Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad ville du gøre, hvis det her var dit barn?

Regningen for politikernes ligegyldighed vil i stigende grad blive betalt af ganske almindelige danskere.

Forestil dig, at dit barn kommer cyklende på vej hjem fra idrætsklubben, og pludselig står der 2 maskerede og bevæbnede personer og truer din datter eller søn på livet med en kniv og tvinger dem til at udlevere deres taske, pung og mobil.

Det var virkeligheden for en ung dreng og hans familie i Aalborg i sidste uge. De blev så de seneste ofre for den virkelighed, som politikerne vil gøre alt for ikke at skulle tale om til dette valg. Tilbage står det faktum, at endnu en uge er gået i Danmark med konstante beretninger om konsekvenserne ved den forfejlede indvandring, som ingen på Christiansborg øjensynligt har tænkt sig at gøre noget ved.

Vores justitsminister Søren Pape har åbenlyst givet op og er stort set forsvundet, og alt imens kan vi andre så læse om knivstikkeri, angreb mod brandvæsenet, vold mod politifolk, trusler, dominans vold, og væbnede røverier, bare lige i sidste uge.

Politikerne vælger at ignorere virkeligheden bag kriminaliteten i Danmark, fordi konsekvenserne af at forholde sig til den vil betyde, at de ikke længere i god tro, blot kan se passivt til.

Så er det meget lettere at fornægte den virkelighed, der foregår.

Men for de mange ofre og pårørende, så er dette ikke en mulighed. De må forholde sig til den virkelighed, som politikerne på Christiansborg fornægter.

Som far til to små piger har jeg en forpligtelse til at tage ansvar. Som nabo har jeg en forpligtelse til at handle. Som dansker har jeg en forpligtigelse til at kræve forandring.

Det er nemlig vores liv og tilværelse, der må bære konsekvenserne af politikernes forfejlede indvandring. Og det bliver os, der kommer til at bære konsekvenserne, fordi politikerne fortsat nægter at gøre det nødvendige.

Og jeg kender allerede automatikreaktionerne fra fornægterne. De vil angribe mig for at skabe ubegrundet frygt. De vil forsøge at fordreje debatten, så den handler om semantik, proces og alt muligt andet. Men tallene lyver ikke. Og dokumentationen er længe fastslået. Evidensen er tydelig.

Derfor burde politikerne handle. Her er 10 punkter, som ville gøre en forskel.

 • Udvis kriminelle udlændinge konsekvent og efter første dom.
 • Stop for asyl til Danmark.
 • Kræv, at udlændinge er selvforsørgende.
 • Stop for tildeling af statsborgerskab til nationaliteter, som vi ved er mere kriminelle end danskerne.
 • Straksdomme, hvor man ikke bliver løsladt efter arrestation.
 • Langt hårdere straffe ved at hæve minimumsstraffen.
 • Ny pædagogisk tilgang, som gør op med årtiers forfejlede barnepigekoncept.
 • Indfør en egentlig grænsekontrol, så vi fanger dem som begår disse ting.
 • Flere politifolk på gaden, og flere til det grundlæggende opklaringsarbejde.
 • Hjemsendelser af folk, som ikke længere er direkte personlige forfulgte.


Men det sker ikke. Frygten for at blive udskammet af de politiske korrekte er for stor. Frygten for at lukke døre for sin personlige politiske karriere er for stor. Så de dukker hovedet. De bliver siddende og håber, at befolkningen lige giver dem én chance mere. De vil derfor forsøge at begrave virkeligheden i en lind strøm af spinproducerede ligegyldigheder i valgkampen. Jeg håber for mine og andres børns skyld, at du ikke køber deres spin igen.

Jeg håber, at du rejser dig og sammen med mange andre danskere siger – nok er nok.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
 • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
 • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Peter Kofod
21.10.19, 11:46
Lad mig sige det ligeud: Jeg håber, brexit bliver gennemført - og jeg ser mig til, at det endelig bliver klaret. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.10.19, 09:54
Kun halvdelen af forældre til børn i 4. og 7. klasse taler med deres børn om børnenes onlineliv. Så hvem skal lære børnene, at det også er sundt at slukke – Youtube, Snapchat eller Tiktok? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.19, 22:17
Men ingen er skyldig uden dom Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.19, 00:23
Ingen vidste, hvad der egentlig blev stemt om i forbindelse med folkeafstemningen for tre år Læs mere
Af Mikael Jalving
19.10.19, 18:30
Det borgerlige menneske er blevet politisk hjemløst. Det anstændige ville være at give ham og hende et hjem, de kan kalde deres. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.10.19, 21:22
De ledende politifolk på Fyn må øjeblikkeligt arresteres og stilles for retten for højforræderi. Læs mere
Af Martin Ågerup
18.10.19, 14:19
Der, hvor kvaliteten er lav, kan højere normeringer forstærke den ringe kvalitet Læs mere
Af Anna Thygesen
18.10.19, 11:00
Religion skal ikke fylde mere end nu, og hvis vi skal til at vurdere, hvornår en eller anden udtalelse er religionskritik eller ej, så ender vi på en glidebane. Læs mere