Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

30 procent mere til EU? Nej tak!

Det er ganske vanvittigt at forøge det danske bidrag til EU. Det er manglende respekt for danske skatteyderes penge.

Dette indlæg er skrevet under afslutningsdebatten i Folketinget. Nu vil nogle mene, at jeg burde bruge min tid på debatten, men systemet er så sindigt indrettet, at jeg med stor sandsynlighed ganske enkelt ikke får mulighed for at stille spørgsmål overhovedet, og derfor blot må sidde passiv på stolen i 14 timer, lige afbrudt af nogle forhandlinger i erhvervsministeriet. Men så kan jeg jo lige sætte et par ord på det, som de fleste partier i folketinget helst ikke vil tale om.

For alt imens det meste af fokus er på de famøse 1.000 kroner, så undlader man stort set at debattere det faktum, at der lægges op til at forøge Danmarks bidrag til EU med mere end 30 pct.

Ja, det er ikke en skrivefejl. Der står mere end 30 pct. Sæt det lige i relief med den daglige debat i folketinget om hvorvidt det offentlige forbrug skal stige med 0,6 eller 0,7 pct.

Hvis det lander på 6,8 mia. ekstra om året, oveni de knap 20 milliarder vi allerede sender derned, så vil de 6,8 mia. være langt flere midler end hvad man normalt finder på en finanslov. Det vil fjerne en lang række handlingsmuligheder, med mindre man hæver skatter og afgifter.

Men det er desværre kun det ene punkt. Vi mangler lige 2,1 mia. ekstra.

Det er nemlig det beløb, som Danmark skal bidrage med til den fælles EU gavebod, som man vil sende hovedsageligt til Italien og Spanien. 2,1 mia. årligt i 30 bliver regningen.

Danskerne må altså gå på arbejde, betale verdens næsthøjeste skat, for at politikerne tager disse penge og giver dem videre til folk i lande, som så har en lavere skatteprocent. Lande, som i årevis har kørt med underskud og hvor den sorte andel af landets økonomi, har en langt større andel, end de nordiske.

Det er ganske enkelt vanvittigt. Men det bliver der ikke talt om. Det virker som om der ligger en usagt aftale, om at undgå det emne.  

Og det rejser jo så det grundlæggende spørgsmål, om flertallet i Folketinget ganske enkelt ingen respekt har for danskerne og deres penge. Ingen respekt for, at danskerne også forsøger at få tingene til at hænge sammen. At de også forsøger at finde penge til regningerne.

Jeg er stolt af at repræsentere et parti og en holdning, som sætter danskerne først. Selvfølgelig vil jeg som folkevalgt sætte danskernes velvære først. Jeg håber faktisk, at folkevalgte i andre lande har det på samme måde.

Derfor siger vi klart nej til Merkels og Macrons gavebod til Italien. Hvis de ønsker at give tyskernes og franskmændenes skattekroner til italienerne, så må de gå i deres respektive parlamenter og bede om opbakning til det. Men de skal ikke tvinge os andre til det samme. Hvorfor skal vi overhovedet blandes ind i det?

Derfor skal Mette Frederiksen selvfølgelig nedlægge veto i Bruxelles. Danskernes skattekroner skal ikke sendes til Italien, hvor de så kan bruge disse penge til at sænke deres skattetryk.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere