfor er der blevet købt massivt ind af nye lyntest til dette formål, som ikke kræver helt samme ubehag for borgerne, da den ikke skal så langt op i næsen.

Ja, ved lanceringen virkede det nærmest som om regeringen forventede, at danskerne burde udvise taknemlighed for de nye tests. Vanviddet vil åbenbart insistere på at nå nye højder.

Nu er der bare et lille bitte problem med de nye test. De er frygtelig upræcise. Faktisk så meget at der ved 50.000 test kan forventes 250 falsk positive. Og lige nu tester man ca. 100.000 ved lyntest, hvilket potentielt kan give 500 falsk positive. Det lyder måske for nogen ikke som meget, men når det samlede antal smittede er ca. 780, så bliver tallet lige pludselig langt mere alvorligt.

Faktisk fuldstændig misvisende, hvis man er flink. Og manipulerende, når man nu kender regeringens taktik og strategi.

Man forsøger sig så med en helgardering, da man påpeger at tallet jo vil blive justeret bagudrettet i takt med at resultaterne kommer ind. Men det svarer lidt til, at vi alle pludselig skulle begynde at interesseret for hvordan vejret var for 4 dage siden, i stedet for hvordan det er i dag, og hvordan vi kan forvente det bliver i morgen.

Man burde som minimum vende det på hovedet, så man ikke medtager tal, før de er blevet bekræftet og kontrolleret.

Tilbage står, at vi mildt sagt har misvisende tal, som bliver pumpet kunstigt op, så det ser ud som om at der flere smittede end hvad tilfældet reelt er. Og hvem er det lige har brug for det i disse dages forhandlinger om genåbning..... nå ja.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere