<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det her burde rydde forsiderne på alle aviser

Hvorfor reagerer statsministeren ikke på, at en dansk lærer er blevet svinet til efter at have skrevet en støtteerklæring til den franske lærer, der blev halshugget?

Alt imens der nærmest minut for minut opdateres fra De Radikales ”jeg vil være kalif i stedet for kaliffen”-møder, og Frank Jensens ”vi skal da lige have en åben afstemning om mig, og nu går jeg så”-shows, så kunne der kun lige sniges et par enkelte små artikler ind om det faktum, at vi her i Danmark oplevede et angreb på vores ytringsfrihed.

For at ære den franske lærer, som blev islamisk henrettet, fordi han valgte at vise Muhammedtegninger, skrev en dansk underviser, at hun nu ville begynde at vise tegningerne i sin undervisning.

Og hvad var resultatet af denne opdatering?

Jo, en række herboende muslimer valgte at true, intimidere og svine hende så meget, at politiet tilsyneladende anbefalede hende at gøre opslaget privat. Her er et par citater:

»Du er en lille svin«.

»Du er en foragtelig hund jeg håber også at høre dårlige nyheder om dig«.

»Helloo, slet de billeder nu, jeg siger det for din egen skyld«.

Situationen er altså den, at en underviser i Danmark ikke frit kan sige, at hun vil vise tegningerne i hendes undervisning, uden at blive truet så meget, at politiet frygter for hendes sikkerhed.

Hvorfor rydder det ikke samtlige forsider? Hvorfor skaber det ikke så megen postyr, at statsministeren reagerer kraftigt? Det er jo et direkte angreb på de helt grundlæggende elementer i et frit tænkende samfund.

I 2015, før der var noget, som hed Nye Borgerlige, blev jeg i min egenskab som underviser spurgt om dette til fagbladet Folkeskolen. Her var mit svar: »Lad mig sige det sådan: Du kan godt undervise i Mozart uden at lade eleverne høre Mozart. Men det bliver en dårligere undervisning af det. Det er det samme med Muhammed-tegningerne. Jeg viser dem, når det er relevant i forhold til at give eleverne den bedste undervisning.«

Jeg har mødt undervisere, som ikke tør vise Muhammedtegningerne, selvom de faktisk mener, det er relevant for deres undervisning.

Jeg har mødt undervisere, som helt undgår emnet, selvom de mener, det er relevant, fordi de har muslimer i klassen.

Fælles for dem alle er, at de tilsidesætter deres hovedopgave – at undervise og danne – pga. af frygt eller underkastelse.

Jeg hører stadig argumentet fra nogen, at det jo kun er ganske få, som er villige til at slå andre ihjel pga. islam. At der ikke er nogen grund til, at undervisere skal undlade at vise tegningerne. Men så forstår man hverken, hvordan frygt eller islam virker.

For der skal bare ganske få eksempler til, før mange vil lade sig intimidere.

  • Er det nu også det værd?
  • Der findes jo også andre emner, jeg bare kan tage.

Næste gang, der skal laves årsplan, så vil henrettelsen af den franske lærer og truslerne mod den danske underviser sidde i baghovedet, og nogle vil træffe et valg om at undlade emnet, selvom de med deres faglige syn finder det relevant.

Man kan så sige til dem, at de jo bare så skal vise dem.

Og jeg mener også, at lærerne i folkeskolen og på uddannelsesstederne har et ansvar. De har i alt for mange år fortiet den udvikling, som de udmærket godt kan se. De har været, og er stadig, i en mærkelig form for benægtelse. Selvom de oplever trusler, social kontrol og meget andet, så er det ikke fra den verden, man hører et krav om, at politikerne tager problemet alvorligt og handler.

Sygemeldinger, stress og dårligt arbejdsmiljø er åbenbart en pris, nogle lærere gerne vil betale for at opretholde deres egen illusion om det multikulturelle samfund.

Men selvom ansvaret også ligger på den enkelte underviser, så har vi også et fælles ansvar. Vi skal som samfund beskytte de helt grundlæggende borger- og frihedsrettigheder i Danmark.

Hvor er fagforeningerne henne? Hvor er medierne? Hvor er meningsdannerne, hvor er fodboldlandet og deres nyfundne politiske agenda? Og hvor er alle centrum-venstre-politikerne og partierne, som førte sig frem under BLM-bevægelsen?

Stort set tavshed. Kun brudt af nogle enkelte små automatik-pip, som skal fastholde vælgerne i illusionen om, at man har tænkt sig at gøre noget som helst ved udviklingen og truslen mod Danmark.

Jeg kan ikke lade være med at undres. Hvis en islamisk henrettelse af en lærer, som bare passer sit arbejde, ikke er nok … hvad skal der så egentlig til, før folk vågner op?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere