Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Terror rammer Europa, og medierne fortier det

Jeg hører ofte folk argumentere for at vi kan være stolte af vores presse og dens uvildighed. At vi skal bevare DR som tvangsfinansieret stats-tv, fordi det netop er garant for, at vi som borgere kan være forsikret om, at vi bliver oplyst. Samme argumentation hører man om mediestøtten.

Men virkeligheden synes igen og igen at påvise - den nuværende opbygning sikrer ikke dette.

Hvis man som borger får sine daglige nyheder fra fx TV2-nyhederne klokken 19, eller fra TV-avisen 21.30, så ville man faktisk overhovedet ikke være bekendt med, at der angiveligt er foregået endnu et terrorangreb i Tyskland, hvor en syrisk flygtning/migrant stjal en lastbil og påkørt andre.

Nu skriver jeg angiveligt, for at undgå de klassiske politiske korrekte, som altid forsøger at fjerne debatten fra det centrale, med deres evindelige ”Jamen, hvorfra ved du at det er terror”.

Det ved jeg ikke 100%. Det kan også være at medierne ikke ved det, selvom enhver rationel tænkende kan godt se hvad der foregår. Og selvom det endnu måske ikke officielt er blevet klassificeret som terror, så har de tyske myndigheder oplyst, at de efterforsker det som terror, og så burde det ligegyldigt definitionen, vel kategoriseres som en central og væsentlig nyhed. Især når man tænker på indholdet af de andre indslag i dagens nyheder, som blandt andet omhandlede et indslag med nogle overvægtige kvinder, som gerne vil kaldes tykke.

Men indslaget om det forfærdelige angreb i Tyskland kom ikke igennem redaktørernes nåleøje, og derfor kan vi jo konkludere følgende:

  • Enten mener redaktørerne ikke længere at det er en nyhed, når der foregår angreb mod den europæiske befolkning begået af migranter og flygtninge fra Mellemøsten.
  • Eller så ønsker redaktørerne ikke at befolkningen skal vide hvad der reelt set foregår, i frygt for at det vil modarbejde den dagsorden, som redaktørerne og deres politiske allierede har.

Måske ligger svaret et sted imellem. Ligegyldigt hvad, så mener jeg medierne grundlæggende svigter deres ansvar, og forplumrer deres berettigelse for stadig at agere som borgernes vagthund overfor magthaverne og systemet, når de fortier disse ting.

Det er selvfølgelig en generalisering. Der findes også både dygtige og skarpe journalister i Danmark. Og jeg håber på sigt, de ikke vil acceptere at de danske medier bliver gennemvædet af politisk korrekthed og en agenda, som handler om at fortie den virkelighed som foregår.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
17.10.19, 20:38
Nej, selvfølgelig ikke, men derfor kan hun godt vise tegn på mere sund fornuft end de sidste fem statsministre tilsammen. Læs mere
Af Isabella Arendt
17.10.19, 16:24
Hver gang man definerer noget, så putter man det i en kasse, lukker låget på kassen og skærer det væk, som måtte stikke udenfor i sprækkerne. Læs mere
Af Mathias U. Vinholt
17.10.19, 15:20
Selvom der er fuld blus på arbejdsmarkedet, kan vi så se hinanden i øjnene og påstå, at fællesskabet er klar til at gribe os, hvis dampen går af kedlerne? Læs mere
Af Andreas Høstgaard Poulsen
16.10.19, 21:47
Tyrkiet og USA splitter NATO-alliancen fra hinanden. Dette understreger behovet for et stærkere europæisk samarbejde, som kan gøre EU mere uafhængig af NATO. Læs mere
Af Nauja Lynge
16.10.19, 21:15
Han ser Rigsfællesskabet, Canada og Norge som modvægt til uhindret stormagtskonkurrence. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.10.19, 18:56
Religionsfrihed og religionskritik er to sider af samme sag. Læs mere
Af Søren Gade
16.10.19, 17:00
Vi er blevet så trygge, at nogle bliver unaturligt skeptiske over for vaccination og fokuserer på bivirkninger i stedet for effekten. Læs mere
Af Jens Kindberg
15.10.19, 23:39
Transport- og Boligministeriet er ikke bedre, da embedsmændene ikke længere handler som embedsmænd. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.10.19, 16:42
Tillid er noget, man gør sig fortjent til. Ikke noget, man kan forlange Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.10.19, 00:26
Omsider bliver det for første gang muligt siden 1983, at den udøvende magt kan handle uden om domstolene i et afgørende udlændingespørgsmål. Læs mere