<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Trine Bramsen er en måge

Når du har læst denne tekst, forstår du pludselig forsvarsproblematikken.

Nogle gange støder man tilfældig ind i nogen, som beskriver en kompliceret problemstilling langt bedre end andre, og end man selv ville kunne gøre. Jeg tog derfor kontakt til forfatteren og fik tilladelse til at viderebringe teksten, og jeg garanterede samtidig at gøre opmærksom på at opslaget var tænkt, som et satirisk indspark og tænkt fuldstændig apolitisk, og derfor intet har med klassisk partipolitik eller Nye Borgerlige at gøre.

Det finder jeg faktisk ganske befriende, da jeg selv til tider finder det partipolitiske Christiansborg yderst belastende og trættende, så her kommer historien om en Hanløve og en måge.


’” En uvorn seniorsergents refleksioner efter en dag på skydebanen.

Her det seneste stykke tid har man jo kunne følge den lidt løjerlige sag omkring vores korttidsansatte ufaglærte på midlertidig højere lønning, kontra ham der tilsyneladende nu betegnes som styrelseschef for det koncernfælles område, formerly known as Forsvaret.

På en solbeskinnet dag på skydebanen, slog det mig pludselig at der nok er mange af mine civile venskaber, som måske undrer sig lidt over hvorfor vi dog tager sådan på veje over udtrykket ”styrelseschef”? Så nu skal I bare høre.

For lissom at lette den kommunikative side af denne udredning, så mine civile venner ikke bliver tynget ned af tung militær lingo, har jeg valgt at bruge simpelt billedsprog, og med mine evner indenfor pædagogisk formidling, så bliver det her en ren fest.
Når man, som jeg, arbejder i militæret, så kalder vi vores øverste chef for ”forsvarschefen” eller ”FC” om man vil.
Skal jeg sætte et billede på, når man kigger med militære øjne, så er FC en gammel hanelefant, han styrer flokken den rigtige vej, og hans beslutninger er dem der gælder.

Man kan være enig, eller uenig, men FC’s ord er lov, og dem retter vi ind efter.
Spørg hvilken som helst erfaren soldat og de kan huske hvem der har været FC i deres tid.: Hvidt, Sloth, Bartels, Bartram, Bisserup, vi kan altid huske hanelefanterne.

Det er bestemt ikke dem alle der var afholdt, bevares, men vi husker dem, og vi rettede ind efter dem.....så hanelefanterne, ikk da!
På modsatte side har vi forsvarsministeren, som på nuværende tidspunkt er Trine Bramsen. Det bedste billede jeg kan give af vores forsvarsministre ud fra en soldats synspunkt, er at de bliver anset for at være en måge.....

De er enormt svære at skelne fra hinanden, og man er altid sådan lidt irriteret på forhånd når de dukker op, fordi man ved at de enten begynder at skræppe op, eller også forsøger de at vælte skraldespanden for at finde noget de måske kan kaste deres opmærksomhed på i cirka 2 minutter, inden de skider på jorden og forsvinder igen.....blot for at vige pladsen for endnu en måge.
Så når man i det her, måske lidt søgte, økosystem oplever at mågen skræpper op om at hanelefanten ikke er hanelefant, men blot et til formålet udpeget pattedyr med en lidt fesen civil titel i stil med: ”Klyngeleder for snabeldyrene” eller lignende, ja så opstår der altså lidt uro i resten af flokken.

Mestedelen af den uro skabes fordi resten af flokken kigger på mågen og tænker: ” hvad i hede hule h....... bilder den discount lørdagskylling sig ind, ved at kalde vores chef for klyngeleder, og ikke hanelefant?”

Og det er jo egentlig det der er essensen.

Hvis det økosystem der hedder Forsvaret, skal trives og bestå, så nytter det ikke noget at mågerne skider alt for meget, hverken på elefanterne, på jorden eller på den dertil udpegede klyngeleder.

Det devaluerer de værdier vi er vokset på med, og udvander den forståelse vi har for styrken i flokken, hvilket vel at mærke også er den styrke mågerne sætter deres lid til når tingene brænder på.

Nu kan man måske sidde tilbage med følelsen af at dette opslag er smule respektløst overfor vores folkevalgte korttidsansatte ufaglærte, og ja det kan der måske være noget om, men hvis hun kan overfor hanelefanten, så kan jeg også overfor mågen.

Og hvis I har været så flinke at læse hele dette opslag til ende, så er det nu at I gerne må komme med vittighederne om tykhuder, ronkedorer, Oberst Hathi (Junglebogen) og Dumbo.... gi den gas...

Mvh
Den uvorne seniorronkedor”


Ja, jeg har kun én ting at tilføje....så er den ged vist barberet..
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere