Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Lars Løkke søger tilsyneladende et job i EU

Løkke tænker mere på Unionens bedste end på Danmarks bedste.

Med Venstres udmelding om en centralistisk bestemt mindstesats på selskabsskatten, står det lysende klart, at Løkke velvilligt vil sælge nationens interesserer i bytte for en europæisk post.

Det må ganske enkelt være den eneste logiske forklaring på den seneste vanvittige udmelding. Jeg kan vitterligt ikke tro, der reelt er nogle venstre folk, som off the record vil støtte Løkke i denne udmelding.

Der er vel stadig nogle enkelte venstrefolk tilbage, som støtter en borgerlig-liberal tilgang på det skattemæssige. Der må stadig være enkelte venstrefolk, der har en grundlæggende forståelse for, hvorledes selskabsskatten fungerer, og hvad det reelt set betyder, når man frivilligt afgiver sin suverænitet og handlekraft, når det kommer til det skattemæssige.

Jeg har også kun mødt få venstrefolk, som helhjertet støtter op. Langt de fleste dukker hovedet og håber inderligt, der snart er andre, som laver noget dumt, så mediernes opmærksomhed rettes væk fra dette totale sell out fra en siddende statsminister.

At en venstre statsminister på denne måde omfavner socialistiske planøkonomiske tanker, og direkte taler imod skattesænkninger, må gøre ondt langt, langt ind hos visse venstrefolk.

Læg dertil, at Løkke går direkte i flæsket på Dansk Folkeparti og deres ønske om folkeafstemning. Dansk Folkeparti er dog tilsyneladende så presset, at de stort set ikke reagerede på den massive iskolde klud, som Løkke smed i hovedet på dem, og de sendte kun lige deres nye EU-spidskandidat Peter Kofod i byen med en halvhjertet bortforklaring.

Tilbage står vi borgerlige vælgere og kan se måbende til. Kan en person virkelig være villig til at sælge alt blot for egen karrieres skyld? Det lyder næsten for vildt. Men så erindrer man jo Anders Samuelsen og hans komplette destruktion af Liberal Alliance blot for at kunne sætte sig i ministerbilen.

Nogle ting forandres åbenbart ikke.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
18.01.20, 23:16
Det grønlandske parti, Atassut, vil ikke fortsat deltage, hvis det blot er spild af økonomiske ressourcer. Det forstår jeg godt og har også flere gange foreslået at sætte den på hold af samme årsag. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.20, 08:44
Da reformen blev indført, mente regeringen, at vi bare skulle være tålmodige, så ville den virke. Nu er den igen evalueret og dumper – til -3 endda. Hvor længe skal vi vente? Hvor længe skal vi være tålmodige, i et håb om at reformen virker »lige om lidt«? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.01.20, 22:04
Måske er det på tide at vise vores egen styrke – og måske er det, hvad han provokerer os til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.01.20, 11:30
Jakob Ellemann-Jensens reaktion over for Kristian Jensen var nødvendig, for den tidligere næstformand har – igen – opført sig forbløffende illoyalt. Den eneste sejrherre er Mette Frederiksen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.01.20, 15:16
Alle dømte er arabere, afghanere eller andre fra ikkevestlige lande. Læs mere
Af Søren Gade
16.01.20, 14:59
Den svenske EU-kommissær Ylva Johansson er stolt af den meget lempelige svenske asylpolitik. Jeg begriber ikke, hvordan hun kan få sig selv til at rose, hvad enhver kan se har været en fiasko. Det er derfor dybt bekymrende, at netop hun skal stå i spidsen for et nyt asylsystem i Europa Læs mere
Af Annika Smith
15.01.20, 12:58
Lad os droppe fløjkrigen og kæmpe for børnene sammen Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.20, 12:44
Kronprins Frederik er en vigtig ingrediens for sammenhængskraften i rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.20, 09:57
Kirkegårdene skal være stillesteder og sansehaver i stedet for at tjene som støjende legepladser. Læs mere