Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Terror rammer Europa, og medierne fortier det

Jeg hører ofte folk argumentere for at vi kan være stolte af vores presse og dens uvildighed. At vi skal bevare DR som tvangsfinansieret stats-tv, fordi det netop er garant for, at vi som borgere kan være forsikret om, at vi bliver oplyst. Samme argumentation hører man om mediestøtten.

Men virkeligheden synes igen og igen at påvise - den nuværende opbygning sikrer ikke dette.

Hvis man som borger får sine daglige nyheder fra fx TV2-nyhederne klokken 19, eller fra TV-avisen 21.30, så ville man faktisk overhovedet ikke være bekendt med, at der angiveligt er foregået endnu et terrorangreb i Tyskland, hvor en syrisk flygtning/migrant stjal en lastbil og påkørt andre.

Nu skriver jeg angiveligt, for at undgå de klassiske politiske korrekte, som altid forsøger at fjerne debatten fra det centrale, med deres evindelige ”Jamen, hvorfra ved du at det er terror”.

Det ved jeg ikke 100%. Det kan også være at medierne ikke ved det, selvom enhver rationel tænkende kan godt se hvad der foregår. Og selvom det endnu måske ikke officielt er blevet klassificeret som terror, så har de tyske myndigheder oplyst, at de efterforsker det som terror, og så burde det ligegyldigt definitionen, vel kategoriseres som en central og væsentlig nyhed. Især når man tænker på indholdet af de andre indslag i dagens nyheder, som blandt andet omhandlede et indslag med nogle overvægtige kvinder, som gerne vil kaldes tykke.

Men indslaget om det forfærdelige angreb i Tyskland kom ikke igennem redaktørernes nåleøje, og derfor kan vi jo konkludere følgende:

  • Enten mener redaktørerne ikke længere at det er en nyhed, når der foregår angreb mod den europæiske befolkning begået af migranter og flygtninge fra Mellemøsten.
  • Eller så ønsker redaktørerne ikke at befolkningen skal vide hvad der reelt set foregår, i frygt for at det vil modarbejde den dagsorden, som redaktørerne og deres politiske allierede har.

Måske ligger svaret et sted imellem. Ligegyldigt hvad, så mener jeg medierne grundlæggende svigter deres ansvar, og forplumrer deres berettigelse for stadig at agere som borgernes vagthund overfor magthaverne og systemet, når de fortier disse ting.

Det er selvfølgelig en generalisering. Der findes også både dygtige og skarpe journalister i Danmark. Og jeg håber på sigt, de ikke vil acceptere at de danske medier bliver gennemvædet af politisk korrekthed og en agenda, som handler om at fortie den virkelighed som foregår.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 18:55
Religionsfriheden er udvidet ved lov i 1992. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.08.20, 18:17
Og det skyldes selvsagt deres i snit langt lavere kvalifikationer. Læs mere
Af Christina Egelund
05.08.20, 17:30
”Forstå det, hvem der kan. Jeg kan ikke.” Sådan afslutter Mikael Jalving sit blogindlæg ”Importen af muslimske migranter er en kronisk fiasko”. Den afslutning er et rammende resumé. For helt ærligt, så er det en lang opvisning af, at Jalving ikke forstår ret meget, når det kommer til udlændingepolitik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 10:27
Grundtvig ønskede større frihed, end grundloven giver Læs mere
Af Nauja Lynge
03.08.20, 21:12
Jeg anbefaler på det varmeste at se denne film og bruge den til debat om forholdet mellem grønlændere og danskere. Men lad os ikke trække i den modsatte offerrolle og tro, at den ikke får international succes, fordi instruktøren er hvid.   Læs mere
Af Mikael Jalving
03.08.20, 17:07
Med syrerne var det anderledes. Der var jo tale om powerflygtninge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
02.08.20, 20:20
Sverige vil synke ned i et dybt mørke i kraft af forandringerne i sammensætningen af befolkningen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
02.08.20, 15:06
Hvem er egentlig mest uværdig. Den tvungne eller den tvingende? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
31.07.20, 12:00
Det er oprørende, at hospitalernes manglende hygiejne kræver tusinder af menneskeliv. Læs mere
Af Nauja Lynge
31.07.20, 10:43
Hovedingrediensen i fordomme mod grønlændere er selvstyrets sejlende sociale område og dansk uvidenhed.   Læs mere