Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hurra for Socialdemokratiets topskattelettelser

Det er på tide at hylde Socialdemokratiet og SF for at hæve topskattegrænsen.

Det var faktisk under Thorning-regeringen i 2012 med Socialdemokratiet, SF og De Radikale, at de seneste forbedringer vedrørende topskatten blev vedtaget. En regering, hvor både Mette Frederiksen, Pia Olsen Dyhr, Nicolai Wammen, Dan Jørgensen og andre nuværende topfolk alle sad som ministre.

Dette faktum har de tydeligvis glemt her op til valgkampen, hvor de turnerer rundt med parolen om ”skattelettelser eller velfærd” og forsøger at tale imod skattelettelser.

Ja, for som Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, stolt siger: »Pengene kan jo kun bruges én gang.«

Denne sætning er i grunden dybt tragikomisk, da den både understreger, at Socialdemokratiet betragter borgernes penge som nogle, borgerne reelt set blot har fået lov til at beholde på Socialdemokratiets nåde, og at man grundlæggende har den opfattelse, at staten/politikerne har råderet over alle borgernes penge for derefter at beslutte, hvor mange de må få lov at beholde. En grundlæggende syg tankegang.

Men lad nu det ligge …

For nu handler det om at hylde Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti for at have givet borgerne i Nordsjælland de største skattelettelser.

Ja, for sådan hænger det sammen, når man hæver topskattegrænsen. Så bliver gevinsten størst i de dele af landet, som har de fleste indtægter, som rammer topskattegrænsen. Sådan hang det sammen, da man lavede skattereformerne i 2012, og sådan hænger det sammen, når den nuværende VLAK-regering nu laver topskattelette… Nå nej …!!

Men nu fokuserer vi på at hylde socialdemokraterne og SF. Som en konsekvens af 2012-aftalen øges topskattegrænsen nemlig med samlet 130.000 kr., når vi rammer år 2022. Det vil sige, at man kan tjene 15 pct. mere, før topskatten indtræder.

Den socialdemokratiske Jesper Petersen mener dog, at der en grundlæggende forskel på skatteaftalen fra 2012 og den skattepolitik, som VLAK-regeringen fører, da 2012-aftalen blev gennemført uden at tage fra råderummet, mens regeringen nu bruger mange penge fra det økonomiske råderum.

Den lader vi vist bare stå et øjeblik …

Vi kan sluttelig konkludere, at ifølge Socialdemokratiet og SF må manglen på sygeplejersker, pædagoger, læger og midler i det offentlige jo mærkværdigvis pludselig være opstået lige efter september 2015, hvor de mistede magten.

Indtil da kunne man jo pudsigt nok sagtens have topskattelettelser og velfærd.

Så lad os i denne valgkamp hylde de socialdemokratiske topskattelettelser og ryste lidt overbærende på hovedet, når de forsøger at bortforklare det.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Peter Kofod
21.10.19, 11:46
Lad mig sige det ligeud: Jeg håber, brexit bliver gennemført - og jeg ser mig til, at det endelig bliver klaret. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.10.19, 09:54
Kun halvdelen af forældre til børn i 4. og 7. klasse taler med deres børn om børnenes onlineliv. Så hvem skal lære børnene, at det også er sundt at slukke – Youtube, Snapchat eller Tiktok? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.19, 22:17
Men ingen er skyldig uden dom Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.19, 00:23
Ingen vidste, hvad der egentlig blev stemt om i forbindelse med folkeafstemningen for tre år Læs mere
Af Mikael Jalving
19.10.19, 18:30
Det borgerlige menneske er blevet politisk hjemløst. Det anstændige ville være at give ham og hende et hjem, de kan kalde deres. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.10.19, 21:22
De ledende politifolk på Fyn må øjeblikkeligt arresteres og stilles for retten for højforræderi. Læs mere
Af Martin Ågerup
18.10.19, 14:19
Der, hvor kvaliteten er lav, kan højere normeringer forstærke den ringe kvalitet Læs mere
Af Anna Thygesen
18.10.19, 11:00
Religion skal ikke fylde mere end nu, og hvis vi skal til at vurdere, hvornår en eller anden udtalelse er religionskritik eller ej, så ender vi på en glidebane. Læs mere