Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Trump 1- medierne 0

En god dag for demokratiet. En god dag for selvransagelse hos medierne - også de danske.

22 måneder. 19 Advokater. 40 FBI agenter. 2,800 stævninger. 500 ransagningskendelser. 230 ordre for angivet kommunikation. 50 ordrer for telefonregistrer. 13 anmodninger til fremmede regeringer. 500 vidner afhørt.

”The Special Counsel’s investigation did not find that the Trump campaign or anyone associated with it conspired or coordinated with Russia in its efforts to influence the 2016 U.S. presidential election.”

En total frikendelse af både Trump og hans kampagne. Der var hverken en konspiration eller koordination mellem Trump og Rusland. Længere er den ikke!

Den anden del handler om, hvorvidt Trump har forsøgt, at forhindre Mueller og hans special counsel i at udføre denne undersøgelse. Det kaldes obstruction of justice. Her vælger Mueller klogeligt, ikke selv at træffe konklusion om dette, men overlader den beslutning til rigsadvokaten( Attorney General).

Her er konklusionen ligeledes klar: Man ønsker ikke at rejse tiltale mod Trump for obstruction of justice.

”Deputy Attorney General Rod Rosenstein and I have concluded that the evidence developed during the Special Counsel’s investigation is not sufficient to establish that the President committed an obstruction-of-justice offense. Our determination was made without regard to, and is not based on, the constitutional considerations that surround the indictment and criminal prosecution of a sitting president.”

Denne beslutning er truffet i fællesskab af rigsadvokat Barr, og vice rigsadvokat Rod Rosenstein, der absolut ikke kan betegnes som en person med en bias for Trump. Tværtimod, så har Rosenstein og Trump haft en del sammenstød.

Trump har uden tvivl været meget i medierne, hvor han direkte har kommenteret på undersøgelsen. Han har åbent kaldt det en witch-hunt. Han har åbent gået efter navngivne personer, som var involveret i undersøgelse. Dette kunne potentielt have kostet ham en sigtelse for obstruction og justice. Men grundet, at Trump havde ret i sine påstande om sin uskyld, så finder man ikke grundlag for at Trump har lavet sine udtalelser og handlinger, med hensigt om at forhindre og forpurre. Det er hele grundlaget, for at skulle tiltale nogle for obstruction of justice.

Der bliver ikke rejst tiltale - ergo man er ikke skyldig. Sådan fungerer et retssamfund.

Måske – bare måske, kan vi nu så endelig begynde at fokusere på den politik, der føres af Trump- administrationen.

Kom nu, kære medier, I kan godt ...


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
18.01.20, 23:16
Det grønlandske parti, Atassut, vil ikke fortsat deltage, hvis det blot er spild af økonomiske ressourcer. Det forstår jeg godt og har også flere gange foreslået at sætte den på hold af samme årsag. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.20, 08:44
Da reformen blev indført, mente regeringen, at vi bare skulle være tålmodige, så ville den virke. Nu er den igen evalueret og dumper – til -3 endda. Hvor længe skal vi vente? Hvor længe skal vi være tålmodige, i et håb om at reformen virker »lige om lidt«? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.01.20, 22:04
Måske er det på tide at vise vores egen styrke – og måske er det, hvad han provokerer os til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.01.20, 11:30
Jakob Ellemann-Jensens reaktion over for Kristian Jensen var nødvendig, for den tidligere næstformand har – igen – opført sig forbløffende illoyalt. Den eneste sejrherre er Mette Frederiksen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.01.20, 15:16
Alle dømte er arabere, afghanere eller andre fra ikkevestlige lande. Læs mere
Af Søren Gade
16.01.20, 14:59
Den svenske EU-kommissær Ylva Johansson er stolt af den meget lempelige svenske asylpolitik. Jeg begriber ikke, hvordan hun kan få sig selv til at rose, hvad enhver kan se har været en fiasko. Det er derfor dybt bekymrende, at netop hun skal stå i spidsen for et nyt asylsystem i Europa Læs mere
Af Annika Smith
15.01.20, 12:58
Lad os droppe fløjkrigen og kæmpe for børnene sammen Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.20, 12:44
Kronprins Frederik er en vigtig ingrediens for sammenhængskraften i rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.20, 09:57
Kirkegårdene skal være stillesteder og sansehaver i stedet for at tjene som støjende legepladser. Læs mere