<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Fingrene væk fra vores børn, Mette Frederiksen!

Vores børn skal ikke være prøvekaniner i Socialdemokratiets obskure nye samfundskontrakt.

Da jeg begyndte i folketinget, talte jeg med en ældre herre fra et andet parti, som havde siddet i folketinget i mange år. I løbet af samtalen spurgte jeg ham ind til, at hvis han nu skulle give mig nogle råd, hvad det så ville være? Han svarede; lad være med at lade det gå dig på, hvad de andre laver.

Jeg husker, jeg tænkte over det længe, for jeg kunne sådan set godt forstå ham. Når man havde skulle overleve og have en lang karriere i det miljø, så kunne det sagtens være en præmis og en egenskab, man måtte tilegne sig. Evne til at sige skidt pyt…

Den evne kan jeg på den ene side godt lide. Jeg bruger den selv ofte, når det kommer til de huslige pligter.

Men jeg måtte også erkende, at det bare ikke er den på måde, jeg vil forvalte det mandat, som befolkningen har givet mig. For skidt pyt, bliver let til ligegyldighed.

Så jeg vil ikke bare være ligeglad med, hvad de andre laver. Det går mig på. Jeg bliver vred. Ja, jeg sagde det forbudte ord i politik, vred. Man skulle jo nødig vise følelser.

Men jeg er vred!

Vred over at se mit land forsvinde længere og længere ind i den socialdemokratiske vision. Og nu er de blevet så magtfulde, at de ikke lægger skjul på det længere. Senest talte de åbent om den nye samfundskontrakt, som vi borgere skal indgå med dem.

Det blev sagt ganske tydeligt. Hvis vi borgere gerne vil have vores frihed tilbage, så skal vi acceptere den nye socialdemokratiske samfundskontrakt med messetestning og overvågning.

En fuldstændig vanvittig og obskur model, som vel nærmest hører til i en 90 science-fiction Blockbuster. Men det er nu virkeligheden her i Danmark anno 2021.

Og for lige at sætte trumf på, så er det da selvfølgelig vores børn, som skal være de første. Man er vel børnenes statsminister.

Derfor vil Mette Frederiksen nu kræve at vores børn skal lade sig masseteste flere gange om ugen. Hun mener åbenbart det er rimeligt og fair, at de skal bære ansvaret for at resten af samfundet kan lukke op. Forestil jer det barn, hvis mor har en frisørsalon, der er lukket. Er man overhovedet klar over hvilket pres man nu lægger på det barn to gange om ugen, for at kunne levere en negativ test - ellers er man skyld i at mors forretning potentielt går ned.

Så toner den kommunistiske undervisningsminister tilmed stolt frem på tv og proklamerer, at man jo ikke kan lade enkelte ødelægge det for fællesskabet. Klassisk kommunisme. Væk er alle individets grundlæggende borgerrettigheder. Væk er alle rationelle propertioner i statens magt. Alt defineres i forhold til det tvangsfællesskab, som er defineret af magthaverne.

Jeg græmmes!

Og helt forrykt bliver det, når det samtidig forklares, at for de yngre børn, er der skam kun tale om en kraftig anbefaling. En kraftig anbefaling?!? Undskyld mig, men hvad bilder du dig egentlig ind? Har du overhovedet nogen forestilling om hvilken splid og utryghed, sådan en udmelding skaber.

Nu bliver det pludselig en kamp i den enkelte klasse mellem elever og elever, og forældre og forældre. Jeg har været i den danske folkeskole i nok år til at vide, at det meget let kan ende i ballade og en moraliserende udskamning af børn i klasserne, som på ingen måde er rimelig.

Så budskabet er klart! Hold fingrene fra vores børn. De skal ikke være prøveklude i den nye obskure socialdemokratiske samfundskontrakt.

Lad nu børnene komme tilbage i skolen uden denne vanvittige massetestning. Vis nu tillid til de fagfolk, som er rundt om dem. Vis nu tillid til danskerne. Indfør den norske model, så der skabes fleksibilitet og variation alt efter den aktuelle situation, man står overfor lokalt.

Lige nu lider vores børn unødvendigt, fordi ideologi er vigtigere end pragmatik, fleksibilitet og fornuft.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
22.10.21, 11:00
Mette Frederiksen lever til fulde op til sit løfte om at ligne Anker Jørgensen. Hans økonomiske politik kom nær afgrunden. Hvad med efterfølgerens? Hvor ender den? Læs mere
Af Henrik Dahl
21.10.21, 13:45
En klumme i svenske Aftonbladet er en opvisning i, hvordan man gør vold på virkeligheden, så den passer til ens egen opfattelse af den. Læs mere
Af Søren Gade
21.10.21, 13:00
Priserne på gas og el eksploderer, men hvad er alternativet? Atomkraften har været placeret i skammekrogen i årtier. Men vi har ikke råd til at negligere energiformens muligheder som en del af en grøn løsning. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.10.21, 08:19
Danmark tager ikke ligestillingen alvorligt nok, og det har konsekvenser for placering på internationale ranglister, så det er på høje tid, at sagen tages op i Folketinget. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere