Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Lars Løkke søger tilsyneladende et job i EU

Løkke tænker mere på Unionens bedste end på Danmarks bedste.

Med Venstres udmelding om en centralistisk bestemt mindstesats på selskabsskatten, står det lysende klart, at Løkke velvilligt vil sælge nationens interesserer i bytte for en europæisk post.

Det må ganske enkelt være den eneste logiske forklaring på den seneste vanvittige udmelding. Jeg kan vitterligt ikke tro, der reelt er nogle venstre folk, som off the record vil støtte Løkke i denne udmelding.

Der er vel stadig nogle enkelte venstrefolk tilbage, som støtter en borgerlig-liberal tilgang på det skattemæssige. Der må stadig være enkelte venstrefolk, der har en grundlæggende forståelse for, hvorledes selskabsskatten fungerer, og hvad det reelt set betyder, når man frivilligt afgiver sin suverænitet og handlekraft, når det kommer til det skattemæssige.

Jeg har også kun mødt få venstrefolk, som helhjertet støtter op. Langt de fleste dukker hovedet og håber inderligt, der snart er andre, som laver noget dumt, så mediernes opmærksomhed rettes væk fra dette totale sell out fra en siddende statsminister.

At en venstre statsminister på denne måde omfavner socialistiske planøkonomiske tanker, og direkte taler imod skattesænkninger, må gøre ondt langt, langt ind hos visse venstrefolk.

Læg dertil, at Løkke går direkte i flæsket på Dansk Folkeparti og deres ønske om folkeafstemning. Dansk Folkeparti er dog tilsyneladende så presset, at de stort set ikke reagerede på den massive iskolde klud, som Løkke smed i hovedet på dem, og de sendte kun lige deres nye EU-spidskandidat Peter Kofod i byen med en halvhjertet bortforklaring.

Tilbage står vi borgerlige vælgere og kan se måbende til. Kan en person virkelig være villig til at sælge alt blot for egen karrieres skyld? Det lyder næsten for vildt. Men så erindrer man jo Anders Samuelsen og hans komplette destruktion af Liberal Alliance blot for at kunne sætte sig i ministerbilen.

Nogle ting forandres åbenbart ikke.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Peter Kofod
21.10.19, 11:46
Lad mig sige det ligeud: Jeg håber, brexit bliver gennemført - og jeg ser mig til, at det endelig bliver klaret. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.10.19, 09:54
Kun halvdelen af forældre til børn i 4. og 7. klasse taler med deres børn om børnenes onlineliv. Så hvem skal lære børnene, at det også er sundt at slukke – Youtube, Snapchat eller Tiktok? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.19, 22:17
Men ingen er skyldig uden dom Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.19, 00:23
Ingen vidste, hvad der egentlig blev stemt om i forbindelse med folkeafstemningen for tre år Læs mere
Af Mikael Jalving
19.10.19, 18:30
Det borgerlige menneske er blevet politisk hjemløst. Det anstændige ville være at give ham og hende et hjem, de kan kalde deres. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.10.19, 21:22
De ledende politifolk på Fyn må øjeblikkeligt arresteres og stilles for retten for højforræderi. Læs mere
Af Martin Ågerup
18.10.19, 14:19
Der, hvor kvaliteten er lav, kan højere normeringer forstærke den ringe kvalitet Læs mere
Af Anna Thygesen
18.10.19, 11:00
Religion skal ikke fylde mere end nu, og hvis vi skal til at vurdere, hvornår en eller anden udtalelse er religionskritik eller ej, så ender vi på en glidebane. Læs mere