Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad ville du gøre, hvis det her var dit barn?

Regningen for politikernes ligegyldighed vil i stigende grad blive betalt af ganske almindelige danskere.

Forestil dig, at dit barn kommer cyklende på vej hjem fra idrætsklubben, og pludselig står der 2 maskerede og bevæbnede personer og truer din datter eller søn på livet med en kniv og tvinger dem til at udlevere deres taske, pung og mobil.

Det var virkeligheden for en ung dreng og hans familie i Aalborg i sidste uge. De blev så de seneste ofre for den virkelighed, som politikerne vil gøre alt for ikke at skulle tale om til dette valg. Tilbage står det faktum, at endnu en uge er gået i Danmark med konstante beretninger om konsekvenserne ved den forfejlede indvandring, som ingen på Christiansborg øjensynligt har tænkt sig at gøre noget ved.

Vores justitsminister Søren Pape har åbenlyst givet op og er stort set forsvundet, og alt imens kan vi andre så læse om knivstikkeri, angreb mod brandvæsenet, vold mod politifolk, trusler, dominans vold, og væbnede røverier, bare lige i sidste uge.

Politikerne vælger at ignorere virkeligheden bag kriminaliteten i Danmark, fordi konsekvenserne af at forholde sig til den vil betyde, at de ikke længere i god tro, blot kan se passivt til.

Så er det meget lettere at fornægte den virkelighed, der foregår.

Men for de mange ofre og pårørende, så er dette ikke en mulighed. De må forholde sig til den virkelighed, som politikerne på Christiansborg fornægter.

Som far til to små piger har jeg en forpligtelse til at tage ansvar. Som nabo har jeg en forpligtelse til at handle. Som dansker har jeg en forpligtigelse til at kræve forandring.

Det er nemlig vores liv og tilværelse, der må bære konsekvenserne af politikernes forfejlede indvandring. Og det bliver os, der kommer til at bære konsekvenserne, fordi politikerne fortsat nægter at gøre det nødvendige.

Og jeg kender allerede automatikreaktionerne fra fornægterne. De vil angribe mig for at skabe ubegrundet frygt. De vil forsøge at fordreje debatten, så den handler om semantik, proces og alt muligt andet. Men tallene lyver ikke. Og dokumentationen er længe fastslået. Evidensen er tydelig.

Derfor burde politikerne handle. Her er 10 punkter, som ville gøre en forskel.

 • Udvis kriminelle udlændinge konsekvent og efter første dom.
 • Stop for asyl til Danmark.
 • Kræv, at udlændinge er selvforsørgende.
 • Stop for tildeling af statsborgerskab til nationaliteter, som vi ved er mere kriminelle end danskerne.
 • Straksdomme, hvor man ikke bliver løsladt efter arrestation.
 • Langt hårdere straffe ved at hæve minimumsstraffen.
 • Ny pædagogisk tilgang, som gør op med årtiers forfejlede barnepigekoncept.
 • Indfør en egentlig grænsekontrol, så vi fanger dem som begår disse ting.
 • Flere politifolk på gaden, og flere til det grundlæggende opklaringsarbejde.
 • Hjemsendelser af folk, som ikke længere er direkte personlige forfulgte.


Men det sker ikke. Frygten for at blive udskammet af de politiske korrekte er for stor. Frygten for at lukke døre for sin personlige politiske karriere er for stor. Så de dukker hovedet. De bliver siddende og håber, at befolkningen lige giver dem én chance mere. De vil derfor forsøge at begrave virkeligheden i en lind strøm af spinproducerede ligegyldigheder i valgkampen. Jeg håber for mine og andres børns skyld, at du ikke køber deres spin igen.

Jeg håber, at du rejser dig og sammen med mange andre danskere siger – nok er nok.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
 • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
 • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
18.01.20, 23:16
Det grønlandske parti, Atassut, vil ikke fortsat deltage, hvis det blot er spild af økonomiske ressourcer. Det forstår jeg godt og har også flere gange foreslået at sætte den på hold af samme årsag. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.20, 08:44
Da reformen blev indført, mente regeringen, at vi bare skulle være tålmodige, så ville den virke. Nu er den igen evalueret og dumper – til -3 endda. Hvor længe skal vi vente? Hvor længe skal vi være tålmodige, i et håb om at reformen virker »lige om lidt«? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.01.20, 22:04
Måske er det på tide at vise vores egen styrke – og måske er det, hvad han provokerer os til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.01.20, 11:30
Jakob Ellemann-Jensens reaktion over for Kristian Jensen var nødvendig, for den tidligere næstformand har – igen – opført sig forbløffende illoyalt. Den eneste sejrherre er Mette Frederiksen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.01.20, 15:16
Alle dømte er arabere, afghanere eller andre fra ikkevestlige lande. Læs mere
Af Søren Gade
16.01.20, 14:59
Den svenske EU-kommissær Ylva Johansson er stolt af den meget lempelige svenske asylpolitik. Jeg begriber ikke, hvordan hun kan få sig selv til at rose, hvad enhver kan se har været en fiasko. Det er derfor dybt bekymrende, at netop hun skal stå i spidsen for et nyt asylsystem i Europa Læs mere
Af Annika Smith
15.01.20, 12:58
Lad os droppe fløjkrigen og kæmpe for børnene sammen Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.20, 12:44
Kronprins Frederik er en vigtig ingrediens for sammenhængskraften i rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.20, 09:57
Kirkegårdene skal være stillesteder og sansehaver i stedet for at tjene som støjende legepladser. Læs mere