Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nye Borgerlige vil høre folket via folkeafstemning

Grundloven skal sættes i spil for at beskytte folkestyret.

Det kan ikke længere skjules. Der vil komme massive lempelser på udlændingepolitikken fra Christiansborg i den kommende periode. Godt nok fremturede Mette Frederiksen på tv med løfter til den danske befolkning om, at dette ikke ville ske. Ja, hun ville faktisk slet ikke være statsminister for en regering, hvis den skulle føre en anden udlændingepolitik, end de blå partier havde stået for. Lært af bitter erfaring, så var vi mange, som vidste, hvad klokken havde slået lige dér.

I det nyopslåede ”forståelsespapir” kunne vi da også alle hurtigt tydeligt konstatere: Der vil komme lempelser.

Det vil være en ulykke for Danmark og for danskerne. En ulykke, som det er vores pligt som ansvarlige medlemmer af Folketinget at afværge.

Gennemfører regeringen venstrefløjens krav om lempelser, vil tilstrømningen af uintegrerbare migranter stige. Vi vil skulle finansiere endnu flere udlændinges tilværelse her i landet på offentlig forsørgelse – i fremtiden endda med højere ydelser, og al snak om konsekvent at få udvist de kriminelle udlændinge og hjemsendt de afviste vil være fraværende.

De Radikales svigt mod den danske befolkning og kommende generationer står lysende klart.

Det kan jeg som patriot ikke acceptere. Det kan man som borgerlig ikke forsvare. Det kan man som parti i Folketinget ikke blot passivt konstatere.

Det er i tider som disse, vi skal kigge til det grundlæggende i vores samfund.

Vi danskere har vores grundlov.

Grundlovens paragraf 42 giver et mindretal på 60 mandater i Folketinget adgang til at kræve en vedtaget lov til folkeafstemning. Hvis befolkningen siger nej, kan loven ikke træde i kraft.

Mette Frederiksen overtalte et stort antal af danskerne til at tro på hende.

Når hun nu helt åbenlyst har overgivet sig til venstrefløjen, må vi – mindretallet – bruge vores grundlovssikrede ret til at sørge for, at flertallet i befolkningen får sin vilje.

Derfor vil Nye Borgerlige, når regeringen fremsætter og får vedtaget et lovforslag, der lemper udlændingepolitikken, indsamle de nødvendige 60 underskrifter blandt oppositionens medlemmer af Folketinget og kræve en folkeafstemning om loven.

Radikale Venstre er ikke flertallet.

Det er vores forventning, at alle partier i opposition til regeringen vil bakke op.

Paragraf 42 i grundloven – mindretalsbeskyttelsen – blev indført i 1953, da Landstinget blev afskaffet. Det var et krav fra borgerlig side for netop at have et værn mod overgreb fra venstrefløjen.

I 1963 blev paragraffen brugt. Fire jordlove, som venstrefløjen vedtog som et angreb mod den private ejendomsret, blev forkastet af danskerne. Danskerne stod vagt om deres grundlæggende frihedsrettigheder.

Det er den tid igen, hvor friheden er truet. Det er tiden, hvor borgerlighed forpligter. Vi håber ikke, at der er nogen af de borgerlige medlemmer af Folketinget, der vil svigte.

Det er tid til handling. Det er derfor, vi er de nye borgerlige.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
18.01.20, 23:16
Det grønlandske parti, Atassut, vil ikke fortsat deltage, hvis det blot er spild af økonomiske ressourcer. Det forstår jeg godt og har også flere gange foreslået at sætte den på hold af samme årsag. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.20, 08:44
Da reformen blev indført, mente regeringen, at vi bare skulle være tålmodige, så ville den virke. Nu er den igen evalueret og dumper – til -3 endda. Hvor længe skal vi vente? Hvor længe skal vi være tålmodige, i et håb om at reformen virker »lige om lidt«? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.01.20, 22:04
Måske er det på tide at vise vores egen styrke – og måske er det, hvad han provokerer os til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.01.20, 11:30
Jakob Ellemann-Jensens reaktion over for Kristian Jensen var nødvendig, for den tidligere næstformand har – igen – opført sig forbløffende illoyalt. Den eneste sejrherre er Mette Frederiksen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.01.20, 15:16
Alle dømte er arabere, afghanere eller andre fra ikkevestlige lande. Læs mere
Af Søren Gade
16.01.20, 14:59
Den svenske EU-kommissær Ylva Johansson er stolt af den meget lempelige svenske asylpolitik. Jeg begriber ikke, hvordan hun kan få sig selv til at rose, hvad enhver kan se har været en fiasko. Det er derfor dybt bekymrende, at netop hun skal stå i spidsen for et nyt asylsystem i Europa Læs mere
Af Annika Smith
15.01.20, 12:58
Lad os droppe fløjkrigen og kæmpe for børnene sammen Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.20, 12:44
Kronprins Frederik er en vigtig ingrediens for sammenhængskraften i rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.20, 09:57
Kirkegårdene skal være stillesteder og sansehaver i stedet for at tjene som støjende legepladser. Læs mere