Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sådan Boris. Brexit, here we come.

Tillykke med valget. Tillykke til UK. Tillykke til Europa.

Jeg skal ikke lægge skjul på at jeg er yderst tilfreds med valgresultatet i UK. Ja, jeg er faktisk henrykt. For ikke nok med at The Tories vandt. De vandt stort.

Så stort, at man nu endelig kan komme videre med Brexit. Det er i sandhed en skøn dag. Læg tilmed at det resulterede i et historisk valgnederlag for den største socialistiske drejning for Labour i nyere tid – ja, det kan kun glæde en borgerlig som mig. En stor tak skal samtidig lyde til Nigel Farage. Hans betydning for dette valg skal ikke underkendes.

Nu bliver folkets stemme endelig hørt. Befolkningen vil have politikerne til at levere på det resultatet som folket afgav i folkeafstemningen.

Der er ingen tvivl om, at der fremadrettet ligger hårde forhandlinger mellem Johnson administrationen og EU forhandlerne om frihandelsaftaler. Men her må EU altså droppe deres pigefornærmede tilgang(ja, det skrev jeg), hvor man forsøger at straffe sig til at få medlemslande til at makke ret. UK vil snarligt ikke længere være en del af EU. Løbet er kørt. Og tak for det.

Derfor må vi rettelig kunne have en forventning om at EU nu tager de konstruktive briller på, og får indgået nogle gode frihandelsaftaler for medlemslandene. Nu skal fokus være på at hjælpe danske, tyske og franske virksomheder til let og billig adgang til det britiske marked. Alt andet vil være ansvarsløst.

Desværre har jeg en frygt for at man stadig ikke har forstået alvoren nede i Bruxelles. Jeg frygter at man vil fortsætte den nuværende kurs, ganske enkelt for at andre lande ikke skal få samme idé som UK. Så betyder det mindre at man i sin iver for dette, reelt straffer sine egne borgere og erhvervsliv.

Jeg tror Brexit bliver en økonomisk succes for UK. Ja, der er enkelte umiddelbare økonomiske konsekvenser, som vil trække i negativ retning, men jeg deler opfattelse med en lang række anerkendte økonomer, som skyder dommedagsretorikken ned. EU’s andel af UK’s økonomi har været dalende igennem flere år, og nu står UK fri til at indgå en lang række attraktive frihandelsaftaler med store lande og områder. Det bliver spændende at følge, for det kan sætte kursen for hvad andre lande har modet til.

Og man kan og skal heller ikke gøre alt op i penge. Nu får UK endelig deres frihed og selvstændighed tilbage. Det vil nu igen være befolkningens nationalforsamling, som bestemmer landets love og retning. Det er følelsen af at få sit land tilbage.

Den længsel deler jeg. Jeg ønsker også at få Danmark tilbage.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
28.01.20, 13:51
Inden længe kommer der nok en opfordring fra amerikanerne igen, hvor de advarer om at undskylde overfor Kina. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.01.20, 13:04
JP skal bringe tegninger, jeg ikke bryder mig om Læs mere
Af Mikael Jalving
28.01.20, 10:19
Øjebliksbillede af en retskultur i frit fald efter frifindelsen af en dødsbilist ved Retten i Aarhus. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.01.20, 00:04
Regeringens valgløfter er uden hold i virkeligheden Læs mere
Af Jens Kindberg
27.01.20, 20:52
De brokker sig over, at de ikke kan tiltrække virksomheder, fordi de mangler veje og havne. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
27.01.20, 11:35
Der er ingen grund til at poste flere skattekroner i omdeling af post Læs mere
Af Nauja Lynge
26.01.20, 10:47
Flere udenlandske medier opfordrer til at besøge Grønland, inden isen smelter. Læs mere
Af Mikael Jalving
26.01.20, 07:00
Sandheden er, at vor udlændingepolitik igennem snart 40 år har været alt andet end retfærdig, realistisk, fast og fair. Læs mere
Af Nauja Lynge
25.01.20, 22:25
Skulle det forhold engang ændre sig, så laver vi en ny strategi. Indtil da er vi forenet i et kongerige, og det tager vi udgangspunkt i, når vi udformer en strategi. Læs mere