<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Terror rammer Europa, og medierne fortier det

Jeg hører ofte folk argumentere for at vi kan være stolte af vores presse og dens uvildighed. At vi skal bevare DR som tvangsfinansieret stats-tv, fordi det netop er garant for, at vi som borgere kan være forsikret om, at vi bliver oplyst. Samme argumentation hører man om mediestøtten.

Men virkeligheden synes igen og igen at påvise - den nuværende opbygning sikrer ikke dette.

Hvis man som borger får sine daglige nyheder fra fx TV2-nyhederne klokken 19, eller fra TV-avisen 21.30, så ville man faktisk overhovedet ikke være bekendt med, at der angiveligt er foregået endnu et terrorangreb i Tyskland, hvor en syrisk flygtning/migrant stjal en lastbil og påkørt andre.

Nu skriver jeg angiveligt, for at undgå de klassiske politiske korrekte, som altid forsøger at fjerne debatten fra det centrale, med deres evindelige ”Jamen, hvorfra ved du at det er terror”.

Det ved jeg ikke 100%. Det kan også være at medierne ikke ved det, selvom enhver rationel tænkende kan godt se hvad der foregår. Og selvom det endnu måske ikke officielt er blevet klassificeret som terror, så har de tyske myndigheder oplyst, at de efterforsker det som terror, og så burde det ligegyldigt definitionen, vel kategoriseres som en central og væsentlig nyhed. Især når man tænker på indholdet af de andre indslag i dagens nyheder, som blandt andet omhandlede et indslag med nogle overvægtige kvinder, som gerne vil kaldes tykke.

Men indslaget om det forfærdelige angreb i Tyskland kom ikke igennem redaktørernes nåleøje, og derfor kan vi jo konkludere følgende:

  • Enten mener redaktørerne ikke længere at det er en nyhed, når der foregår angreb mod den europæiske befolkning begået af migranter og flygtninge fra Mellemøsten.
  • Eller så ønsker redaktørerne ikke at befolkningen skal vide hvad der reelt set foregår, i frygt for at det vil modarbejde den dagsorden, som redaktørerne og deres politiske allierede har.

Måske ligger svaret et sted imellem. Ligegyldigt hvad, så mener jeg medierne grundlæggende svigter deres ansvar, og forplumrer deres berettigelse for stadig at agere som borgernes vagthund overfor magthaverne og systemet, når de fortier disse ting.

Det er selvfølgelig en generalisering. Der findes også både dygtige og skarpe journalister i Danmark. Og jeg håber på sigt, de ikke vil acceptere at de danske medier bliver gennemvædet af politisk korrekthed og en agenda, som handler om at fortie den virkelighed som foregår.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere