Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nye Borgerlige vil høre folket via folkeafstemning

Grundloven skal sættes i spil for at beskytte folkestyret.

Det kan ikke længere skjules. Der vil komme massive lempelser på udlændingepolitikken fra Christiansborg i den kommende periode. Godt nok fremturede Mette Frederiksen på tv med løfter til den danske befolkning om, at dette ikke ville ske. Ja, hun ville faktisk slet ikke være statsminister for en regering, hvis den skulle føre en anden udlændingepolitik, end de blå partier havde stået for. Lært af bitter erfaring, så var vi mange, som vidste, hvad klokken havde slået lige dér.

I det nyopslåede ”forståelsespapir” kunne vi da også alle hurtigt tydeligt konstatere: Der vil komme lempelser.

Det vil være en ulykke for Danmark og for danskerne. En ulykke, som det er vores pligt som ansvarlige medlemmer af Folketinget at afværge.

Gennemfører regeringen venstrefløjens krav om lempelser, vil tilstrømningen af uintegrerbare migranter stige. Vi vil skulle finansiere endnu flere udlændinges tilværelse her i landet på offentlig forsørgelse – i fremtiden endda med højere ydelser, og al snak om konsekvent at få udvist de kriminelle udlændinge og hjemsendt de afviste vil være fraværende.

De Radikales svigt mod den danske befolkning og kommende generationer står lysende klart.

Det kan jeg som patriot ikke acceptere. Det kan man som borgerlig ikke forsvare. Det kan man som parti i Folketinget ikke blot passivt konstatere.

Det er i tider som disse, vi skal kigge til det grundlæggende i vores samfund.

Vi danskere har vores grundlov.

Grundlovens paragraf 42 giver et mindretal på 60 mandater i Folketinget adgang til at kræve en vedtaget lov til folkeafstemning. Hvis befolkningen siger nej, kan loven ikke træde i kraft.

Mette Frederiksen overtalte et stort antal af danskerne til at tro på hende.

Når hun nu helt åbenlyst har overgivet sig til venstrefløjen, må vi – mindretallet – bruge vores grundlovssikrede ret til at sørge for, at flertallet i befolkningen får sin vilje.

Derfor vil Nye Borgerlige, når regeringen fremsætter og får vedtaget et lovforslag, der lemper udlændingepolitikken, indsamle de nødvendige 60 underskrifter blandt oppositionens medlemmer af Folketinget og kræve en folkeafstemning om loven.

Radikale Venstre er ikke flertallet.

Det er vores forventning, at alle partier i opposition til regeringen vil bakke op.

Paragraf 42 i grundloven – mindretalsbeskyttelsen – blev indført i 1953, da Landstinget blev afskaffet. Det var et krav fra borgerlig side for netop at have et værn mod overgreb fra venstrefløjen.

I 1963 blev paragraffen brugt. Fire jordlove, som venstrefløjen vedtog som et angreb mod den private ejendomsret, blev forkastet af danskerne. Danskerne stod vagt om deres grundlæggende frihedsrettigheder.

Det er den tid igen, hvor friheden er truet. Det er tiden, hvor borgerlighed forpligter. Vi håber ikke, at der er nogen af de borgerlige medlemmer af Folketinget, der vil svigte.

Det er tid til handling. Det er derfor, vi er de nye borgerlige.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.