Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Lars Løkke søger tilsyneladende et job i EU

Løkke tænker mere på Unionens bedste end på Danmarks bedste.

Med Venstres udmelding om en centralistisk bestemt mindstesats på selskabsskatten, står det lysende klart, at Løkke velvilligt vil sælge nationens interesserer i bytte for en europæisk post.

Det må ganske enkelt være den eneste logiske forklaring på den seneste vanvittige udmelding. Jeg kan vitterligt ikke tro, der reelt er nogle venstre folk, som off the record vil støtte Løkke i denne udmelding.

Der er vel stadig nogle enkelte venstrefolk tilbage, som støtter en borgerlig-liberal tilgang på det skattemæssige. Der må stadig være enkelte venstrefolk, der har en grundlæggende forståelse for, hvorledes selskabsskatten fungerer, og hvad det reelt set betyder, når man frivilligt afgiver sin suverænitet og handlekraft, når det kommer til det skattemæssige.

Jeg har også kun mødt få venstrefolk, som helhjertet støtter op. Langt de fleste dukker hovedet og håber inderligt, der snart er andre, som laver noget dumt, så mediernes opmærksomhed rettes væk fra dette totale sell out fra en siddende statsminister.

At en venstre statsminister på denne måde omfavner socialistiske planøkonomiske tanker, og direkte taler imod skattesænkninger, må gøre ondt langt, langt ind hos visse venstrefolk.

Læg dertil, at Løkke går direkte i flæsket på Dansk Folkeparti og deres ønske om folkeafstemning. Dansk Folkeparti er dog tilsyneladende så presset, at de stort set ikke reagerede på den massive iskolde klud, som Løkke smed i hovedet på dem, og de sendte kun lige deres nye EU-spidskandidat Peter Kofod i byen med en halvhjertet bortforklaring.

Tilbage står vi borgerlige vælgere og kan se måbende til. Kan en person virkelig være villig til at sælge alt blot for egen karrieres skyld? Det lyder næsten for vildt. Men så erindrer man jo Anders Samuelsen og hans komplette destruktion af Liberal Alliance blot for at kunne sætte sig i ministerbilen.

Nogle ting forandres åbenbart ikke.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Seneste blogs
Af Signe Munk
22.08.19, 14:05
Især unge i udsatte positioner bliver ofre for kviklånene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.08.19, 22:11
Af Rune Lund
21.08.19, 14:31
Der er masser af penge at hente til velfærd og grøn omstilling uden at brandbeskatte den almindelige dansker. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.08.19, 10:24
Udlændingespørgsmålet er det eneste sted, hvor debatten er løssluppen. Alt andet lukkes ned. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.08.19, 10:12
Danmark tager ikke rollen som arktisk stat alvorlig. Derfor lever fantasier om køb af Grønland i bedste velgående. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.08.19, 17:35
De politisk korrekte må jo ligefrem sukke efter hvid identitetspolitik. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.08.19, 16:02
Indenfor rigsfællesskabet kan vi hjælpe hinanden i stedet for at sælge hinanden Læs mere
Af Nauja Lynge
20.08.19, 10:44
Den ene går gennem rigsfællesskabet. Det andet - et reelt køb kan kun ske efter Grønlands løsrivelse. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.08.19, 09:32
DR har kun øje for en socialistisk fortælling om omfordeling Læs mere