Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Trump 1- medierne 0

En god dag for demokratiet. En god dag for selvransagelse hos medierne - også de danske.

22 måneder. 19 Advokater. 40 FBI agenter. 2,800 stævninger. 500 ransagningskendelser. 230 ordre for angivet kommunikation. 50 ordrer for telefonregistrer. 13 anmodninger til fremmede regeringer. 500 vidner afhørt.

”The Special Counsel’s investigation did not find that the Trump campaign or anyone associated with it conspired or coordinated with Russia in its efforts to influence the 2016 U.S. presidential election.”

En total frikendelse af både Trump og hans kampagne. Der var hverken en konspiration eller koordination mellem Trump og Rusland. Længere er den ikke!

Den anden del handler om, hvorvidt Trump har forsøgt, at forhindre Mueller og hans special counsel i at udføre denne undersøgelse. Det kaldes obstruction of justice. Her vælger Mueller klogeligt, ikke selv at træffe konklusion om dette, men overlader den beslutning til rigsadvokaten( Attorney General).

Her er konklusionen ligeledes klar: Man ønsker ikke at rejse tiltale mod Trump for obstruction of justice.

”Deputy Attorney General Rod Rosenstein and I have concluded that the evidence developed during the Special Counsel’s investigation is not sufficient to establish that the President committed an obstruction-of-justice offense. Our determination was made without regard to, and is not based on, the constitutional considerations that surround the indictment and criminal prosecution of a sitting president.”

Denne beslutning er truffet i fællesskab af rigsadvokat Barr, og vice rigsadvokat Rod Rosenstein, der absolut ikke kan betegnes som en person med en bias for Trump. Tværtimod, så har Rosenstein og Trump haft en del sammenstød.

Trump har uden tvivl været meget i medierne, hvor han direkte har kommenteret på undersøgelsen. Han har åbent kaldt det en witch-hunt. Han har åbent gået efter navngivne personer, som var involveret i undersøgelse. Dette kunne potentielt have kostet ham en sigtelse for obstruction og justice. Men grundet, at Trump havde ret i sine påstande om sin uskyld, så finder man ikke grundlag for at Trump har lavet sine udtalelser og handlinger, med hensigt om at forhindre og forpurre. Det er hele grundlaget, for at skulle tiltale nogle for obstruction of justice.

Der bliver ikke rejst tiltale - ergo man er ikke skyldig. Sådan fungerer et retssamfund.

Måske – bare måske, kan vi nu så endelig begynde at fokusere på den politik, der føres af Trump- administrationen.

Kom nu, kære medier, I kan godt ...


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Mest Læste blogs
Seneste blogs
Af Signe Munk
22.08.19, 14:05
Især unge i udsatte positioner bliver ofre for kviklånene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.08.19, 22:11
Af Rune Lund
21.08.19, 14:31
Der er masser af penge at hente til velfærd og grøn omstilling uden at brandbeskatte den almindelige dansker. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.08.19, 10:24
Udlændingespørgsmålet er det eneste sted, hvor debatten er løssluppen. Alt andet lukkes ned. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.08.19, 10:12
Danmark tager ikke rollen som arktisk stat alvorlig. Derfor lever fantasier om køb af Grønland i bedste velgående. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.08.19, 17:35
De politisk korrekte må jo ligefrem sukke efter hvid identitetspolitik. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.08.19, 16:02
Indenfor rigsfællesskabet kan vi hjælpe hinanden i stedet for at sælge hinanden Læs mere
Af Nauja Lynge
20.08.19, 10:44
Den ene går gennem rigsfællesskabet. Det andet - et reelt køb kan kun ske efter Grønlands løsrivelse. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.08.19, 09:32
DR har kun øje for en socialistisk fortælling om omfordeling Læs mere