Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Terror rammer Europa, og medierne fortier det

Jeg hører ofte folk argumentere for at vi kan være stolte af vores presse og dens uvildighed. At vi skal bevare DR som tvangsfinansieret stats-tv, fordi det netop er garant for, at vi som borgere kan være forsikret om, at vi bliver oplyst. Samme argumentation hører man om mediestøtten.

Men virkeligheden synes igen og igen at påvise - den nuværende opbygning sikrer ikke dette.

Hvis man som borger får sine daglige nyheder fra fx TV2-nyhederne klokken 19, eller fra TV-avisen 21.30, så ville man faktisk overhovedet ikke være bekendt med, at der angiveligt er foregået endnu et terrorangreb i Tyskland, hvor en syrisk flygtning/migrant stjal en lastbil og påkørt andre.

Nu skriver jeg angiveligt, for at undgå de klassiske politiske korrekte, som altid forsøger at fjerne debatten fra det centrale, med deres evindelige ”Jamen, hvorfra ved du at det er terror”.

Det ved jeg ikke 100%. Det kan også være at medierne ikke ved det, selvom enhver rationel tænkende kan godt se hvad der foregår. Og selvom det endnu måske ikke officielt er blevet klassificeret som terror, så har de tyske myndigheder oplyst, at de efterforsker det som terror, og så burde det ligegyldigt definitionen, vel kategoriseres som en central og væsentlig nyhed. Især når man tænker på indholdet af de andre indslag i dagens nyheder, som blandt andet omhandlede et indslag med nogle overvægtige kvinder, som gerne vil kaldes tykke.

Men indslaget om det forfærdelige angreb i Tyskland kom ikke igennem redaktørernes nåleøje, og derfor kan vi jo konkludere følgende:

  • Enten mener redaktørerne ikke længere at det er en nyhed, når der foregår angreb mod den europæiske befolkning begået af migranter og flygtninge fra Mellemøsten.
  • Eller så ønsker redaktørerne ikke at befolkningen skal vide hvad der reelt set foregår, i frygt for at det vil modarbejde den dagsorden, som redaktørerne og deres politiske allierede har.

Måske ligger svaret et sted imellem. Ligegyldigt hvad, så mener jeg medierne grundlæggende svigter deres ansvar, og forplumrer deres berettigelse for stadig at agere som borgernes vagthund overfor magthaverne og systemet, når de fortier disse ting.

Det er selvfølgelig en generalisering. Der findes også både dygtige og skarpe journalister i Danmark. Og jeg håber på sigt, de ikke vil acceptere at de danske medier bliver gennemvædet af politisk korrekthed og en agenda, som handler om at fortie den virkelighed som foregår.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Signe Munk
05.12.19, 14:30
Det kniber fortsat med at tage ansvar for den globale opvarmning. Den rammer ikke de største syndere hårdest – tværtimod. Og på COP 25 skal de rigeste lande igen holdes op på løfter om at spytte i bøssen. Læs mere
Af Harun Demirtas
05.12.19, 14:13
Jeg væmmes over de politikere, der sætter sig imod, at vi hjælper afviste udlændinge - bare fordi de er dem, de er. Og selv om mange frivillige er villige til at hjælpe. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.19, 11:24
Vi har ikke brug for flere hovsaløsninger, som ikke indeholder andet end en ommøblering af dækstolene på Titanic. Læs mere
Af Rune Lund
04.12.19, 09:59
Hvor er det skønt, at vi er sluppet af med den borgerlige regering! Læs mere
Af Isabella Arendt
04.12.19, 08:22
1 pædagog mere for hvert 185. barn. Det er en ommer, SF. Det er en ommer, kære regering. At ville være børnenes statsminister er en titel, man skal fortjene – i børnehøjde – ikke et slogan, man kan lyve om i valgkampen. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
03.12.19, 20:38
Denne finanslov gør velfærden dyrere under påskud af at hjælpe borgerne. Men allerede til næste års finanslov - og de mange, der kommer efter - vil vi opleve, at velfærden stadig er utilfredsstillende trods de øgede antal milliarder. Kuren mod den evige fordyrelse af den offentlige sektor er mere frit valg, mindre bøvl og bureaukrati, mere tillid og meget mere konkurrence. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
03.12.19, 20:12
At sige andet end at det er en udskiftning af befolkningen, når næsten to-tredjedele af indbyggerne i svenske Botkyrka har udenlandsk baggrund er konspiratorisk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.19, 19:52
Hvorfor ødelægge planen, når den hvide mand allerede har opdelt verden imellem sig? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
03.12.19, 15:47
Dansk politi oplever allerede konsekvenserne - og det bliver kun værre Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.12.19, 15:22
Vi får ikke bedre daginstitutioner af at indføre minimumsnormeringer. Der er i stedet brug for en bedre pædagoguddannelse og bedre ledelse på børneområdet Læs mere